Thursday, October 28, 2010

PeRLu KaMu...

Saat ini
Ku cerita
Isi hati segala rahsia
Aku rindu
Aku perlu
Hati kamu terukir namaku
Aku tahu
Aku rindu
Aku perlu mengenali kamu
Biar masa bercerita
Kau takkan hilang aku sayang
Ku sedari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu
Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi
Biar nyata
Aku setia
Janji cinta tentunya berbeda
Maafkan lah salah kita
Biar benci
Ku tetap di sisi
Aku perlu..
Aku rindu..

-Ajai & Krisdayanti-

~Hanya kamu di hati ini~

Tuesday, October 26, 2010

INFO


-Petikan Daripada Majalah Dara Edisi 100 Okt. 2010-

MuTiARa KaTa... 26.10.2010

Dari Ibnu Mas'ud r.a bahawa seorang lelaki  bertanya kepada Rasulullah SAW " Manakah amal yang lebih utama?" Beliau menjawab: "Sembahyang dalam waktunya, berbakti kepada ibu bapa dan berjuang di jalan Allah."
   -Petikan Daripada Majalah Dara Edisi 100 Okt'10-

Monday, October 25, 2010

HaRikU.... 25.10.2010

Hari ini hari Isnin...Hari ini saya sangat guummbiraa coz saya dapat gaji... hati saya berbunga2 macam taman bunga.... datang kerja saya buat kerja dengan tenang sekali....pukul 12 saya pergi klinik ambil vitamin..  pukul 1pm saya pergi ke Maju Junction dengan Mas.. saya dan Mas pergi mesin ATM dulu..tapi saya sangat sedih coz duit saya x boleh ambil ... Maybank telah lukakan hati saya... hati saya kembali tersenyum bila Mas bagi saya pinjam duit dia dulu... terima kasih saya ucapkan buat Mas... selepas itu kami pergi ke body shop.. sungguh mahal barang disitu...tapi ia berkualiti...saya sangat suka... tapi saya suka tengok sahaja... kami berjalan2 pula di kedai berdekatan... kemudian kami pergi ke guardian... saya telah membeli pencuci muka dan bedak muka... setelah puas berjalan2...kami pun balik ke pejabat.... sekian terima kasih...
           (APA MOTIF AKU WAT AYAT MACAM BUDAK2 ????)

UbaT CaCiNg (sAya  aDa CaCiNg Ke?) , ViTaMiN C & MuLtiViTaMiN
FaCe WaSh & FaCe PoWdeR
-Me-
SeBeLuM G KeJa KeNa KLik2 DuLu...
:-)
Ok...Bye... ^_^

Friday, October 22, 2010

YiiiiiiiiiHAAAAAAA.........


GaMBaR Yg KeCiL 2..CaRa PaKai ShawL GaYa SERABAiiii (Serabut)
SyoKSyoK



KaSuT KeJe.....  ^_^

KaSuT BaRu!! SaNgaT MuRaHHHH!!!! :-)

ToMeYYY.....


SaYe SuKe!

KeJe.... KeJe..... KeJe..... -22.10.2010-

Aku sangat gembira ari ni coz aku banyak keje.... mmg bezz... aku kena angkat fail dgn K.Aza... byk gak fail 2.. tpi yg xbeznya tgn aku sakit + tgn calar2 + dada sakit... pas slesai angkat fail...aku kena update fail plak... fuhhh... wlaupn agak ltih tp aku suke!! semangat! semangat! semangat!

FaiL UsaHaWaN
FaiL UsaHaWaN LaGi......
TeMpAT Aku..
FaiL + IzZaTi = SeHaTi SeJiWa
TeNgaH BeReBut MeJa...
AnGkaT  TiNGGi2 Ye

Thursday, October 21, 2010

KLiK! KloK! KLuK! KLek!

NgEkk... 
Saya Izzati!!!
Ini aNaK En.RaMLi..:-)

WaJaH BaRu + PiNk.... -21.10.2010-

Hari ni aku sangat bersemangat coz blog aku dah bertukar wajah!! Yang paling bez blog aku warna pink!!! sweetttt.......huhu... ok ke wajah baru blog aku ni????? ok la kan...janji aku sukee...:-) sememangnya aku hantu pink... apa benda yang aku nak beli kalau bleh wrna pink... tme nak beli baju msti aku akan pegang baju pink...padahal  aku nak wrna len... sampaikan 1 masa syg aku tegur aku.. 'yg, asyik pink je.... beli la wrna len plak'... adusss.... kena sebijik...(padan muka aku) Skrang ni aku dah mula cari bju wrna len plak... kang pkai pink je bosan plak syg aku tgk..hehe... tq sgt2 kt syg aku coz xjemu2 mlayan kerenah aku ni...:-)

Tuesday, October 19, 2010

BeRiTa SeDiH... -19.10.2010-

Mggu lpas aku trima brita sedih.. tok aku dah xleh cakap.. masa puasa ari 2 dia jtuh..pas 2 xleh jalan.... sekarang ni brtambah teruk smpai xleh cakap... ari Jumaat (15.10.2010) malam aku dgn kakak, abg 2 org, k.ipar n ank buah aku 3 org blik ke Kedah...dlm pkul 10 kteorg btolak... otw blik kteorg sggah kt Nibong Tebal (ntah btol ke x nma tmpt 2, tp dkat2 ngn p.pinang) coz abg aku nk tgk kete (dia jual kete).. pas jumpa org yg nak jual kete 2..kteorg flow dia dari blakang coz dia ckp kete ada kt kilang dia..kteorg pn flow jela... tp prasaan kteorg mula xsedap bila pjlanan 2 agak jauh n kwsan 2 gelap gelita... kiri kanan mcm hutan... rumah org pn ckit ja... tiba2 kteorg tringat psal kes bnuh Sosila n rkan2 dia....... adussss...smkin gelisah kami dibuatnya.. mana x gelisahnya..kwn abg aku yg nak beli kete 2 bawak duit cash puluhan ribu jgak la (xpasti angka sbenar).. aku dh siap msg si dia tkut apa2 tjadi kt kteorg...aku xputus2 bdoa spaya kteorg selamat.. lpas 2 org yg nak jual kete 2 sruh benti kt shell... Alhamdulillah... lega hati kteorg.... kteorg pn tggu kt c 2.... sgala urusan buat kt c 2 ja.... kteorg pn truskan prjalanan ke kg... dalam pukul 5am lbih kteorg smpai....tok aku ada kt umah mak njang aku kat Sg.Petani.. sedih sgt tgk keadaan tok... pucat... kurus...tangan belah kanan xleh angkat.. lgi sedih bla aku xfham apa yg dia ckap... kdang2 dia menangis coz sakit kat kepala.. awal thun ari 2 dia pnah jtuh n thantuk kt kpala.. pas 2 kna jahit.... Hari Ahad kteorg bawak dia blik ke umh aku... mlm 2 org kg bca Yassin.. pas slesai bca Yassin..kteorg bsiap2 coz nak blik KL... borak2 ngn tok aku.. Alhamdulillah... dah bleh fham ckit apa yg dia ckp...dekat pkul 1am kteorg pn btolak ke KL.... semoga tok cpat smbuh n tbah dlm mnempuhi ujian ini..aminn....

Monday, October 11, 2010

ReZeKi...... 11.10.2010

Alhamdulillah... ari ni murah rezeki aku dan kwn2 ofce coz  lunch tadi kteorg dpt mkan free... Destinasi kteorg kat Restoran Indonesian Food @ Ayam Bakar Wong Solo, Taman Dagang, Ampang... menu yg aku pilih nasi ayam penyet n orange juice (air pahit ckit).. fuhhh... memang bezz...tambah plak dgn sambal blacan (xsalah aku la) mmg mantoppp....Lg bez sbb dok bersila.. TQ sgt2 kat  En.Faizal coz blanja kteorg...smoga murah rzeki awk ye..

:-)


AyAm PeNYeT

AkU GiLa BeRGamBaR.... 10.10.2010

JaLaN2 KaT PutRaJaYa..... :-)

Ini Cik Izzati (cewahh..cik la plak)

TeRPaNdaNg SeSuaTu...
YuuuuHHuuuuuu
Emmmmm

Friday, October 8, 2010

MuKa AkU DgN ShAwL BaRu... -08/10/2010-

1..........


2....
3.....

TaBikkk....


4....
GaTai IzZaTi noOo...






Wednesday, October 6, 2010

06/10/2010 (RABU)


Salam kesejukan aku ucapkn wat diri aku & wat kwn2..huhu.... Skrang ni keadaan aku agak kritikal coz kt ofce aku ni sjuk glerrrrrrrrr!!!!!!!!!! Aku rsa mcm dok dlm pti ais ja ni... adussss.... sjuk smpai trasa kt tulang2 aku ni... waaaaaaaa.... :'( tolonggggg...... tolongggg....

 
 Ooiitt Si Kuning!!! Asal ko sengeh2 mcm kerang busuk haa??!!!
Aku tgh sejuk ni ko sengeh2 lak!! Bikin panas la!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ari ni dtg ja ofce aku dh kelam kbut wat kja.... kna ftstat paper utk meeting...(pegawai aku yg meeting..bkan aku)  kecoh ckit la psal nk ftostat td n agak sdih bla aku kna mrh coz ftstat byk2... tp nakwat camna aku hnya mngikut arahan pgawai aku... tp xpa...kja aku tetap siap..:-) GOOD Izzati!!!!  hehe... Pas siap semua kja... aku terasa lpar... kbetulan kakak kt ofce aku bwak bihun goreng smpena bzday bos dia... tnpa mlengahkan msa aku trus blasah bihun 2.... Alhamdulillah...Syukur kpd Allah S.W.T  kerana murahkan rezeki aku n kwn2 aku yg len...Aminnn..... lpas mkn nk tggu apa lgi kan... smbung wat kja la...... ok....daaaa...

SaRaPaN aKu ARi Nii...
* Time rehat aku n Mas menghayunkan kaki ke sogo..pas bli barang yg kteorg nak, kteorg pn balik ofce...

 LuNcH... SuSHi + SoYa BeAn & ChiNa PeAR.. Nyumm!!!


 BaNtaL BuCuk kaT OfcE... :-)


UuMmm...WanGinYaaaaa......









Tuesday, October 5, 2010

CeRiTa AkU uTk HaRi iNi -05/10/2010-

Mrninggg..... Bermula la khidupan aku utk hari ni.... Semoga sgala yg aku lakukan dberkati Allah S.W.T... Aminnn... Hari ni aku kna jga kaunter dgn K.Ain... tghari plak aku nk g jamuan hari raya MARA.... xsbo aku nk g makan!! yahuuu... :-) mkn free!!! mari kwn2 kita g serbuuu!!!!!
 - eerrrkkk... Alhamdulillah... kenyang sudah... :-) rmai gler org tdi... dh mcm srdin dlm tin dbuatnya... mula2 aku ngn Mas g mkn nsi ayam... uummm...bleh than rasanya... pas 2 kteorg nk ambil sate..tp rmai sgt org bratur... kteorg pn truskan lgkah ke gerai kmbing salai... rmai pminat kmbing rpanya... smua brebut2 mcm xpenah mkan je..(kteorg pn brebut jgak) :-) Alhamdulillah..rzeki kteorg dpt byk gak kmbing 2! mmg soodapp!! Pas blasah kmbing 2............ tiba2... mmbeeekkk.... mmmbbeeekkk... suara kteorg btukarrr!!!!!!! OH TIDAK!!!!!!!!! (yg 2 rekaan semata-mata ek... hehe) ssudah knyang kteorg mkn buah ckit... g bratur plak ambil air..... Last skali kteorg bratur ambil sate (xknyang lgi rupanya).. sate 2 kteorg bwak naik ofce & mkn kt ofce.... fuhhhh.... byk jgak aku mkn yee... pdahal krus je aku ni... hahaha.... tp yg xbeznyaa.... pas aku mkn tdi aku asyik batuk je..... mgkin sbb aku mnum air ais... tp xpela...jnji aku knyang.... Syukur kpd Allah S.W.T...Aminn.... OK.... Dah tiba masa utk sambung jaga kaunter!!!! yeehaaa!!! Hidup MARA!! :-) Bye2....

Monday, October 4, 2010

KLiK!! KLiK!!

PuTRaJaYa....

DuuSHHH!!

 TtiDo Daa...



KaT oFCe PoN PaKai HLmeT... (uTk KsLaMaTaN)




 

:-)

Haluuuuu...... Aku sgt suke ari ni coz...pgi2 aku dpt brita gmbira.... huree huree... :-) :-) my frenzz... Mastura... xjadi tkar bhagian.... dia kekal kt Bahagian Pembangunan Industri & Perniagaan (BPIP) niii... hehe... Bgus2... SELAMAT  DATANG Cik Mastura!!! hehe.. :-) leh kta shping n gosip sma2 lgi.. (gosip yg baik2 je k) OK... daaaaaa....

Friday, October 1, 2010

Aku Yg SeDih.... :-(

Waaaaaaaaa (nangis dulu) ari ni aku sdih coz my frenzz... Mastura (kwn ofce) kna tkar ke bahagian lain... adussss.... pas ni xdak lgi org nk gosip2 ngn aku.. huhuhu... bermula la khidupan yg agak bosan kt ofce ni tnpa dia... wlaupn 1 bngunan gak...tp xkan bez mcm sblum ni.... lpas sorang...sorang lgi kwn  tgglkan aku... 
MOOD : sedih + kecewa

AkU SuKe!!!

Aku suka sgt tgk girl yg suka bergaya n suka mekap... trutama skali yg bertudung la... klau g jalan2 je msti aku usha diaorg ni...rmai girl yg cntik2 kt tanah air aku rupanya.... Hebat!!! Aku plak xpndai bgaya sgt... tp tringin nk blajar bab bgaya ni... mekap pn aku xbapa pndai... stkat taruk bedak, eye liner, eye shadow aku pndai la ckit2... :-) apa yg pnting skali... jgn TERover bergaya k.... :-) ~izzmin~