Monday, January 31, 2011

PeRGiNyA iNSaN TeRCiNta

Pada 26 Januari 2010 (RABU)  lebih kurang pukul 11.10 pm aku mendapat berita tok aku telah kembali ke Rahmatullah pukul 10.55 pm... 

Aku harus terima kenyataan bahawa aku telah kehilangan orang tersayang.. 

Melihat keadaan tok sebelum ni aku & family aku masing2 dah cekalkan hati untuk hadapi saat ni... Aku bertolak dari KL pukul 1.30 am dengan along, angah, k.long n anak2 buah aku... Aku cuba untuk tidak mengingati kenangan bersama tok... sebab kenangan 2 membuatkan aku menangis... 

Ya Allah.. tabahkan hatiku & keluargaku... Sepanjang perjalanan ke kampung fikiran aku ntah kemana... sampaikan aku xsedaq ada xcdnt kat highway 2.. aku hampir nak langgar kereta yang remuk teruk 2.. nasib baik aku sempat tukaq lorong kanan..kalau x... mugkin aku dah arwah... kat lorong kanan pon kaca penuh.. melambung2 gak la keta sebab aku tengah laju.. aku rasa baru xcdnt sebab xdak polis kat c 2.. orang len  pon baru benti tengok.. tapi aku xbenti pon... 

Emmmmmm... bila aku dah sampai umah orang dah penuh.. berat aku nak melangkahkan kaki aku ni masuk umah.. tapi aku gagahkan jgak... saat aku tengok tubuh tok terbujur kaku atas katil 2... hanya Allah yang tau sedihnya hati aku.... Aku xpernah rasa kehilangan insan tersayang.... walaupun dulu tok aku lagi 1 meninggal.. tapi masa 2 aku budak lagi.. xtau apa2...

Tok aku selamat dikebumikan pada 27 Januari 2011 selepas solat Zohor.. 
Semoga rohnya dicucuri rahmat &  ditempatkan d kalangan orang2 yang beriman.. Aminn.. 

Al-Fatihah



Tuesday, January 25, 2011

SamPai BiLa??

Sampai bila aku nak hidup dalam keadaan macam ni
Kenapa aku dipergunakan masa aku senang ja
Masa aku susah layan aku macam aku xdak harga diri
Aku ada maruah.. tapi manusia itu sering calarkan
Aku xtau sampai bila aku harus bertahan
Sampai bila hati aku harus tersiksa
Mungkin dah sampai masa aku keluar dari kekusutan ini
Sampai bila aku nak biar manusia itu siksa jiwa aku
Aku terkilan bila manusia itu doakan yg xbaik untuk aku
Ya Allah... keluarkan aku dari permainan manusia itu..
Aku x sanggup lagi.... Aku x sanggup...
Jauhkan aku dari manusia itu...
Jauhkan......






Friday, January 21, 2011

LiRiK LaGu PuAsKaH - WaLi BaNd

Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah oh sayangku


Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku

Reff:

Mungkin hanya bila ku mati
Kau kan berhenti tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku
Back to Reff:


PiC FRoM GooGLe

Wednesday, January 19, 2011

PeRuBaHaN TaRikH TuTuP PeNyeRtaaN -CoNteSt JeLiNgaN MaNja-

Datin Bulan dah umumkan tarikh tutup penyertaan Contest Jelingan Manja dipendekkan ke tarikh 20 JANUARY 2011 (Khamis)




Cepat-cepat la korang join contest ni.. 
Penyertaan gabak ramai.. 
Harapan aku pon tipis la..huhu
Aku sempat usha blog peserta2 contest
Gilerrrrrr!!! masing2 jelingan menusuk jantungg! hati! urat! usus! paru2!
Cun Melecun diaorg 2!
Ape2 pon semoga korang berjaya k!

LaaaLaaaaLaaaaLaaaa




Tuesday, January 18, 2011

CoNTesT JeLiNgaN MaNja

Uuiihhh!!! x agak-agak aku nak masuk contest jelingan manja ni.. 
Jelingan aku slalunya tajam lorhh..huhu
Ni kali pertama aku join contest... rasa malu pon ada..haha... 
Apa2 pon xsalah aku mencuba kan..
ok2..  mai ramai2 join contest ni.. 
-
-
-
Aku mau TAG :


Nie syarat-syaratnya:

1. Buat entri pasal contest nie. Semestinya kan?seperti biase. tajuk macam kat atas.
2. Follow blog nie.Kalo tak, nak update macam mane kan?Kalo rajin follow blog nie sekali PrettyLensStore
*sebab PrettyLensStore nie main sponsor*
3. Copy banner kat bawah tue sekali dengan backlink.
4. Gambar contest anda. ikut tajuk tema ok? Tak kan la tajuk jelingan manja korang letak gambo tgh mkn  kan? Ikut tema k sayam-sayam.eheee
5.Gambar sendiri,i mean owner blog yg bertanding.Tak mo gambo orang lain. Tak kisah seorang or beramai-ramai.
6.Sila tag kawan2 anda tak kisah la berape orang pun. Atleast seorang.
7.Komen entri nie sekali dengan link korang.
8.Tak khususkan untuk girls aje.Boys pun boleh join.Jangan malu jangan segan.ehee





Tarikh tutup: 22 January 2011

Hadiah -hadiah untuk pemenang:

Hadiah pertama : 
1 pair Geo lens with cute lens case or 2 shawl+inner 


Hadiah kedua:
1 pair Geo lens or shawl+inner


Hadia ketiga:
shawl + inner


Saguhati:
2 x Shawl



Aku pertaruhkan gambar ni..hahaha

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..



OK BYEE ^_^

Aku iNi BeRbiNtaNg SAGITARIUS

Salam..
Kali pertama aku join segmen bro BEN ASHAARI
Segmen ni ringkas je k


Tarikh Lahir : 9 December 1989

Putera Puteri yg berbintang Sagittarius bleh join segmen ni..








- Bro Ben suka kongsi mcm2 citer dgn blogger2
- Dalam masa 1 hari dia leh wat byk entry
- Otak dia ibarat computer..klik je terus berjalan dgn pantas


OK BYE2 ^_^

Friday, January 14, 2011

BaLiK KaMPuNG

Semalam ayah aku kol Angah bgitau tok aku tenat..dia dah xgerak langsung.. 
masa aku balik ari 2 dia still bleh gerak kepala..tgn & kaki.. Angah aku dah blik kg semalam..
Jap g aku lak balik dengan Along.. Aku dah mnta kbnaran kt bos nak blik awal... 
Aku harap aku & famly aku tabah dalam menempuhi ujian ni... Luv u Tok! 




BYE................ :'(

Thursday, January 13, 2011

Emm

HATI AKU SELALU DISAKITI..



* Ntah sampai bila aku kena bertahan* 


Makk... Ayahh..  sampai hati dia seksa org macam ni

Emmm

Monday, January 10, 2011

FaCeBooK aKaN DiTuTuP ????

Auuwwww... ari ni aku baca berita yang  memeranjatkan + menyedihkan... FACEBOOK akan ditutup 15 MAC 2010??? Biaq betoiii....!!  Hampa baca la kat bawah 2... aku xmau cita..sedihh lorrr... * aku copy dari KOSMO! ONLINE...  


Aaahhhh!!! TIDAKKKKKK!!!!!!



PALO ALTO, California - Khabar angin dalam kalangan pengguna Internet mengenai penutupan laman sosial popular Facebook kini tersebar luas terutamanya menerusi laman sosial Twitter, lapor sebuah akhbar semalam.
Antara mesej yang disampaikan oleh pengguna Twitter adalah seperti: "Facebook bakal ditutup pada Mac 2011? Saya harap tidak."
"Khabar angin adalah Facebook akan ditutup. Tolong jangan beralih kepada Twitter dan jangan rosakkan pengalaman jaringan sosial saya," kata @jjelksboss melalui Twitternya.
Terdapat juga kumpulan yang dibentuk di laman Facebook yang meminta agar laman sosial itu tidak ditutup dengan mesej: "Facebook akan ditutup pada 15 Mac 2011. Adakah terdapat cara lain untuk menghalangnya?"
Pada bulan lepas Yahoo telah mengumumkan bahawa Yahoo Video akan ditutup pada tarikh sama tetapi ia tidak bermaksud semua jaringan di Internet akan turut terhenti.
Dalam perkembangan sama akhbar Weekly World News melaporkan bahawa pengasas laman sosial itu, Mark Zuckerberg, 27, sedang menghadapi tekanan untuk terus menguruskan laman sosial tersebut.
"Facebook sudah di luar kawalan saya dan tekanan menguruskan syarikat ini telah mengganggu hidup saya. Saya perlu hentikannya untuk mengelakkan tekanan ini," jelas Zuckerberg dalam satu sidang media di luar pejabatnya di Palo Alto baru-baru ini.
Dalam satu temu ramah menerusi telefon Zuckerberg memberitahu: "Saya secara peribadi tidak menganggap ia sebuah keputusan besar. Secara jujurnya saya fikir ia (menutup laman Facebook) adalah untuk kebaikan. Tanpa Facebook orang ramai akan keluar dan berjumpa dengan rakan-rakan, itu adalah lebih baik."

MARK ZUCKERBERG



"Saya tidak kisah mengenai wang. Saya hanya mahu kehidupan saya balik," kata Zuckerberg.
Akhbar itu melaporkan Naib Presiden Perhubungan Teknikal Facebook, Avrat Humarthi menjelaskan bahawa bermula 15 Mac ini pengguna tidak lagi akan dapat memasuki akaun Facebook dan meminta pengguna melakukan sesuatu agar semua gambar-gambar kesayangan tidak hilang.
"Seluruh laman web ini akan ditutup pada tarikh itu. Justeru, jika anda tidak mahu gambar-gambar di Facebook hilang, saya nasihatkan agar anda menyimpannya sebelum laman itu ditutup," jelas Humarthi.
Bagaimanapun, akhbar International Business Timesmelaporkan bahawa khabar angin itu hanya disebarkan melalui laman-laman blog dan tiada laporan daripada mana-mana akhbar arus perdana berhubung penutupan tersebut.
Menurut Lou Kerner dari firma Wedbush Securities, Facebook mempunyai lebih 600 juta pengguna di seluruh dunia dengan 300 pemegang saham. - Agensi


* AKU HARAP SEMUA NI X BETOiiii
* FB PENTING BAGI AKU & HAMPA JUGAKK
Waaaa.... Mau nangis puas2

KeRJa Oh KeRJa

HARI NI NUR IZZATI BZ K
KERJA BANYAK NAK WAT
SESI MENGADAP FAIL BERMULA YE ANAK-ANAK
XMAU CURI TULANG (KADANG2 JER AKU  TERCURI TULANG..HAHAHA)
HARAP PAKLONG K..HUHU


Jangan stress bila kerja menimbun-nimbun macam bukit 
Banyak mana pon kerja kena wat.. kita kena senyum tauuu ^_^


* Ciplak pic kt google lorr..huhu


SELAMAT BEKERJA...



Thursday, January 6, 2011

Ubi KaYu ReBuS

Beznya ptg2 makan ubi rebus dgn kelapa + gula... Sedap bangat!! lagi sedap kalau ada hot chocolate @ milo!!  hohoho.. Dulu tok aku slalu wat.. la ni dia dah xwat coz dia sakit... pas makan ubi rebus kawan aku beli tadi aku pon terus p beli 2 bungkus! 1 utk aku 1 lagi utk M.M.. ingat aku nak makan 2 bungkus ke! gilo kamooo... mau buncit perut aku mkn byk2.. huhu.. ok la..xmau cita byk2.. BYE2!! ^_^


RM 2


* Sepatutnya ada gula merah, tapi dah abis..


* Kol 6 pm aku nak p PERANG!! hahahaha

Aaaaaaa

Hari ni aku :

1) Kena ujan
2) Shawl kotoq
3) Shawl basah
4) Baju basah
5) Hand dryers ada semut
6) Sejuk tahap ABC

Sekian, TQ! 

*xtau nak tarok tajuk pe kt entry ni


Monday, January 3, 2011

ToK P HoSPiTaL

2/11/2011 - Keadaan tok aku semakin lemah.. family aku wat keputusan hantaq tok p hospital.. ayah aku call ambulans.. dlm 20 minit ambulans sampai... masa 2 dah kol 6 pm.. 
Cian tgk mak aku nangis..aku pn nangis gak..







Semalam aku call Cu aku dia bgitau dah tambah air 2 botol.. pas 2 sora tok 
 dah dengar ckit..
Semoga tok cepat sembuh..

Bye2 ^_^

Saturday, January 1, 2011

HaPPy NeW YeAR 2011!!!



HAPPY NEW YEAR!!!!!

** SEMOGA KEHIDUPAN AKU LEBIH BAIK DARI TAHUN SEBELUMNYA...