Monday, May 30, 2011

JaLaN2


Salam..
Oiittt kawan2
Akhirnya aku tegok jugak cita KARAK




Huhuhu..
Nasib bek x seram sangat..
Sedih pon ada..
Lawak pon ada..
Tapi mcm x best jaa  ^_^  hehe

Pas tengok wayang p merayap kat sg wang lak





Alamak!! aku paling HaLussss








ok tata


Friday, May 27, 2011

CiTa KARAK??? Oh TiDaKKkkk =(


Haii..
Esok kawan2 office aku ajak tengok cita KARAK kat Time Square
Syok ka cita ni?
Seram ka?
Takut sampai menggelupur ka?
Ka takut sampai tkencing-kencing?


Auuwww!! aku benci!!
=(
Gila laa.. aku memang x suka tengok cita hantu
Plezzzzz la weii... kita tengok cita len la =(
Kalau aku tengok cnfrm aku xleh tdoq pnya..
Kena tdoq buka lampu sebulan la nmpaknya..hukhuk

Sapa nak join aku esok?
Mai la..aku blanja ok..
Aku blanja makan cucuq udang ja..
ok la
Tata
^_^

*Teringat kenangan laluuuu.. =(



Thursday, May 26, 2011

ISTeRi SoLeHaH - SaFF ONe


( 1 )
Isteri cerdik yang solehah
Penyejuk mata, penawar hati, penajam fikiran
Di rumah dia isteri, di jalanan kawan
Di waktu kita buntu, dia penunjuk jalan

( ulang 1 )

Pandangan kita diperteguhkan
Menjadikan kita tetap pendirian
Ilmu yang diberi dapat disimpan
Kita lupa, dia mengingatkan

( ulang 1 )

Nasihat kita dijadikan pakaian
Silap kita, dia betulkan
Penghibur di waktu kesunyian
Terasa ramai bila bersamanya

( korus )
Dia umpama tongkat si buta
Bila tiada satu kehilangan
Dia ibarat simpanan ilmu
Semoga kekal untuk diwariskan

( ulang 1 )
( ulang korus )


* Aku nak jadi isteri solehah.. huhuhu =)
Sejuk hati dengaq lagu ni
^_^

Friday, May 20, 2011

AkHiRnYa InneR iTu MiLiK aKu!!! HuuReee!!

Salam..
Selamat petang
Ari 2 aku ada masuk contest 'inner tu saya punya'
Klik SINI utk ke entry 2
Contest 2 dianjurkan oleh Mrs Chenta
Semalam aku baru tau Mrs Chenta dah umumkan pemenang 
Paling x disangka-sangkaaaa
Aku dapat tempat kedua!
Ouuhhhhh
Macam x pcaya jaa
Alhamdulillah.. rezeki aku dpt no 2
TQ akak zetty!! ^_^


Ni akak zetty yg cute miut tu..




Ni hadiah yg bakal aku dapat..
4 helai inner cotton


aku suka!!
Btambah la koleksi inner aku
^_^


Ok la..mau sambung wat keja..
tataaaa


oppss.. esok cuti la.. yeeyee
^_^

Thursday, May 19, 2011

SaTaY STaTioN


Semalam aku & En. MM menjamu selera di Satay Station Ampang 
(dekat dgn Careffour Ampang)
Satay Station ni baru ja dibuka
Sambutan memang menggalakkan
Last week aku tengok orang ramai btoi kat situ
Rasa satay 2?? memang sedap!
Kalah Hj. Samuri punya satay ^_^
Satay ni lagi besaq
Kami order 12 cucuk ja.. 2 pon dah kenyang


Secukuk RM 0.90 (walaupun mahal ckit ..tapi aku puas hati)
Nasi impit RM 2.00


=)
Air Suam RM 0.30
Milo Panas RM 2.20

Siap ada orang dok nyanyi2 lagu lama lagi ^_^


Tunggu apa lagi?
P serbu Satay Station cepat!

Bye2






Monday, May 16, 2011

MakaN LoRR


Salam..
Petang ni nak tunjuk gambaq makanan ja..
x sempat nak update banyak2
Busy dgn temuduga EDRM


CLaY PoT..
Kuah sup.. ada ayam, fish ball & telur
RM4.00 
Lokasi : Berdekatan Ampang


Mee BaNduNg.. sedap jugak
RM4.00
Lokasi : Lokasi : Berdekatan Ampang



Hot Yee Mee
RM5.30
Lokasi : Sogo KL


Char Kuey Teow
RM4.00
Lokasi : Taman Bunga Raya (bdekatan Danau Kota)
* sentiasa kena beratuq panjang..huhh*


Makanan tambahan
I
I
V
Sakit tekak? makanlah Dequadin & Strepsils
Sakit tekak lagii?? makanlah  Woods'.. nyaman skalii
*aku sakit tekak yg melampau*
Huhuhu

Ok la
tata!!
^_^


Tuesday, May 10, 2011

PaNaS + SaKiT TeKaK x SaKiT KePaLa - SaKit PeRuT = DeMaM



Salam..
Dah 2,3 hari cuaca panas kat KL
Dulu sebelum tidoq on kipas no 1 ja.. La ni no 3
Mandi pagi pon x sejuk dah
Kalau x.. rasa malas ja nak sentuh air pagi2
Sidai baju cepat ja kering
Hari ni tekak aku dah sakit
Kepala pon sakit
Rasa nak demam
Hukhukhuk
Maaf.. terbatuk pulakk
Banyak lak aku minum air tadi
Kalau x..jangan harap aku nak habiskan air mineral botol kecil 2 
Aku memang malas minum air =)
Disebabkan cuaca panas sejak akhir2 ni
Aku dah rajin minum air
2 pon sebab tekak aku sakit
Huhuhu

Adik2.. jangan main panas noo.. nanti demam
Minum air kosong banyak2 tau
Jangan jadi macam akak
Malas minum air
Lepas 2 sakit tekak baru kelam kabut cari air

Ingat pesanan akak ye..
Renung-renungkan..
Selamat beramal..






JuVaNa + BeTo KuSyaiRy

Semalam aku baru layan cita Juvana
Last week aku x sempat nak layan
Waaa.. aku suka cita nii
Pas ni tiap2 hari Isnin pukul 9.00 malam terpacak la aku kat depan tv
Aku lagi sukaa cita ni sebab BETO KUSYAIRY blakon!!
Pas aku tengok cita kasyaf Imani terus terminat dekat En. Beto
Huwaaa... comel tol laa En. Beto!!
En. Beto... nak signnnnnn
Hahaha
Kalau aku terjumpa En. Beto mesti aku pengsan
X pon aku buat2 pengsan..Hehehe
^_^
Tapi harap maaf la..
En. Beto dah kawinnn
Isteri dia comel & cute sangat2 tauu
Akak Tisha.. Kirim salam kat En. Beto yee.. hehe
Mai terjah blog Isteri En. Beto (jangan lupa follow skali ^_^)




Eh, muka sama laaa ^_^

Aku nak pengsan boleh?


Ok2 .. bhenti cita pasai En. Beto
Mai baca sinopsis cita Juvana pulakk




Sinopsis Juvana :

Kisah Juvana bermula apabila Daim bin Yahya (Zahiril Adzim), seorang remaja 17 tahun yang pendiam dituduh membunuh ibunya dan teman lelaki ibunya. Tidak upaya untuk membela diri dan membuktikan kenaifannya, Mahkamah menjatuhkan hukuman agar dia dihantar ke Sekolah Pemulihan Akhlak Wira Bakti (sebuah sekolah NGO) sehingga dia cukup umur untuk dibicarakan.

Bermulalah episod ngeri Daim yang menjadi mangsa buli oleh sekumpulan pelajar diketuai oleh Botak (Johan Ariff). Encik Raja (Bront Palarae), warden yang tiada belas kasihan hanya membiarkan kejadian tesebut terus berlaku. Pengawal sekolah, Tony (Hariry) yang menggunakan kekerasan untuk menyelesaikan masalah hanya memburukkan keadaan Daim. Cikgu Ariffin ( Beto Khusairy) dan Cikgu Azmee (Irfan Roslan) juga mengambil langkah atas pagar dan enggan masuk campur dalam kes pergaduhan pelajar.

Daim hanya mempunyai harapan semula apabila Cikgu Zakiah (Izreen Azminda), seorang tokoh guru bimbingan dan kaunseling menerima tawaran untuk mengajar di Sekolah Wirabakti. Cikgu Zakiah teruja dengan tawaran tersebut dan bercita-cita untuk membimbing pelajar-pelajar di sekolah juvana. Namun begitu,, tugasnya tidak mudah dilaksanakan kerana pelajar-pelajar di sana samseng belaka dan tidak mahu belajar. Warden Raja tidak suka dengan kehadiran Cikgu Zakiah kerana dia memerlukan lebih ramai pengawal dan bukannya guru. Bagi Warden Raja, Sekolah Wirabakti hanyalah sebuah penjara untuk pesalah-pesalah juvana dan cuma kekerasan yang dapat mengawal budak-budak tersebut.

Di bawah bimbingan Cikgu Zakiah, Daim mula mendapatkan keyakinan diri apabila dia menyertai kelab pendebatan. Daim sudah berani melawan balik Botak dengan cara psikologi untuk meleraikan pergaduhan dan mula mendapat sokongan daripada pelajar-pelajar lain. Namun, apa yang Daim dan Cikgu Zakiah tidak tahu ialah isi hati Warden Raja yang dilihat seakan setuju dengan perubahan positif yang berlaku dalam sekolah tersebut. Daim dan Cikgu Zakiah sedang berdepan dengan ancaman nyawa daripada pihak yang tidak menyenangi tindakan mereka. Apakah yang akan berlaku seterusnya?

Juvana, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.
Saksikan JUVANA
TV3
9.00 malam





Monday, May 9, 2011

AsYiK - AsYiK IKEA


Makan lagiii
^_^
Kat IKEA lagii
^_^
Senang hati lagii
^_^
Kenyang Perut lagii
^_^

Terpaksa beratur panjang demi sesuap meatball

SeMua ni aku yang punyaaa... bukan Ahmad Albab yang punyaaa


FisH & CHiP My BRo PuNya


MeaTBaLL 10 BiJi SiS Aku PuNya


DaiM CaKe SeDaP SaNgaT2!! 
Benda putih 2 tart kot..aku x minat sangat



Ni Chicken apa ntah.. EN. MM punya

Aku punya.. 5 biji x cukup laaaa


Nyum Nyumm


SiBuK je baju oren 2



Jatuh cinta dgn warna hijau pucuk pisang pulakk ^_^



Kalau sapa2 nak belanja aku kat IKEA dialu-alukan ok
^_^

Ok la
Tata Bucuk2
^_^

Wednesday, May 4, 2011

ARWaH FaiZaL YuSuP DaPaT BaBy BoY

Salam..
Sis Nira (isteri arwah Faizal Yusup) selamat melahirkan baby boy
Nama baby Sis Nira & arwah Faizal Yusup memang sedap ^_^
Muhammad Raqqim Fyzal Bin Mohd Faizal
Seronok la Rayyan dapat adik ^_^
Raqqim.. dah besar nanti jaga mama baik2 ok ^_^


Meh tatap wajah si comel ni..











KeLuaRGa BaHaGia 


Semoga Sis Nira tabah dalam menempuhi dugaan mendatang..
Semoga Raqqim menjadi anak yang solleh..


Al-Fatihah untuk arwah Faizal Yusup






~gambar from FB Sis Nira~

Tuesday, May 3, 2011

SeLaMaT HaRi LaHiR AYahh!!


AYaH....
SeLaMaT HaRi LaHiR.. 02/05
Semoga ayah dipanjangkan umur
Dimurahkan rezeki
Dikurniakan kesihatan yang baik
Dilindungi Allah S.W.T
&
Sentiasa dirahmati Allah S.W.T

Ayah...
Terima kasih atas pengorbanan yang ayah lakukan untuk kami semua
Terima kasih sebab x pernah jemu melayan kerenah anak2 ayah
Walaupun kami nakal.. tapi ayah x pernah merungut
KAMI  SAYANG AYAH SANGAT2!!!


AyaH TeRCiNTa


Ayah..
Rindu sangat kat ayah..
Tiba2 rasa sebak teringatkan ayah..
X sabaq nak tunggu ayah..mak & adik pindah kat sini..
X payah kita berjauhan lagi..
=(

Semoga kita sekeluarga bahagia sampai akhir hayat kita..
Semoga keluarga kita sentiasa dilindungi & dirahmati Allah S.W.T
Semoga kita tabah dalam menempuhi dugaan mendatang..

SaYaNg Ayah.. MaK.. & semua!
^_^

Ayah sambut bzday dengan cucu2 tersayang ^_^
TQ Sis Zana mms gmb ni semalam  ^_^

Mak & AyaH TeRCiNTa

^_^

Ohhh... MeaTBaLL....


Salam
Emmm
Hampa pernah p IKEA?
Tempat jual barang2 umah 2..
Aku rasa paling famous makanan kat situ..
Makanan yg slalu aku dengaq MEATBALL
Tengok gambaq memang terliuq.huhu
Sampaikan aku TERINGIN sangat2 nak makan
CiK Kiah..TQ terliuqkan sy ok =)

Sabtu lepas tercapai jugak hajat aku
^_^
Time tengahari aku sanggup makan maggie ja..
Sampai kat IKEA memang tengah kelaparan gila
Bagus makan tengah lapaq.. makanan x sedap pon jadi sedap

Orang punya la ramai
Terpaksa la beratuq panjang..
Dah la first time aku sampai kat situ
Memang blurrr laa..
Nak order pon segan.. takut tersalah order
Nasib bek En.MM ada.. dia yang orderkan

Memang bbaloi makan kat situ.. murah jaa


SiLa TeRLiuq..

MeATBaLL... TERBAIKKKKK ^_^

ChiCkeN WiNgs
Nanti aku nak order 10 biji meatball. 

En. MM.. hadiahkan sofa pink ni kat sy boleh? =)

Rasa nak baring2 sambil garu2 idong atas sofa 2


X sabaq nak kawin! X sabaq nak hias rumah cantik2!!

SelaMat PeNgaNTiN BaRu.. hehehehh (tersipu malu)

ByeBye IKEA!!! JuMPa LaGii!!
^_^

Seronok aku dapat jalan2
3 hari cuti.. 3 hari aku kua merayap
Hari Ahad aku p Nilai 3 usha hantaran
Rambang mata... xtau mana satu mau pilih ^_^
Hari Isnin p Plaza GM usha beg
Tiba2 timbul minat nak berniaga
Sebelum ni pon berangan nak bniaga..tapi xtau nak jual apa.
Sekarang aku dah tau benda apa yg patut jual  ^_^
Duit...duit..duiitt... sila masuk poket cepat!
^_^


 ~ En.MM... TQ bawak sy jalan2 tanpa jemuu... 
   cayang kamoo banyak2 ^_^