Friday, July 29, 2011

HuH!


-credit to google-

Thursday, July 28, 2011

SaMpai HaTi TiNGGaLKaN AKu


Salam
Aku tengah sedih nii
Hukhukhuk


Kak Azza... sampai hati ko tinggalkan aku..
Dah 3 tahun kita bersama..
Akhirnya kita berpisah.. :-(

Dah xdak kawan aku nak luah2 perasaan & gosip
Tinggal Mas jer..huuhuuuhuuu
Tapi aku tetap gembira ko dah dapat keja tetap..
Syukur Alhamdulillah..
Rezeki ko nak dirikan masjid :-)

Kak Azza.. tq coz x jemu layan kerenah aku
Walaupun kadang2 kita gaduh2 manja..x sependapat..
Tapi kita tetap baik sampai sekarang
Kadang2 aku tinggi suara dengan ko..
Kadang2 ko tinggi suara dengan aku..
Tapi kita x pernah bergaduh lebih dari 1@2 jam
Hukhukhuk
Aku sedihhhhhhhhhhhh


Ko sahabat aku dunia akhirat..
Aku sayang ko..
Nanti aku mesti rindu ko..
Nanti mesti aku jenguk2 meja ko sambil bergenang air mata
Mesti aku akan terpanggil nama ko
'Kak Azza'
Eh..
Ko dah xde kat sebelah aku..
:'(
Aku nak nangis laju2 nii

:-(


Bye
:'(


*pic-credit to google

AKu SuKa MR.D!



Kali pertama pandang Mr.D hati aku dah cair
Giler ncem mamat ni!
Terus macam2 soalan bermain dalam fikiran aku ni
Kenapa ncem sangat?
Asal mana?
Umur berapa?
Dah kawin ke belum?
Pakai pencuci muka apa?
Shampoo apa?
Ubat gigi apa?
huhuhu


MR.D....
Bila nak datang Kuala Lumpur?
Bila nak belanja saya makan?


MR.D..
Thanks yer sudi keluar hari tu
Nanti kita kua lagi yer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ohh
Baru saya ingat..
Kita hanya keluar dalam mimpi
Huhuhu
Bestnya kalau dapat keluar betul2


Saya nak mimpi awak hari-hari boleh?


Hai MR.D.. saya suka awak..awak suka saya tak? hehehe ^_^


Mai tatap wajah MR.D aku nii
TAPII
AWASSS!!
Jangan sampai terkeluar biji mata tu!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





Ncem tak MR.D aku?
Huhu

MR.D
atau lebih dikenali sebagai
DUDE HARLINO
kenal tak?
Mesti la kenal kann
Pelakon terkenal nii
Beribu peminat dia..
Aku pon salah seorang peminat MR.D
^_^


-DUDE HARLINO
-2 DISEMBER 1980
-JAKARTA


**aku suka berangan**

BYE!

Wednesday, July 27, 2011

Aku & MR.D





SENYUM...TAK PERLU KATA APA-APA
^_^

Monday, July 25, 2011

DeTiK iTu..

-credit to google-

-credit to google-



MeNgHiTuNG HaRi DeTiK DeMi DeTiK..


Friday, July 22, 2011

KiSaH HaTi - ALyaH


Sentap jantung aku..

!!!!




Thursday, July 21, 2011

HuiHuiHui


Hari ni aku agak busy.. jalan sana.. jalan sini 
buat keja itu..buat keja ini..
sambil2 tu fikiran melayang-layang
Lepas penat buat keja terus p duduk atas kerusi..
dan 
terus capai benda ni
I
I
I
V

dan...
terus menghala ke mulut tanpa segan silu
huh..
Aku terkejut
lalu
tersedar dari lamunan
kemudian..
Aku gelak sorang2
Aku terus berfikir.. bila masa aku buat air?
(kalau dalam bekas 2 ada air betol2 xpa la jugak..)
Yang aku ingat aku sedut air ni ja dari tadi
I
I
I
V

Ntah kenapa dengan slumbernya aku terus capai bekas tu..
Nampak sangat aku banyak berfikir..
banyak mengelamun..
banyak berangan..
huhu
Nasib baik x tertelan paper clip tu..


*hoihoihoihoi..aku mengantukk...
*mau cari ayam..

bye!

Hai MaGGi CuP!


Hoi maggi cup! aku suka makan hang!

Hari ni breakfast maggi cup
Tiba2 ja teringin sangat nak makan maggi ni..
Errrkkkk...
Alhamdulillah... dah kenyang ^_^


* Teringin nak jogging kat Cameron Highland
*Hai budak comot..hihi =)

Wednesday, July 20, 2011

Yee!! AKhiRNya JumPa BeN AsHaaRi!


Salam
Akhirnya aku jumpa Bro Ben!!
Mula2 agak terkejut la terpandang wajah ncem dia tu..hehe
X sangka dia sangat peramah
Ajak bgambo pon senang ja..
Aku tabik springg la kat dia.. walaupun popular tapi dia x sombong
Huhuhu
Aku teruja beb!
Jangan jeles yer kawan2
^_^



-
-
-
-
-
-



TAPIIIIIIIIIIII








SEMUA TUUUUUU







HANYAAAAAA









MIMPIIII!!!!!!!!

HUHHHHHHHHH


Apa daaaa... tiba2 leh mimpi jumpa Bro Ben
Nak kata hari2 aku dok teringat kat dia x pulak
Aku jengok blog dia pon kadang2 jerr
Walaupun hanya mimpi tapi aku tetap teruja..hihihi
X dapat jumpa betol2 dapat jumpa dalam mimpi pon jadi laa..

Maaf yerr kawan2.. saja nak wat hampa teruja jugak.. hehe



SeLaMaT HaRi LaHiR MR.M!




Semoga dipanjangkan umur
Dimurahkan rezeki..
Dikurniakan kesihatan yang baik
Tercapai segala cita-cita
Berjaya didunia dan akhirat
Bahagia disamping keluarga & insan tersayang
Semoga cepat kawin
&
Sentiasa dilindungi Allah S.W.T
Amin Ya Rabbal Alaminn..


*nape pandang bawah Mr.M? adakah anda pemalu? hikhikhik
*Umur dah meningkat..cepat2 kawin yer..huhuhu
*Sayang kamoo banyak2
^_^

Tuesday, July 19, 2011

HeY MaKCiK!


Hey makcik 
Kenapa dah tua2 x reti nak hormat orang?
Macam ni ke contoh nak tunjuk kat orang muda?
Kononnya 'hormatilah orang tua'
Tapi bila kita dah hormat..dah cakap baik2.. tengking2 kita plak
Haiyaaa.. 
Makcik call nak cakap dengan orang lain..
Dah orang 2 x dak makcik marah2 saya pulak KENAPA??
Huhh
X sangka mulut makcik macam puaka
Bila saya nak cakap makcik terus letak telefon dgn ganasnya
Apa ni MakCik??? Kuang ajaq sangat kenapa?
MAKCIKKKK... tu bukan salah saya OKKK
Jangan la suka hati nak marah2 saya
Saya xtau apa-apa laaa
Kecikkkk hati ni tau x makcikkk

Saya tau mungkin makcik ada masalah
Tapi cakap la baik2
Emmm
Xpela... saya maafkan makcik..huhuhu


-INDAHNYA HIDUP KALAU SEMUA ORANG SALING HORMAT MENGHORMATI-

BYeBYe JuVaNa



Salam
Akhirnya cita JUVANA tamatttt
Huureee
Walaupun agak suspen ja cita nii
Tapi kesudahannya memang menarik
Smart dohh Cikgu Daim!!
Tapi lagi smart BETO KUSYAIRY!
Mr.M hantar msg kat aku semalam ' BETO MATI '  (dia pon mlayan cita ni jugak)
Aku reply ' BETO TAK MATI '
Last2 memang betoi la Beto x mati..huhuhu
HipHip Horee
Love u Beto! (hoi Izzati! hang nak makan pelempang bini dia ka?)
Apa2 pon cita JUVANA memang terbaikk
Tahniah kepada Pengarah..pelakon2 & krew2 yang terlibat
^_^

Hai Beto!! =)



Monday, July 18, 2011

EMMMMMMMMM


credit to google
credit to google


HUHHHH!!!!!!!!

MaKaN FRee di WoNG SoLo


Menu lunch tadi
-
-
-
-
AyaM PeNYeT  RM 10.90

ApRiCoT JuiCe  RM6.00
(melompat aku minum air nii.. pekat gilaaa.. rasa dia plak mmg tekak aku xleh terima..
tpaksa minum bagi abis sambil tahan nafas sebab mahall... 
huwaaa... x suka x sukaaa)


WoNG SoLo BaNGi


Thanks K.Aziah belanja kamii ^_^

*Aku lagi suka makan kat Wong Solo Ampang..huhu
*Sampai office rasa nak tdo ja..ngantukkk beb

*JUVANA last malam ni!! x sabo nak tengok!  Hai BETO!! ^_^

Bye

Friday, July 15, 2011

MaCaM-MaCaM













^_^
~email from NAR~

~LaLaLa~

Salam..
Pejam celik..pejam celik.. dah hari Jumaat..
Terasa cepat ja masa berlalu..
Alhamdulillah.. kita masih diberi peluang berada di muka bumi Allah ini..
Terima kasih Ya Allah..
Mood aku hari ni agak kurang coz dok menahan kesakitan..huhu
Sakit apa Tok Wi??
Sakit sendi tulang..
Huhu

Hey Hazama! (tiba2)

Maaf la.. jari pon x sihat... xleh taip banyak2.

ByeBye
^_^

Wednesday, July 13, 2011

HaNdPHoNe Aku


Telefon bimbit @ handphone yg pernah aku guna 
^_^

Nokia 3310
2004-2005
~dulu hp ni mmg glamor.. ringtone siap boleh taip sendiri kat composer..
yang paling best hp ni tahan lasak~
Nokia 3120
2006-2007
Sony Ericsson K500i
2007-2008

Sony Ericsson K800i
2008-2010
Sony Ericsson Satio @ U1
2010 - sekarang
i phone
Akan datang..huhu (berangan)

-pic- credit to google-


**Sony Ericsson tetap menjadi pujaan hatikuu**


Tuesday, July 12, 2011

ReZeKi


Alhamdulillah..
Hari ni dapat makan free lagi..
Thanks K.Azza belanja lunch tadi..
^_^


MeaTBaLL BoLoGNaiSe

ASsaM Boi FiZZ
Sedap jugak air ni.. =)


** Kepala bdenyut2..letihhh mengemas kat office ni..
    Nak balik tido..hukhukhuk =(

Doa PeMaNiS MuKa


DOA INI MUJARAB.. SEBAIK-BAIKNYA DIBACA SETIAP WAKTU PAGI SEBELUM KELUAR RUMAH.  Tak payah nak berabis duit buat facial ataupun botox…… etc….. Tengok aje orang orang dulu atau seniwati –seniwati  lama yang sentiasa kelihatan manis…… khabarnya dia orang memang pakai doa yang sama…Cuma kena rajin menghafal dan baca setiap kali pakai bedak atau keluar rumah…


Doa pemanis muka ni lebih afdal lagi kalau dibaca 3 kali sehari sebelum memakai bedak atau alat2 solek atau minyak rambut .
 

Hafal dan tarik nafas dalam2 dan hembus ……. Lepas itu..  
Baca kuat-kuat ....... Bagi semua orang dengar.....

Selamat mencuba..... amalkanlah..  Tak rugi 
...




>   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>

>   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
   
>
  
   

minyak si tuang tuang 
ku tuang dalam kuali
 
muka ku macam beruang
 
semua orang gerenti lari

kuang.. kuang.. kuang.."
 



Semoga bertambah manis... 




~email from A~

SaHaBaT..



Ya Allah ... 
Panjangkanlah umur sahabatku. Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya, 
terangi hatinya dengan nur pancaran iman. Tetapkanlah hatinya,  perluaskanlah rezekinya, dekatkanlah hatinya kepada kebaikan, 
jauhkanlah hatinya pada kejahatan, tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat ..... 

Ya Allah ... 
Jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu .... 
Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada hati-Mu.
Jika dia rindu, rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu. 

Ya Allah ... 
Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang 
menyeru manusia kejalan-Mu.. jika kau halalkan aku merindui sahabatku, 
janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki, 
rindu abadi dan kasih sejati hanya untuk-Mu. 

Ya Allah ... 
kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan, kecemerlangan dan hidayah dari-Mu dalam menempuh cabaran serta liku-liku hidup di dunia dan di akhirat kelak ... insya-Allah
Amin....





~email from NAAA~

NeNeK HaMPiR DiPeRKoSa Di TePi JaLaN!! MeMaLuKaN!


Kurang ajaq betoii!!
Kesian nenek tu!!
Biadap!
Nak ja aku panggil ultraman suruh belasah ko!
Huh!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-












Huhuhu

~email from NAAA~