Friday, August 26, 2011

SaLaM..




SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
&
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN

-
-

~ SAPA2 YG BALIK KAMPUNG DRIVE SENDIRI TU HATI2 TAU!
INGATLAH ORANG TERSAYANG..

~ AKU MOHON MAAF KALAU2 ADA BUAT SALAH @ 
TERKASAR BAHASA DENGAN KORANG..

~ JEMPUT DATANG KE RUMAH AKU KAT  KEDAH

SELAMAT BERCUTI SEMUA!!
-
-
-
OOOO...BALIK KAMPUNG...
OOOO...BALIK KAMPUNG..
OOOO...BALIK KAMPUNG..
HATI GIRANG...




**yeye.. belum raya lagi tapi dah dapat duit raya banyak..! hehehe


Salam sayang untuk semua!
Byee

Thursday, August 25, 2011

Huii


Auuwww
Baju raya tak beli lagiii..
Hari Sabtu dah nak balik kampung..
Jap g nak p Jalan TAR lagi
Kena beli jugak hari ni!
Baju ayah & adik dah beli
Tinggal baju mak tak beli lagi
Nasib baik orang tersayang sudi teman..
Tak jemu2 dia layan kerenah aku..
Walaupun kadang2 aku 'berangin' tapi dia tetap sabo..hehehe
Thanks banyak2 Mr.M!!

Dah 5.30pm..
Jom serbu Jalan TAR lagiiiii!!
^_^
Byeeeee

Lalalala





Motif pakai inai?
Lalalala..
=)

Wednesday, August 24, 2011

DuiT RaYa


YeeYeee
Dah tukar duit raya seringgit-seringgit..
sapa nak sila angkat idong!
huhuhu
Tak leh tukar duit banyak2..
bahaya...
^_^




Jom serbu Jalan TAR!
Bye!

PeRoDua ALZa M2


Jatuh cinta dengan Alza M2!
Smart! Smart! Smart!
Bestnya kalau dapat kereta ni..




Harga : RM69,990.00


-Mr.M.. hantaran kawin sy Alza M2 satu ye... hihihi



*Pandai ke aku drive kereta panjang ni? emmm

Tuesday, August 23, 2011

ConTact LeNs


Percubaan pertama pakai contact lens
Mula2 tak selesa langsung..
Pas tu ok sikit..
Mai tengok apa dah jadi dengan mata aku..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


mata merah & berair!
Tapi aku tetap suka..
^_^

Nak g shopping duluuu..
Tataaa
^_^


DuP


Dah dekat...
tapi...
Persiapan apa pon tak buat lagi
Barang banyak lagi tak beli
Asyik merayap cari baju..tapi tak beli2 jugak
-
-
Thanks Mr.M sentiasa mjadi teman setia..
Love you banyak2..


*purple+pink.. cantik ke?

Monday, August 22, 2011

CHeeSe PuDDiNG WiTH OReO


Bahan A
1 plastik agar-agar
1 liter air
gula

Bahan B
Biskut cheese (biskut Ritz -blend halus-halus)
1 tin susu cair
1/2 tin susu pekat
3 biji telur
1/4 butter
1 sudu besar tepung custard

Bahan C
Biskut oreo (buang cream)


Cara-cara
1) Masak agar-agar bersama air hingga agar-agar larut. 
Masukkan gula.. kacau sehingga sebati & tapiskan
2) Blend telur.. kemudian  blend semua bahan B sehingga sebati 
3) Masukkan bahan B ke dalam Bahan A.. kacau sehingga sebati.. jangan bagi bketul..
 (api sederhana)
4) Bila dah siap..masukkan ke dalam loyang.. slicekan adunan tadi dengan bahan C
5) Letak dalam petik sejuk & biar sehingga beku.

Siap untuk hidangan =)

Selamat mencuba
^_^








**pcubaan pertama.. tak berapa ok sebab biskut oreo tak jadi lapis2 =) 
  tapi rasa tetap sedap.. =)

-Resepi dari Cik Kiah..dari Mrs.VIP-

Friday, August 19, 2011

Lalalala


Pencarian barang2 bermula tengahari tadi..
Thanks Sis Zana teman kite shopping tadi
Walaupun letih bpuasa + cuaca panas..
Tapi akak tetap melayan kerenah kite ni
Sayang akak banyak2..hehehe
Tangan dah gatal2 tengok barang2 yg beli tadi ^_^
Shopping pon tak abis lagi 
Esok lusa sambung plak..

Lalalalala..
Hatiku riang dan miang-miang


** Hei Izzati.. barang apa ko beli tadi? 
** Aku beli mesin potong rumput.. nak pinjam ke?
     

Bye!
=)

Thursday, August 18, 2011

=)


Tak lama lagi..
Cincin ni..
Akan dapat kawan baru
^_^

(terasa bunga-bunga kebahagian sedang mengiringi perjalanan hidupku.. ^_^)


------

'Tanya diri sendiri dulu ok'
'Cermin diri sendiri dulu ok'

Kadang-kadang tanpa sedar kata2 yg kita ucapkan melukakan hati seseorang
Mungkin betul apa yg kita ucapkan
Tapi.. lebih baik kita ucapkan kata2 yang lebih sedap didengar
Kadang-kadang ego kita terlalu tinggi
Walaupun berkali-kali seseorang itu memohon maaf atas kesalahannya
Tapi kita tetap dengan ego kita..
Mungkinkah ego kita akan terus hilang bila seseorang itu sudah terbujur kaku?
Adakah saat itu baru kita nak sedar? Nak menyesal? Nak menangis?
Walau besar mana pun kesalahan seseorang itu
Lebih baik kita maafkan..
Tak perlu kita pbesarkan perkara yg kecil
Tak perlu kita nak tunjuk sombong
Tak perlu kita bdiam diri & tidak btegur sapa
Kita perlu ingat..
Kita bukannya manusia yang 100% sempurna
Kita bukannya manusia yang 100% bijak
Kita bukannya manusia yg tak pernah buat salah
Jangan asyik nampak kesalahan orang lain..
Tak ada manusia yg tak pernah buat salah..
Jangan ingat kita ja betul..
Fikir-fikirkanlah..


**maafkan aku..

Wednesday, August 17, 2011

HaRGa EMaS 16 OGoS 2011




Semalam aku p Wah Chan..
Pas tu rasa nak nangis laju-laju bila orang tu bagitau harga emas terkini
RM190 1gram
Cepat benar harga emas ni naik..
Emmm
Jangan minggu depan naik lagi dah la..
=)

Monday, August 15, 2011

Hai AyaHKu..

Salam..

Hai ayahku tersayang..
Kenapa suka tanya soalan cepumas
Huhuhu
Luruh jantung cek nii
Hehehehe
Jangan risau ayah sayang...
Saat itu akan tiba ^_^



Sayang ayah! ^_^



Tata
^_^


KaD RaYa + DuiT RaYa FaiRuS IBRaHiM


Salam
Walaupun demam melanda diri..
Aku gagahkan diri utk join GA
Hohoho


Hampa nak kad raya & duit raya?
Kalau nakk..
Jom join GA!
klik banner kat bawah ok
^_^




Copy FI punya

I

I
V

Syarat-syarat :

1. Copy banner di atas dan pastekan daLam entry korang bertajuk
"Kad Raya + Duit Raya Fairus Ibrahim"

2. SudikanLah diri untuk foLLow bLog F.I yang tak seberapa ni .
Dan juga bLog Cikgu FiQrie ni sebab dia sponsor duit raya . hihi .
KaLau tak foLLow macam mane nak tau news pasaL GA ni ye dak ?

3. Tag 3 kawan korang .

4. Link kan banner tu ke entry GA F.I ni okey .

5. Postkan link korang kat comment eyh .

Hadiah :

1. Kad raya big size + 3D kartun + bunyi2 & Duit raya RM20

2. Kad raya kecik sikit dari size yg no.1 & duit raya RM15

3. Kad raya size sederhana & duit raya RM10

4. 3 orang pemenang saguhati akan menerima kad raya & duit raya RM5

Pemenang akan dipiLih oLeh encik random memandangkan ini bukanLah contest .
Tarikh tutup penyertaan ialah pada 21 Ogos 2011 .
Kesemua hadiah akan diposkan kepada anda pada 22 Ogos

Tag :


Bye

HuKHuK


Cik Izzati demam..
Demam apa?
Demam kura?
Demam rindu?
Demam cinta?
Demam puasa?
Demam raya?
Demam merdeka?
@
Demam bakal disunting? 
Huhuhu

Aku rasa macam dok dalam peti sejuk jaa.. 
Sejuk..... sejuk...... sejuk....


Bestnyaaaaa kalau dapat tido dalam selimut..


Hai kepala..jangan la berdenyut-denyut
Hai idong..jangan la berair..
Hai badan..jangan la panas..
Hai perut..jangan la menyanyi-nyanyi..



**semoga segala urusanku dipermudahkan..



Friday, August 12, 2011

CheeSe PuDDiNG WiTH OReO.. TaK SaBaR NaK BuaT!!


Tak sabarnya nak buat Cheese Pudding with Oreo!
Bahan2 dah ada!
^_^



NYuMMy!!!

Semoga aku berjaya buat.. ^_^

CIK KIAH... sy ambk pic awak yer..hehehe


Hai Dude Harlino! (tiba-tiba) ^_^



Tata!

Thursday, August 11, 2011

DR.CaFe


Salam
Alhamdulillah.. murah rezeki aku & staff cawangan aku hari ni..
Kami dapat makanan free..

Terima kasih DR.CAFE sudi belanja kami!



SiaP aDa BoX laGi.. =)




NYuMMy!!
Jom usha laman web DR.CAFE

-
-
-
-

Semalam teringin nak makan mee..
Pas 2 Mr.M bawak g makan..


Mee udang.. Mr.M punya.. 

Mee Hailam..aku punya..


Tapi masih terbayang-bayang MEE RAJA SS2 MURNI!
Teringin!!
Huhuhu

Mee RaJa..
**mass..sy ambk pic kamoo...jgn marah..hehehe

Maaf yer tunjuk gambo makanan...huhu

Selamat berbuka!

Tata
^_^

Wednesday, August 10, 2011

TeRiNGiN

Teringin nak jumpa diaorang ni!




Doraemon 

Budak botak nakal

Chinchan
Dapat jumpa dalam mimpi pon takpe..

Huhu

Tata

Tuesday, August 9, 2011

KeSaBaRaN YG DiUJi


Mood aku tengah cantik berbunga-bunga tiba2 terus tsentap
BERAPI hati aku
Kalau ye pon hang kebulur sangat nak msg aku
Msg la baik2 sikit
Memang la aku tak pernah reply bila hang msg
Bila aku tak reply tu hang faham2 jela yang aku tak suka
Huhh
Time puasa ni la hang tiba2 nak jadi PUAKA
Lain kali bila nak tanya apa2 soalan.. FIKIR dulu
Jangan main tanya ok
Huhh... kenapa la aku jumpa orang yg BIADAP macam ni

Emmm
Kurang pahala puasa aku hari ni..
Tapi nakwat camna.. hati aku memang tengah berapi-api ni


Ya Allah..ampunilah dosa-dosa hambamu ini...aminn..


Tata


*Kesabaran ada batasnya jugak
*Menyampah dengan orang yang tak dikenali hantar msg mcm dah lama kenal..
  hantar msg baik-baik takpa la jugak..ni msg yg menyakitkan hati
*Tak sabo nak buat cheese pudding with oreo.. bahan2 dah beli.. 
 tahniah Mass's Touch sebab dah berjaya buat! terliur aku!


Monday, August 8, 2011

CuTe BaBy








CoMeL GiLeR!!!





Bila tengok baby2 ni 
Terus rasa nak kawin cepat!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

pic-credit to google

Friday, August 5, 2011

MaCaM-MaCaM RaYa

Salam..
Tadi kat Jalan TAR dah ada kedai pasang lagu raya...
Terus terasa dah nak raya.. padahal baru 5 hari puasa..
Kalau bulan puasa Jalan TAR paling meriah
Macam-macam ada jual
Baju raya..
Seluar raya..
Tudung raya
Anak tudung raya..
Sampin raya..
Keronsang raya..
Butang baju raya..
Kasut raya..
Stokin raya..
Kuih raya..
Sampul duit raya..
Duit raya..
Jalan raya..
Bunga raya..
Lebuhraya..
Apa lagi ek yang raya...
Ha, ada lagi..
Suraya..
Hohoho
Sebelum banyak lagi aku merapu..
Baik aku benti dulu..

Pagi2 gosok gigi..
Esok lusa jumpa lagi..

Mastura pakai lebai.. babaiii...! 



*baju raya ayah..mak..adik & cik izzati tak beli lagi..
*esok dah dapat kunci rumah baru! bestnyaa!! 

Thursday, August 4, 2011

RiNDuNYaa



Tok.... Rindu sangat kat tok!!!!!
Tahun ni dah tak sambut puasa & raya dengan tok
Bukan tahun ni jer.. tapi tak kan sambut sekali dah sampai bila2
Tok..
Seronok tak kat sana?
Mesti tok seronok kan dapat jumpa Tokwan..Mak & Ayah tok kat sana
Rindunya kenangan bersama tok..
Last kita jalan2 kat Cameron Highland bulan 7 tahun lepas
Seronok kan tok?
Ingat tak sy basuh jubah tok malam tu?
Rasa kelakar jer..
Masa kat Cameron tok cakap nak beli beg
Sambil2 tu tok tengah tengok beg yg ada gmbar strawberry
Sy cakap kat tok nanti sy beli kat tok..beg ni cepat kotoq sbb wrna putih
Pas tu tok senyum

Bulan 8 tok sakit..
Masa balik raya sy beli beg kat tok
Masa tok ada dekat umah Mak Njang.. tok ingat lagi beg tu..
Tok suruh depa ambik beg tu kt umah & bawak dekat tok..
Tok masih ingat sy yang beli beg tu
walaupun tok dah tak boleh nak cakap sangat masa tu
=(

Emm
Semua tu tinggal kenangann
Sekarang tok dah tak dak
26 Januari 2011 tok tinggalkan kami semua..
Ya Allah..
Sedihnyaaa..
Rindu sangat2 kat Tok



Al-Fatihah 



Semoga roh tok dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman.. 
Aminn...

CuCoQ CeMPeDaK


-credit to google-

Alahaiii...
Aku asyik teringat cucoq cempedak jaa

Hai cucoq cempedak..
Aku rindu hang
Aku nak makan hang
Mai dekat aku
Mai rapat2 sikit
Aku nak goreng hang garing2
Bau hang boleh buat aku jatuh tguling2
I LOVE U CEMPEDAK

^_^



**balik kang mau p pasar malam cari cempedak & balik goreng..huhuhu ^_^