Wednesday, September 28, 2011

TaKZiaH..


Salam..
Di saat kita bergembira.. ada yang sedang berduka..
Pagi tadi mak mertua Along aku telah kembali ke Rahmatullah..
Tak silap aku last jumpa arwah bulan 6 lepas kat umah Along..  =(
Lunch nanti aku pergi tengok arwah buat kali terakhir..
Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan orang yang beriman..
Aminn..

Takziah utk keluarga arwah..


Al-Fatihah


-
-
-


*** Abah Mr.M masih tak sedar lagi.. :-( 
    Rasa sebak masa g tgk abah kat hospital Ahad lepas 
    Semoga abah cepat sedar & cepat sembuh.. Aminn..

Tuesday, September 27, 2011

Gatal! Miang!



Dari tadi muka aku gatal2 & rasa miang
Huhhhh... banyak sangat kot habuk kat office aku ni..
Tak tahannnn..
Nak ja tonyoh2 muka ni dgn sabut nyok..
Tak pon dgn dawai gosok periuk..huh
=(
=(
=(

^_^


Rasa seronok buat keja ari ni.. walaupun keja btimbun-timbun..
^_^

* x sempat nak update banyak2
Tata!


Wednesday, September 21, 2011

RiNDu..


Tiba-tiba terpandang gambar insan yg dirindui..


Rasa sebak bila tengok gambar tok..
Rindu sangat2 kat tok!!!
:'(

Semoga tok tenang kat sana...


Al-Fatihah..



:'(

HaPPy BiRtHDaY BLoG CoMoT!



Happy Birthday to my blog!!
^_^
Hari ni 21/09/2011 genap setahun aku buat blog comot ni
Terasa bangga sebab aku berjaya memiliki blog sendiri
Sebelum ni usha blog orang lain jer
Orang yang ada blog ni memang kreatif..
Kreatif dari segi penulisan.. perhiasan blog & macam2 lagi
Jadi.. sapa2 yang belum ada blog tu cepat la buat..
Memang seronok!
Tapi jangan salah guna blog plak ye..
Apa2 pon aku nak ucap banyak2 terima kasih kat BFF aku..
dia yang banyak bagi tunjuk ajar kat aku tentang blog
Cik Mas.. sayang kamoo banyak2!!!
^_^
Rasa macam nak buat GA sempena birthday blog aku ni..
Nanti la aku fikir-fikirkan..

**Nak tengok entry pertama aku? Klik SINI hehehe =)


Ok la..
Tata..
^_^


Tuesday, September 20, 2011

DaH 4 TaHuN Dah..


Haii
Pejam celik pejam celik dah 4 tahun hubungan aku & Mr.M
Tahun ni paling bermakna sebab kami dah mengikat tali pertunangan
Alhamdulillah..syukur sangat2..
Walaupun banyak dugaan yang kami tempuh.. tapi kami tetap bersama sampai sekarang
Perkenalan kami bermula masa aku keja dekat Pejabat Pos Besar KL
First time terpandang Mr.M aku tertoleh 2 kali
Dalam hati aku 'encemnya'
(walaupun tak la encem sangat..hahahhahaha)
Tapi pandangan aku dia tetap encem dari org lain (watpa nak puji org lain kan?)
Kami kenal masa bulan puasa..
Memang kebetulan sgt2 dia pon orang Kedah mcm aku
Bermula tarikh 20/09/2007
Dengan rasminya kami menjadi pasangan kekasih
Tapi sekarang bukan kekasih..dah jadi tunang..hehe
Cukup la setakat ni cerita kami.. =)

To Mr.M..
Thanks sangat2 bahagiakan hidup sy..
Thanks tak jemu2 melayan kerenah sy ni..
Thanks banyak bkorban utk sy & my family
Thanks utk segalanya sayang..
Semoga hubungan kita kekal buat selamanya..
Love u so much!
Sayang kamoo banyak2!!
Tahun depan boleh raya sama2 kan..hehehe




Yang terindah..


** Semoga abah Mr.M cepat sedar & cepat sembuh..aminn..
**Baru hari ke 2 Mr.M kat kg..tapi mcm dah lama x jumpa..rindu!!


Bye..

Monday, September 19, 2011

TeRMaKaN MaKaNaN BeRaCuN!


Rabu lepas aku kena keracunan makanan
Memang meraung aku semalaman..huhu
Ntah makanan mana la yang beracun tu
Petang Rabu tu memang aku dah rasa lain macam ja
Tiba2 lemah ja badan aku
Siap dgn cirit birit lagi
Balik umah aku terus tido
Pukul 1.00am aku terjaga
Perut aku menyucuk2
Badan lemah gilaaa
Memang tak senang duduk la
Pukul 1.30am..
uwekkkkkkkkkkk!!!
ambik hang...
Terkeluar segala makanan yang aku makan..
Rasa nak pitam pon ada.. huhuhu
Menangis aku sorang2.. =(
Bangun pagi siap2 nak g keja.. tapi badan masih lemah
Demi tugas aku gagahkan jugak diri ni...cewahh..demi tugas beb!hehe
Tapi sampai kat separuh jalan memang aku tak tahan..
Mr.M bawak g klinik..
Doktor cakap kena keracunan makanan..
Pas tu doktor bagi MC.. 
Balik umah pas makan ubat aku tido puas2!!
Bangun je terus senyum lebar sebab cuti 4 hari..dapat rehat panjang!
^_^
Habis bab aku..


Semalam aku dapat berita mengejutkan dari Mr.M
Bakal ayah mertua aku accident
Ada orang langgar masa otw nak g masjid
Abah Mr.M naik motor..yg langgar dia pon naik motor jugak
Sampai sekarang ni abah Mr.M masih tak sedarkan diri lagi..
Pagi tadi Mr.M dah balik kampung
Paling sedih Mak & Abah Mr.M nak g Makkah bulan 10 ni =(
Semoga abah cepat sembuh..
Semoga keluarga Mr.M tabah menghadapi dugaan ni..
Aminn...


Nak sambung buat kerja sambil rindu tunang tersayang..huhu
Bye..


Wednesday, September 14, 2011

....


Mungkin orang nampak aku macam robot.. ada banyak tangan
Mungkin orang nampak aku macam badang.. gagah & kuat
Emmm..
Aku dah tak semangat..

Bye..
=(

Monday, September 12, 2011

emm


Kesabaran sangat diperlukan saat ni..
Emmm...
Macam robot aku dibuatnya..
Lalalalalalalalalala...
(terpaksa gembirakan diri sendiri walaupun otak macam nak pecah)

Ya Allah..kau berikanlah kesabaran kepadaku..
Aminn...


*kadang2 rasa nak nangis dgn semua nii..huhu
*sedihnya pas ni Cik Kiah dah tak adee... 
 tinggal aku sorang2 kt ofce ni! tnsion!
*tak sabo nak balik n p jmpa mak kat umah baru.. 


byee...
=(

=)


Salam..
Hari ni mood nak wat keja ntah ke mana2
Semalam aku dah mula fikir secara serius mengenai masa depan aku & kerjaya aku
Kerja yang masih tak tahu kedudukan sebenar..
Sampai bila aku terus nak mengharap sesuatu yg belum pasti?
Dah 3 tahun lebih kot aku tunggu...
Memang la hidup ni kena banyak sabar
Tapi bila difikir-fikir tak salah mencuba sesuatu yg baru
Aku harap jalan yang aku pilih ni betol..
Aku lagi semangat bila orang tersayang sentiasa bagi semangat n sokongan
Aku dah fikir apa business yg aku nak wat
Sekarang ni tengah survey barang n tempat
Harap2 aku n Mr.M berjaya..
Doakan kami ek
^_^

*Nak kawin ni kena cari duit lebih.. huhu ^_^
*Malam ni nak g tdo kat umah baru.. bestnye!! hehe

Friday, September 9, 2011

BuSy..


Busy! Busy! Busy! Busy!
Fuhhh....
Best jugak bila busy sebab cepat je masa berlalu
Thanks yer bos2 sekalian sbb bagi keja kat saya..
^_^

Mau sambung wat keja..


Eh! esok dah cuti! 
hooooreeeee!!!!!!!
Nak rehat puas2!!


*baru layan KL Gangster..ketinggalan tol..huhu


Bye sayang2 sekalian
^_^


Thursday, September 8, 2011

Sibuk!


Kesibukan melanda diri
Walaupun sibuk wat keja tapi tetap sempat update blog! hehehe
^_^
Kerja...kerja...kerja..
Lalalala..




*Maaf yee Mr.M.. tak sempat nak msg2..^_^

Lapo Cheese Baked Meatballs Pizza Hut!


-credit to google-

Byeeee


DeTiK BaHaGia Aku dan Mr.M

Salam..
Mai tengok gambar Detik Bahagia aku lagi...
Semuanya serba ringkas
Warna pilihan aku PINK + PURPLE
^_^

Yang diNaNti-NaNTi...
BiNCaNg2
^_^
Bakal Mak Mertuaku =)
BeRSaMa FaMiLy Mr.M
BeRSaMa AYaH & Mak
FaMiLy





Selamat Betunang? Mana R? huhuhu
Dengan rasminya aku dah jadi tunang orang.. =)
4 ever! ^_^



Alhamdulillah.. setelah hampir 4 tahun aku & Mr.M berkawan akhirnya kami diikatkan dengan tali pertunangan.. Walaupun macam2 dugaan yang kami tempuh.. kami tetap bersama sampai ke saat ini.. tentang majlis kami plak berjalan lancar walaupun persiapan last minute & agak kelam kabut (malam raya baru beli baju tunang..huhuhu)
Thanks untuk Ayah..Mak..abang2..kakak2..saudara2 & semua yang tolong masa majlis kami..Thanks juga untuk family En.Tunang sebab sudi terima sy sbg orang baru dlm family En.Tunang.. Semoga hubungan yang terjalin antara kami berdua berkekalan buat selamanya..Aminnnn... 
Kenduri nanti aku jemput hampa ek..
^_^


-Paling seronok tarikh aku tunang sama dgn tarikh lahir mak aku! ^_^


* En.Tunang.. Love u so much!!
*Cik Jasmin..jangan bebai dah no.. hahaha


Sekian..
ByeByeBye..
^_^

Wednesday, September 7, 2011

DeTiK BaHaGia 2

Lalalala...

FReSH FLoWeR

PeNYeRi MaJLiS

IKaN Ni SeDaP WaT MaSaK KiCaP..

Nyumm..


SaNaK SauDaRa


=)


DeTiK BaHaGia SeTeRusNya EsoK ek..
^_^
Bye..

SaYa BLoGGeR PiNK BeRLeMaK


Salam..
Hari ni teringin plak nak join bloglist yg dianjurkan oleh
CiK AzzaH
@
nama blognya

Khas untuk blog warna PINK je tau..
^_^

nak join? sila klik banner ok..

copy Cik Azzah punya
I
I
V

1-Pastikan blog anda warna pink.Campur kaler apa pun tak per.

2-Buat entry tajuk:SAYA BLOGGER PINK BERLEMAK.

3-Ambik banner tak comel kat atas tu..ala yang tutup mata sebelah tu.Link la kat entry ni yer..

4-Tulislah apa-apa pun kat entry.

5-Letak link kat bahagian komen entry ni tau.


Tarikh tutup :
21 September 2011


cepat2 join ok!
^_^
Bye..

Tuesday, September 6, 2011

-



Mengantuknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

!!!!!

DeTiK BaHaGia 1


DeTiK BaHaGia RaYa KeTiGa
1 SePTeMBeR 2011



SePuPu2 aKu Yg GiLa2

BeRsaMa AnGaH & NeNeKaNda

^_^

Gambar seterusnya nanti ok!
^_^

Bye!!

Monday, September 5, 2011

SeLaMaT HaRi LaHiR MaK!


Mak....
SeLaMaT HaRi LaHiR.. 01/09
Semoga mak dipanjangkan umur
Dimurahkan rezeki
Dikurniakan kesihatan yang baik
Dilindungi Allah S.W.T
&
Sentiasa dirahmati Allah S.W.T


Sayang mak sangat2!!!!!








-
-
-
-

pcubaan contact lens warna biru..
(tak nampak sgt wrna biru tu kan?)
^_^

01 September penuh dgn kebahagiaan
^_^
Bye..

HoHoHo


Lepas raya status dah bertukar
Tak boleh dah nak pandang2 abang polis.. hahaha
Mata kena jaga..
Hati kena jaga..
^_^
Kena fokus dekat seseorang ja

Hari raya ari tu..pas balik masjid aku dok umah ja..
Tak p raya mana2 pon..
Busy dengan hal lain + busy melayan selsema & batuk

Hari ni tak dak mood..
Letih + mengantuk + demam
Tak sabaq nak balik peluk bantal & tido!


*Sedih arrr tahun ni tak sempat bgambar dgn family :-(
* Asyik nak pandang jari ja sekarang ni..hehehehe ^_^


Bye..