Monday, January 30, 2012

Kursus Pra Perkahwinan - Selesai =)


Kursus Pra Perkahwinan
28 & 29 Januari 2012
Masjid Negara
-
Alhamdulillah..
Selesai aku & Mr.M berkursus selama 2 hari
Banyak ilmu kami dapat pasai alam rumahtangga
Memang best kursus dekat Masjid Negara
Penceramah kat situ memang terbaik
Lagi best diaorang suka buat lawak
Memang tak bosan & tak mengantuk
Makanan pon ok
=)

**tak sempat nak tgkap gmbo banyak2..huhu

dalam dewan
ramai jugak peserta time ni
Time rehat

Lepas kursus g makan ayam penyet Wong Solo, Kg Baru
Balik rumah terus sakit perut..
cirit-birit sampai ari ni =(

Hari Sabtu ni dah boleh p ambil sijil
Proses seterusnya kena buat ujian HIV
^____^


** Dah dekatt.. @__@

Ok la..
Byee

Friday, January 27, 2012

PeRGiNya InSaN TeRSaYanG..

26 Januari 2012
Genap setahun Tok tinggalkan kami..

TOK.....
RINDU SANGAT-SANGAT KAT TOK..
RINDU NAK PELUK CIUM TOK..
RINDU NAK TENGOK SENYUMAN TOK..
TOK....
SEMOGA TOK GEMBIRA DEKAT SANA
SEMOGA KITA DAPAT JUMPA DEKAT SANA
KENANGAN BERSAMA TOK TAKKAN KAMI LUPA
SAYANGGG TOK SANGAT-SANGATTT!!
MISS U TOK..








AL-FATIHAH




Thursday, January 26, 2012

Persiapan Perkahwinan 1

Salam..
Rasanya sempat lagi aku nak ucapkan 
Selamat Tahun Baru Cina untuk sapa2 yang
menyambut Raya Cina ^_^

Sempena Tahun Baru Cina
Dah tentu cuti pon panjang kan..
Bila dah cuti panjang dah tentu la aku balik kampung..
^_^

Isnin lepas aku & Mr.M p cari Butik Pengantin
Pening jugak nak cari butik pengantin ni
Mula2 cari dekat Yan.. lepas tu Guar.. lepas tu Gurun..
Lepas tuuu... three.. hiii
Last skali aku p Butik Pengantin dekat Pendang
Pakej kat situ aku rasa ok jugak
Untuk majlis akad nikah aku dah booking makeup & bantal nikah
Untuk kenduri mungkin ambil pakej dekat situ jugak
Sebelum ni aku nak ambil pakej kahwin dekat Jitra
Tapi Mr.M & mak aku cakap jauh..
Terpaksa la cari butik yg dekat dgn umah
Harap2 ok la butik tu =)

Sempat jugak aku p buat rawatan resdung 
First time kot aku buat rawatan resdung ni
Alhamdulillah resdung aku tak banyak.. =)
RM15.00 ja buat rawatan tu..
Harga asal RM18.00

Ok..
Bab borang nikah plak..
Borang nikah ayah aku yg ambilkan dekat Tok Imam
Ni la borang nikah untuk negeri Kedah Darul Aman..
I
I
V

Borang Nikah ni warna kuning..
Ambil gambar guna camera hp cikai
sebab tu warna borang pon tak nmpak..huhu

Borang 2

Borang 6
Ni borang ikrar
Kawan aku cakap kena baca ikrar masa p pejabat agama
Kalau tak pandai baca jawi akan didenda!!! hihi
Jangan risau ok..kalau tak pandai baca jawi
nanti org pjbat agama tu akan tolong bacakan
& kita kena ikut apa yg dia baca..
*Alhamdulillah..aku tergolong dalam golongan
yg boleh membaca tulisan jawi..
Syukur =)
Bulan February nanti kena balik kampung lagi
sebab nak submit borang2 ni dekat pejabat agama 
Semoga segala urusanku dipermudahkan..
Aminn..

^_^

Thursday, January 19, 2012

Balik Kampung

Huureee
Balik kampung lagiii
Time ni aku balik sebab aku kawin
-
-
Eh! silap! sepupu aku kawin
Aku lambat lagi..
^_^

Sebelum p kenduri belasah apam polkadot dulu
Dalam tu ada mcm2 inti
Comei gila apam niiii
Rasa pon sodappp

Wajib tangkap gambaq!
Aku & Cik Tina sepupu aku

Bersama mak tercintaa
Love u mummy!! Muahhh!!
^_^
Baju merah tu anak buah aku..Irdina
Baju pink tu kembar aku.. Izzah
-
-
-
-
-
-

**cehh..berangan nak ada kembar..huuuuuu

Wewiitt!! Dah jadi suami orang sepupu aku sorang ni =)

Suka makeup & veil tu
Cantik!!
Sesi bgambaq dgn pengantin
^_^

^_^

Tengah jalan nak p kat keta
Tserempak dgn kak angkat aku!!!!
Bestnyaa!!
Last jumpa masa dia baru bsalin
Sekarang ni anak dia dah boleh jalan pon!!
Comei betoii si Danish!!
^_^

Sebelum naik keta nampak rambutan!
Eeewww
Nak ja aku panjat pokok ambil rambutan tu!
Lagi sodapp kalau makan rmbutan atas pokok!
-
-
Lepas p kenduri terus p Pulau Bunting, Yan


Nak p Pulau Bunting boleh naik bot @
lagi senang
 naik ja jambatan..
Tapi yang tak bestnyaaa 
tempat ni macam tak terurus ja
Nak sampai kat pulau tu kena

jalan kaki @ naik motor
Keta boleh parking kat luar ja
Aku pernah jalan kaki sampai hujung jambatan..
Menarik gak pemandangan kat pulau tu
Tapi bila nak jalan balik.... memang terasa malasss
Jauh kot nak kena jalan kaki...huhu
Baik p naik motor ja.. Kalau hampa kaki pancing boleh la mai tempat ni
Aku tengok ramai orang memancing ..

Haikal membawa diri.. 
Happy Family! 
Kalau lapaq @ dahaga bleh la beli kat gerai2 tu..

Masa ni air laut surut..





Memang bsepah muka aku & si Tina nii
Irdina & Faiz
Si Faiz siap terjun dalam lumpur tu..
Habis kaki dia warna kelabu
Bila aku nak tangkap gambaq kaki dia
terus dia lari..

Ujung belah kiri tu abang aku
Yang baju hitam tu adik aku
*Aku suka gambaq ni!
^_^
Pemandangan masa balik 
-

Pas tu singgah makan kat  Pekan Guar Chempedak

 Kuey Teow Sup.. aku kongsi dgn Tina
Char KueyTeow

Dah kenyang terus balik umah
Malam p balik umah kenduri
Saja nak kacau pengantin..hahahaha

Apa2 pon aku memang seronok bila balik kampung
Lagi seronok bila p jalan2..
Lagi seronokkk lepas ni dah ada peneman baru bila balik kg!
yuhuuu
Tak sabo lorrhh!!
^_^

Ok la
Byeeeee

Wednesday, January 18, 2012

---------------


Duushhh!!!
Doktor!!!
Tolong!! hati saya sakittttt!!
ggrrrrrrrr
:-!
**stressssss


pic : credit to google


Tuesday, January 17, 2012

Tuesday, January 10, 2012

DeT STaTioN AmPaNG


Makan dekat Det Station pon sedapp tauu
^_^
Restoran ni bersih ja..
Emm
Rasanya pemilik restoran ni minat warna hijau
^_^



Nasi lemak ayam goreng berempah
Ni Mr.M punya..siap mintak nasi tambah
sedapp tau
^____^

Ni aku punya..
Char Kuey Teow
sedappp
^____^

Yang ni boleh ambil dekat cashier
Free jerr
^_^
**perut dah lapo*
@___@


Sekian
Byeee



AL-ANSaR STeaK HouSe


Makan lagiiii
^_^

Lagi cantik kalau menu ni ada warna =)

Black Pepper Chicken Chop
^__^



PaNDaNgaN DaRi DaLaM

PaNDaNGaN DaRi LuaR

Nak makan lagiiii
Nak makan lagiiii

:P


WoNG SoLo, TaMaN DaGanG, AmPanG


Bersuka ria bersama ayam penyet Wong Solo
Ayam Penyet terbaikkk pilihan aku
Rasa pedas betol2 kawww
Tempat pilihan aku sudah semestinyaa 
Wong Solo, Taman Dagang, Ampang
Ari tu pernah try dekat WS Bangi..tapi rasa kurengg ckitt


Harga set ayam penyet + air mineral 'cup' RM 10.90
Set lain pon ada.. tapi aku suka set ni lagi
^_^

Mr.M punya bahagian peha..besarr plak tu!! tak aci tau!!

Aku punya bahagian kepak.. kecik jaaa =(
My sis punya pon kecik jugak..
tak adil betollll
Bagi la sama saiz!!

Sapa2 yang tak boleh makan pedas elok la jangan makan
Kalau nak makan jugak pesan kat orang yg ambil order tu
asingkan cili atas ayam yg merah menyala tu
^_^

**Ayam penyet memanggil-manggil namakuu.. =)

^_^

Friday, January 6, 2012

SeLaMaT TaHuN BaRu 2012



Selamat Menyambut Tahun Baru 2012!!
Huuuuu...aku antara orang yang paling lambat ucap selamat tahun baru =)
Lambat ucap pon takpa kann... ^___^
Tahun baru aku sambut dekat umah jA
Tepat pukul 12.00 malam dah bunyi pom pang pom pang
Dengar ja bunyi pom pang pom pang tu.. aku terus lari-lari keluar rumah
Lepas tu tercari-cari cahaya bunga api
Huhhhh...tak nampak apa2 ponn
Dapat dengar bunyi ja..
Yang aku nampak flat depan umah aku ja..
Huhh
Gua kecewaaaaaaaa beb!
Nak p Dataran Merdeka memang kemalasan laa..
Pening kepala bila p tempat sesak2 ni
Emmm
Untuk awal tahun sampai pertengahan tahun ni aku mmg busy
Busy pasai nak urus aku punya wedding..
Banyak benda nak kena fikir
Raya cina nanti baru nak usha2 butik pengantin
Semoga semuanya berjalan lancar..
Ok la..
Apa2 pon aku nak ucapkann..

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012
SEMOGA CERIA-CERIA SELALU
^__^



TATA!!

Tuesday, January 3, 2012

AL-QuRaN BoLeH SeLaK-SeLaK.. MaCaM ReaL JeR ^_^


Salam..
Nak tengok Al-Quran yang boleh diselak-selak?
KLIK SINI
Nampak macam real jer..

^_^