Tuesday, July 31, 2012

" Saya nak Angpau Ramadhan ! " by Qaleshya Umairah




klik banner kalau nak join =)


Tarikh tutup :
12 Ogos 2012 (8.00pm)


Tag :

^___^

Jom Join Simple GA by Mizz Wenn



Nak join klik banner yer ^_^



Tarikh tutup :
15 Ogos 2012



Salam Ramadhan Giveaway


Nak join? klik banner yer =)


Tarikh tutup : 
31 Julai 2012


Cepat2 join!!
Hari ni last!!

^__^


Wednesday, July 25, 2012

AweSoMe GiVeAway by AiNa MaNsoR




Nak join? klik banner =)


Copy penganjur punya 
I
I
V

Hadiah :


Hadiah untuk top referral 
Top referral akan pilih salah satu daripada senarai hadiah di atas. Top referral sorang saja tau! Hadiah pun pilih satu saja, hihi.
-
-

Hadiah untuk peserta bertuah (akan dipilih melalui random.org) :

Voucher 5% off discount at Pink Lemon Closet x3



Top-up RM50 x1



 Purse x1



Words only header x3
*gambar hiasan sahaja




**selesai like & follow =)


Tarikh tutup :
31 Julai 2012

cepat2 join yer!!
^_^


Tuesday, July 24, 2012

ReSePi ReNDaNG AYaM





BAHAN-BAHAN :

1/2 ekor ayam
1/2 biji kelapa
3 sudu besar kerisik
2 helai daun limau purut (dikoyak)
1 helai daun kunyit (dihiris halus)
Garam & gula secukup rasa
Air asam jawa (secukupnya)

BAHAN UNTUK DIKISAR :

5 ulas bawang merah
1 ulas bawang besar
3 ulas bawang putih
3 batang serai (2 dikisar, 1 diketuk)
1/2 inci lengkuas
1 inci halia
1/2 inci kunyit hidup
8 biji cili api
5 tangkai cili kering


CARA-CARA :

1. Bersihkan ayam & toskan
2. Masukkan semua bahan-bahan yang dikisar ke dalam kuali dan kacau sebati
3. Masukkan ayam & serai yg telah diketuk. Kacau sebati
4. Masukkan santan. Masak sehingga ayam lembut dan kuahnya pekat 
   (api sederhana) - boleh tambah sedikit air kalau taknak kuah pekat
5. Masukkan kerisik, air asam jawa, gula, garam, daun limau purut & 
   daun kunyit dan kacau sebati.
6. Siap untuk dihidangkan - taburkan daun kunyit di atas rendang untuk hiasan.




*first time buat rendang ayam..
 nasib baik jadi..dan paling penting hubby suka ^_^



GiveAway (Ramadhan 1433H) by Jaja Sutera


Nak join? klik banner =)



Tarikh tutup :
31 Ogos 2012


Tag :


^__^



Friday, July 20, 2012

Harapan Ramadhan - Raihan & Man Bai


SaLaM RaMadHaN





Selamat berpuasa semua
Mohon maaf andai ada salah & silap..
Semoga kita sama-sama mendapat keberkatan di bulan mulia ini..

^___^



SeLaMaT HaRi LaHiR SaYaNG





Selamat hari lahir yg ke 27 sayang..
Semoga dipanjangkan umur
Dimurahkan rezeki
Dikurniakan kesihatan yang baik
Dikurniakan anak2 yg soleh & solehah
Berjaya di dunia & akhirat
&
Sentiasa dilindungi Allah S.W.T


LOVE U SO MUCH SAYANG!!
^____^


Wednesday, July 18, 2012

Ganjaran Bulan Ramadhan





credit to FB Hijjaz


Tuesday, July 17, 2012

JaLaN-JaLaN


Bersama family Hubby
^_^

Buah Pulasan.. first time aku tengok pokok pulasan ni
sebelum ni tau makan jer..
Buah ni macam buah rambutan..kulit jer tebal sikit..
rasa sedappp =)

Dekat Putrajaya

Masjid Besi Putrajaya



Pemandangan dari PICC Putrajaya



I-CiTy.. dok kat luar jer =)



With adik2 & anak buah


Hubby & Ibu mertuaku =)

Me & Beloved Hubby 


Seronok bila family datang dari kampung
^___^



DoA WaKTu PaGi



credit to google

Monday, July 16, 2012

Ohhh No Celcomkuuu =(



Mood sedihhhh
Aku baru lepas call celcom
Aku cakap no celcom aku dah kena block sebab dah lama tak topup
Pekerja celcom cakap no tu diaorang dah jual
Tapi takde orang beli lagi..
Aku tak boleh ambil no tu balik
Diorang pon taktau tempat mana yg jual no aku tu
Huwaaaa..aku nak no tu jugakkk
Banyak kenangan aku dgn no tuuu
No tu hubby aku beli masa mula kenal dulu
=(
Sejak hp aku rosak awal tahun hari tu aku dah tak on no tuu
hukhukhuk
Macam mana nak buat niiiii
takde mood nak buat keja!!
-_____-


asyik ulang ayat 'no tu' jer..huhuhu


Nak nangis duluu..byeee!!

Friday, July 13, 2012

EMMMM


Andai aku punya sayap
Akan aku terbang jauh dari orang yang sentiasa menyakiti hati ini..



Thursday, July 12, 2012

Giveaway Ramadhan Cik Jajika


GA anjuran Cik Jajika
Nak join?
Klik banner kat bawah ni




Tarikh tutup :
27 Julai 2012

^___^



AL-QURAN ONLINE



credit to google


Assalamualaikum..


Sila klik SINI 
ada yang menarik menanti anda semua




Semoga kita sentiasa mengamalkannya.. InsyaAllah..
^__^



Thursday, July 5, 2012

Eqbal Zack: Brisbane Giveaway


Salam
Jom ramai2 join GA anjuran blogger famous
Eqbal Zack!!
Comel2 jer hadiah tuu ^_^
klik SINI kalau nak join

3 Kangaroo Pencil Case

 4 exclusive key chains from Brisbane and 2 Koala Coin Bag


Tarikh tutup :
31 Julai 2012


PeMeNaNG 'ToPuP UnTuK KoRaNG'


Salam..
Hari ni aku nak umumkan pemenang yang 
berjaya mencari Nur Izzati (aku) dekat pic kat bawah tu..
Bukan senang nak cari sebab pic tu masa aku darjah 1
Muka pon dah tak sama bila dah besar ni =)



Yang bulat merah tu la aku zaman kanak2 ^___^
Free hair rupanya aku time ni..hahaha


Insan yang berjaya mencari aku ialahh

-
-
-
-
-
-
-




Rakan senegeri aku!
^___^


Cik Jasmin akan dapat topup RM5
+
Selendang (hadiah sempena Ramadhan)


Pemenang ada seorang je =)


Cik Jasmin..sila emailkan no.hp & alamat hampa dekat nurizzati0920@gmail.com


*selendang akan dipos sebelum raya*


Terima kasih kepada yang sudi join =)


Sekian
^___^


Wednesday, July 4, 2012

BLoGLiSt RaMaDHaN BeRsaMa Aisyah Humaira


klik banner kalau nak join bloglist ni =)


Kelebihan bulan Ramadhan :

- Terbukanya pintu-pintu syurga, tertutup pintu-pintu neraka dan 
dirantaikan syaitan

- Orang yang berpuasa lebih disayangi Allah, selamat daripada api neraka dan menghapuskan dosa-dosa kecil

-Terdapatnya Lailatul Qadar iaitu satu malam yg padanya terdapat saat penuh keberkatan menyamai 1000 bulan (83 tahun) ganjaran pahala daripada Allah SWT

-
-
-
-
Tarikh tutup bloglist :
17 Julai 2012


Tuesday, July 3, 2012

ToPuP uNTuK KoRaNG!


Salam..
Tengah aku tengok2 gambar kat p.drive
tiba2 aku ternampak gambar lama ni
Gambar ni masa aku darjah 1
Rindu zaman dulu2!!
Kalau doraemon wujud nak ja aku ajak dia pergi zaman ni balik
Doraemon kan ada mesin masa yg boleh pergi zaman dulu2 & zaman akan datang
Doraemonnn!!! cepat la muncul!!!
*_____*

*mula la nak merapu Izzati ni*



Petang ni aku bmurah hati nak bagi topup hp dekat korang
sebabnya sekadar suka-suka ^__^


Syaratnya senang ja
Tengok gambar kat atas tu
Lepas tu cuba cari mana satu Nur Izzati (aku laa)
Bila dah jumpa..tinggalkan komen dekat entry ni
Jawapan tepat & terawal akan dipilih sebagai pemenang
*maaf yer gambar blur sikit*


Hadiah :

Topup RM5 X 2


Aku nak 2 pemenang sahaja


*nak hadiah banyak2 tunggu aku buat GA nanti..huhu*


Tarikh tutup :
4/7/2012


Sekian! TQ
^_____^


Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera



GA anjuran JAJA SuTeRa
klik banner kalau nak join =)




Copy penganjur punya
I
I
V

Syarat-syarat :

  1. Sah utk BLOGGER MALAYSIA Sahaja
  2. WAJIB FOLLOW Blog Jaja
  3. WAJIB LIKE Page Jaja --> Sutera Online Shoppe
  4. Buat entry bertajuk Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera 
  5. Copy banner di atas sana tuu..letak dalam entry dan link menggunakan link entry Jaja ni .
  6. Tag sekurang2nya 2 orang blogger [ppsstt..PASTIKAN MEREKA TAU]
  7. Akhir sekali copy link entry koang dan post kan di kotak komen

Tarikh tutup adalah :

18 July 2012


Tag :


Monday, July 2, 2012

Giveaway : 3-lens LOMO Style Film Camera by Amercorner.com


Korang kena join GA nii!
Hadiah menarik tuu!!
klik banner kalau berminat =)




Tarikh tutup :
hari sebelum puasa esoknya


Jangan dok nganga lagi
cepat2 klik banner tu!!
^___^


A GiVeAWaY


Giveaway by Farah
klik banner kalau nak join yer =)


Tarikh tutup :
31 Julai 2012

^___^



Semoga anak Ummi jadi anak yang soleh..



*tiba-tiba rasa nak ada anak cepat2*
>___<


*pic-credit to google