Friday, September 28, 2012

SEGMEN E'RAZ FADLI : BLOGWALKING


Jom join Segmen E'Raz Fadli
Klik banner kalau nak join yer =)




Tarikh tutup :
1 Oktober 2012
8.00 pagi


Cepat2 joinnnn! ada hadiah tau! 
^_____^





Selamat Menunaikan Haji Mak & Abg Long..


Salam..
Hari ni 28/9/2012 mak mertua & abg ipar aku akan berangkat 
ke Makkah menunaikan Haji
Semoga mak & abg long selamat pergi & selamat kembali
Semoga dikurniakan kesihatan yg baik & 
Semoga mendapat haji mabrur..Aminnn...

Sepatutnya bulan 10 tahun lepas mak g Makkah dgn abah
Tapi Allah lebih sayangkan abah..
Semoga abah tenang di sana..
Al-Fatihah..

Entry tentang pemergian abah 
Klik SINI



Tudung hitam tu Mak..Baju Putih tu Abg Long..
Pic ni adik ipar aku ambil masa hantar Mak & Abg Long
kat Lapangan Terbang, A.Setar tadi..
aku & hubby tak balik coz baru jer balik 2 minggu lepas..


Sedih plak bila tengok pic Mak =(


Ok la..bye..



Thursday, September 27, 2012

Ice BLeNDeD - EacH A CuP





Terbayang-bayang ice blended chocolate ni
Terbayang-bayang pearl kat bawah tuuu
Balik keje kang nak terus g beli dekat Maju Junction
Huuuuu
=______=



Nak tau lebih lanjut tentang each a cup? 
Klik SINI =)


Wednesday, September 26, 2012

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin



Salam..
Jom join segmen anjuran
Nabila
Klik banner kalau nak join yer =)



Jumlah follower (tak banyak pon =) :
374


Tag :


Tarikh tutup :
30 September 2012


Cepat2 join tauuu!!!
^__^



ALaHaNKu =___=


Salam.. Selamat pagi..
Sejak aku tau aku pregnant ni aku dah mula alah..
Bangun pagi2 memang rasa nak muntah
Gosok gigi ja terus wekk
Lagi perit bila kuar cecair kuning yg pahittt gilaa
Sebelum keluar rumah nak g keja aku sapu siap2 myk cap kapak 
dekat leher, belakang leher & tepi kening
Turun komuter aku rilek dulu kat kerusi
Bila orang dah takdak baru aku jalan pelan2
Aku akan rasa loya & pening memanjang sampai office
Sampai ja office kena terus makan
Kalau lambat sikit mula la rasa semacam
Bertambah2 rasa nak muntah..
Bila dah makan baru ok sikit
Sekarang ni aku tak berapa lalu makan nasi dgn lauk2 berkuah
Aku lebih suka makan nasi & ikan bilis goreng tarok bawang & kicap sikit ja
Cian jugak kat hubby bila dia masak lauk2 berkuah aku tak lalu makan..
Maafkan saya ye sayang =(
Emmm
Kelmarin dah g scan baby..
Doktor cakap baby sihat.. alhamdulillah =)
Lagi sebulan kena ambil darah plak
takutttt =______=
Tak pernah lagi ambil2 darah ni..
Harap2 hubby aku dapat ikut masa jumpa doktor nanti
Kalau dia ada kurang sikit takut ni..
Apa2 pon semoga aku & baby sihat
Tak sabo nak tengok dia nanti
^_____^


Ok la..byeee


Friday, September 21, 2012

DeMaM =___=


Sakit kepala..Sakit tekak..Selsema..
Badan panas..kaki sejukkk..
Tak sabo nak balik umah..nak tidoo
=_______=

*berat je kaki ni nak melangkah ke station komuter bank negara -___-


Thursday, September 20, 2012

TaK LaLu Nak MaKaN.......



Sekarang ni tengok nasi pon dah tak lalu
Tengok lauk banyak2 lagi la tak lalu..
=__________=
Tak tau nak makan apa lagii..
Takkan nak makan bubur hari2..
Tak lalu nak makan..tapi asyik lapo ja
Kalau tak makan mula la loya
Huhuhu..
Mak aku cakap masa dia pregnant dulu pon memang tak lalu nak makan
Tok aku masak macam2 pon dia tetap tak lalu.. ciann mak aku..
ciann jugak kat aku..huhuhuh
Sabo banyak2 yer Izzati..kuatkan semangat!
^_____^

**sejak dok jauh ni memang penat gilaaa.. 
sampai umah kira nak tido jaa..rasa lemah badan ni  =__=

Aku & DiA.. 5 TaHuN..



Hari ni 20/9/2012 genap 5 tahun aku & hubby bersama
Kejap ja masa berlalu..
Dulu couple..sekarang ni dah kawin >__<
Sekarang ni berdua..tahun depan bertiga ^_^
Alhamdulillah.. Terima kasih Ya Allah..


To hubby..
Terima kasih jadikan saya isteri awk..
Terima kasih jaga saya selama ni..
Terima kasih tak jemu2 layan kerenah saya..
Terima kasih selalu tunaikan apa yg saya nak..
Terima kasih selalu masak untuk saya >_<
Terima kasih selalu dengar saya potpettpotpett..:P
Terima kasih sentiasa sayang saya
Terima kasih la untuk semuanyaaa &
Maafkan segala kesilapan saya..
Semoga hubungan kita kekal buat selamanya
Semoga kasih sayang kita sentiasa mekar mewangi =)
Semoga kita tabah menempuhi dugaan dari Allah..
Semoga anak2 kita nanti menjadi anak yg soleh & solehah
LOVE U SO MUCHHH SAYANG!!
SAYANG SAYANGG SANGATTT2!!!

-izzmin4ever-

^____^



Friday, September 14, 2012

Thursday, September 13, 2012

KTM Komuter Lagi =)



Salam..
Akhirnya aku berjaya naik ktm komuter kelmarin & pagi tadi

Senyum bangga.. hehehe

Tiba2 terasa macam jakun
orang lain naik hari2 tak kecoh pon :p
Aku suka naik komuter..tak letih sangat..
Naik motor memang meletihkann =(
Tau tak apa yang best naik komuter ni??
Yang bestnye ada coach khas untuk perempuan jer


Rasa selesa! ^____^
Terus rasa diri dihargai =)
Tapi kelmarin ada jugak lelaki naik..
Mat Bangla & mat2 lain..nasib baik Melayu takde
Diaorang ni tak reti baca ke?
Kalau tak reti baca pon gambar kat atas tu dah boleh faham kot maksudnye
Buat malu jerr :p
Turun jer dari komuter kat Bank Negara pagi tadi aku dah blurrr nak kuar kot mana..
Pas tu aku follow jer orang..huhu
Masa jalan dekat jejantas yg panjang tuu mula la aku pening.. nak muntah...
Cepat2 aku sapu minyak cap kapak & makan coklat
Macam ni rupanya rasa masa pregnant..
Kesiannn...
Sekarang ni plastik memang sentiasa ada dalam beg
Takut plak termuntah dlm komuter @ kat mane2 jer..huhu
Aku mesti kuat demi si comel ni ^___^

Ok laa
Bye!!
^___^





Wednesday, September 12, 2012

KTM KoMuTeR =)




Hari ni balik keje nek KTM Komuter
Dah lama gila tak naik..
Cuak gak nak naik benda ni
Kang nak beli tiket pon aku gelabah..huuhuu
Nasib baik ada kawan office Cik Lyn temankan.. tq Lyn =)
Disebabkan aku dah pindah aku kena la blajar naik komuter ni
Tak larat nak naik motor.. 1 jam gak la nak sampai office
pagi tadi hubby hantar naik motor
Memang sakit sana sini..
sampai jer office terus nak pitam..nak muntah.. =(
Naik kete plak jalan jem gila  =___=
Sejak pindah ni rasa penattt sangatt
@_____@
Sabo Izzati yer..

Nak balik dah..bye!!

Monday, September 10, 2012

BaBy..



Dah mula rasa pening..
Dah mula rasa loya
Bangun pagi jer dah mula muntah
Bila gosok gigi mesti muntah
Bila masak nak muntah
Tapi takpe..
Semua ni aku akan tempuh dgn tabah
demi si comel yg bakal hadir dalam hidupku & hubby
Terima kasih Ya Allah atas kurniaan ini

Ya Allah..permudahkanlah segala urusanku
Kuatkanlah aku..
Lindungilah anak dalam kandunganku..
Aminn..Ya Rabbal a'lamin..




^____^




Friday, September 7, 2012

HaRi INoVaSi & MaJLiS RaYa




Salam
Alhamdulillah.. selesai sudah Hari Inovasi & Majlis Raya my office
Memang besttt la!!
Nanti update lagi.. tak sempat nak tarok gambar banyak2


*aku pakai baju lama jer..malas nak pakai baju raya..huhu
*Balik umah nak kemas barang..mau pindah..letiihhh =(

Ok la..
Byeee
^_____^