Wednesday, November 28, 2012

KaT KaMPuNG =)



Pic masa aku & hubby balik kampung Maal Hijrah hari tu =)
Kebetulan masa balik tu ayah aku buat mesyuarat kg & tahlil
Menu malam tu
Sate ayam, ayam bakar, pulut kuning & gulai ayam
Habis semua makanan mlm tu =)






kawan2 adik aku yg tlg bakar sate ni




En.Suami sibuk mbakar ayam =)


=)


Pic aku jer takde coz sekarang ni aku tak suka bgambo +__+

Tak puas balik kg 4 hari =__=
Bsalin nanti boleh la duduk kat kg puas2.. 
bpantang kat sana 2 bulan..tinggal la En.Suami sorang2 dekat sini
Aku & baby akan rindu dia nanti..huhuhu >_<


Byeee
O___O




DiaNa AMiR CuNN!! =)


Salam..
Pagi tadi aku pergi dengar Forum sempena Maal Hijrah
Antara panel yg dijemput ialah Diana Amir
Serius Diana Amir memang cun melecun!
Teruja jer tengok kecomelan dia =)





Sumbangan untuk Gaza
Panel yang pakai baju putih bsongkok tu akan ke Gaza malam ni..
Semoga selamat sampai di Gaza & semoga dilindungi Allah S.W.T
Aminn..

Diana Amir.. sweeettt kannn =)


* Pic-credit to Jurufoto MARA


Ok la..
Bye
=)


Wednesday, November 21, 2012

DOA SOLAT DHUHA



Tuesday, November 20, 2012

CaNTiNG BaTiK



Cantik kann.. ^_^


Mencanting batik with Cik Ika..kawan office aku
Kiteorang warnakan jer batik tu.. corak diaorang dah sediakan =)
Memang best!! rasa nak buat lagi!
Jemput la datang ke Medan Mara KL
Ada pameran lukisan..nak beli lukisan tu pon boleh..

^___^

Wednesday, November 14, 2012

SaLaM Ma'al Hijrah 1434H


credit to google



Semoga hidup kita sentiasa diberkati Allah S.W.T
=)



DuMeX MaMiL MaMa PiLiHaNKu =)







Dumex Mamil Mama
RM30.-- sen kat belakang tu aku lupa :P
Perisa Coklat (tak berani beli perisa biasa..takut tak sedap)
Aku beli dekat Giant.. kat tempat lain mahal sikit
Rasa memang sedap.. takde bau hanyir
Semalam bagi hubby rasa..dia pon cakap sedap :P
Sepanjang aku pregnant ni aku mengalami..
Sakit bahagian kiri dari tulang pinggul sampai kaki..
Rasa menyucuk-nyucuk peha ni 
Time naik motor rasa nak tercabut ja belah kiri ni
Sakit di tempat yg sama sampai la nak tido..
Bila dah baring memang susah nak bangun.. sakittt
Nak tido pon kena cari posisi yg betol2 selesa.. kalau tak.. tahan la sakit sampai tertido..
Hari2 meleleh air mataku menahan sakit
Apa-apa pon aku akan tempuh semua ni demi si comel tersayang ^__^
To suamiku tercinta..tq selalu jaga isterimu ini..huhuu
To bakal2 ibu.. Jangan lupa minum susu
Banyak khasiatnya ^__^

-
-

*Mak Mrtua & A.Long  dah selamat sampai di KLIA tengahari tadi dari Makkah..Alhamdulillah.. =)
* Tak sabo nak balik kampung malam ni


Tataaa
^____^

Friday, November 9, 2012

SEGMEN 2: Terjah, Follow, Menaik!!!


Jom join Segmen Terjah, Follow, Menaik!!!
Segmen ni dianjurkan oleh Cik Ain
Klik banner untuk join!
=)




Tag :


Tarikh tutup :
29 November 2012

^___^


Wednesday, November 7, 2012

CoMoT =(



credit to google

Tengok post Lyssa Faizureen dekat FB pasai nama-nama kucing
Emmm
Tiba2 teringat COMOT
Tak salah aku tu la nama kucing yg family aku pernah bela
Rasa sedih plak bila teringat Comot..
Si Comot kena langgar dengan motor
Orang kampung aku jugak yang langgar
Time tu memang aku marah gila dekat orang tuu
Menangis meraung aku dibuatnyaa
Dia pon nangis skali & mintak maaf..huhu
Si Comot selamat ditanam kat belakang umah aku =__=
Aku pon dah lupa sapa yang tolong tanam.. mak..tok..@ abg aku
Emmmm
Last aku tengok Comot masa dia tengah lepak2 kat tepi carpet dlm umah
Tak sangka tu kali terakhir aku tgk masa dia hidup
Walaupun masa tu aku tak sayang sangat kat Comot
Tapi bila dia dah takde baru aku rasa kehilangannn
Dah takde baru nak dikenanggg  =____=
Kejadian ni pon dah lama berlaku..rasanya masa aku sekolah rendah..
Emmm
Sampai sekarang aku tak minat nak bela kucing
Takut perkara yg sama berulang..


*sebak dalam hati ni*
RINDU COMOT!!!

=(



*Hargailah apa yang ada di sekeliling kita.. 
tak kira la manusia..haiwan @ lain2*


Monday, November 5, 2012

DuRiaNNNN =__=



credit to google

BETUL KE ORANG MENGANDUNG TAK BOLEH MAKAN DURIAN????
KENA TUNGGU 7, 8 BULAN BARU BOLEH MAKAN KE??
=_______=

HUKHUKHUKKKK
HARI-HARI BAU DURIAN TIME BALIK KEJE.. 
TERGUGAT IMAN NI...

=___=


Friday, November 2, 2012

RaYa HaJi KaMi =)


Raya Haji family aku =)
Tahun ni kali kedua Raya Haji kat Rawang
Kalau raya kat kampung tak dapat la kumpul ramai2 macam ni..


Ikutkan ramai lagi.. tapi ni jer yg sempat tangkap =)



With Ayah, Mak & En.Suami

Kesayanganku =)





Bihun Sup Rusa 

Nasi Ayam.. gambar nasi lupa ambil :P

Banyak lagi makanan yg ada..ni ja aku sempat tangkap  =_=

Kepala lembu.. ayah aku dapat masa sembelih lembu tu..
Tak pernah2 dapat kepala lembuu.. rupa2nya kepala lembu ni banyak betul isi..
kot leher dia tu lagi la banyak.... best jugak dapat =)
Tapi rumit sikit la nak proses.. mak & along aku uruskan kepala ni ^_^

Nampak tu isi diaa..=)


LOVE!
Raya yang menyeronokkan!! =)

^___^

**ujan lebattt..main ujan lagi la nampaknya ari ni =___=


Ok la..
Byeee




Thursday, November 1, 2012

BR1M 2.0




SYARAT-SYARAT 


Isi rumah yang layak (RM500)

(i) Warganegara Malaysia

(ii) Lelaki @ perempuan yang menjadi ketua rumah kepada ahli yang
tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan 
isi rumah RM3,000.00 dan ke bawah

(iii) Berkahwin

(iv) Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah

(v) Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun 
ke bawah (dalam rumah yang sama)

(vi) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada
tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar 
bulanan RM3,000.00 dan ke bawah



Individu yang layak (RM250)

(i) Warganegara Malaysia

(ii) Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur
21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah)
dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000.00 dan ke bawah


*Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucer Buku 1 Malaysia
*Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran



Klik SINI untuk daftar secara online atau muat turun borang



Permohonan boleh dibuat mulai hari ini 1 November 2012


***kalau tak pasti DUN & PARLIMEN tempat tinggal korang.. boleh call Pejabat UMNO area rumah kita.. tadi aku call Pejabat UMNO Hulu Selangor..korang cakap la pasai BRIM tu & bagitau alamat rumah kita..pas tu diaorg akan bagitau DUN & PARLIMEN =)


SuSu UNTuK Ibu HaMiL



Anmum

Dumex

Friso


Yang mana satu paling ok ek??
Aku confuse@____@


Ada orang cakap Anmum Martena kandungan gula tinggi..
Aku dah try susu Friso.. tapi tak lalu nak telannn =__=
Susu dumex.. ramai yang cakap susu ni lagi ok


Anmum @ dumex???
Hati aku cakap beli susu dumex
Emmm
Paling penting ada perisa coklat
Dua2 dah ada depan mata baru aku pilih..senanggg


=___=