Friday, December 21, 2012

Cabutan Bertuah Menggapai Gadget Impian



Jom ramai2 join cabutan bertuah ni
Hadiah menarik menanti anda!!
Syarat2 pon senang je =)
Cepat join tau!
Klik banner kat atas tu ok =)



Tarikh tutup :
31 Disember 2012




'' Cabutan bertuah ini dianjurkan cikgunaman.com sempena contest iPhone 5 Gadget Impianditaja oleh mrsfiza.comjurugambar perkahwinanPhotoshoot Murah dan Kedai Online Mrs Tuah''



^__^


Thursday, December 13, 2012

NT | 1ST END YEAR GA





Jom join GA ni
Ada hadiah menarik menanti korang! 
Klik banner kat atas ni kalau nak join


Tarikh tutup :
31 Disember 2012

^____^



segmen : year end giveaway by shu-sya



klik banner kalau nak join =)


Tarikh tutup :
31 Disember 2012


Cepat-cepat join ok!
^_^


1st GiVeAwaY By CiKJi



Jom join GA anjuran CiKJi
Klik banner kat bawah ni ok =)





Tarikh tutup :
31 Disember 2012


Cepat2 join tauu
^____^


MaSaK2 SuaMi IsTeRi


Menu semalam
I
I
V

Gulai ikan En.Suami masak

Aku buat sambal belacan & tolong potong apa yg patut jer :P



Menu lepas2
I
I
V
Ikan bawal 3 rasa.. En.Suami masak

Sayur apa ntah..macam taugeh je rupanya.. lupa sapa yg masak..huhu

Sambal sotong..aku masak =)


Aku & En.Suami memang suka makan kat umah..
Sekali sekala ja makan kat luar
Selalunya En.Suami yg masak..huhuuu >__<
Aku tolong potong2..tengok2.. komen2 ja..hohoo
Makan kat umah lagi puas kann 
Syukur sangat dapat suami yg ringan tulang..termasuk la kerja2 umah dia selalu tolong aku..tq sayang! luv u so much!!


Byee
^___^



Wednesday, December 12, 2012

12.12.12



credit to google



Ramai dok post kt FB..blog.. pasai tarikh cun melecun ni..
Aku pon nak post jugak >_<
Tapi tak tau nak tulis ape..hohoho
Taip jela apa pon aku nak taip kann 
Emmm
Pagi tadi aku makan bihun goreng..en.suami masak..sedap tauu =)
Tengahari makan laksa penang.. ni kedai masak :P
Balik kang en.suami nak masak gulai ikan temenung/kembong
Kalau makan gulai ikan aku suka mkn dgn kicap, sambal belacan & sayur
Tak sabo nak makannnn >___<
Hari ni dah 9 bulan 2 hari aku jadi isteri orang tau
Emmm..apa lagi nak taip ekkk
Ha, balik kang aku nak p pasar malam..nk ikut? Hahaha
Ok la..tak mau merapu dah!


Byeeeeeee!!
>___<



SaMSuNG NX1000

klik SINI







Nampak kamera kat atas tu???
Yuyu Zulaikha dah beli kamera ni ok +__+
Pas tengok kat blog dia terus bekenan gilaaa =___=
Aarrrgghhh dah sama harga dengan kamera akuuuu
Boleh tak jual balik kamera aku tu dgn harga yg sama?
Pas tu beli kamera pink ni plak =_________=
Ada sapa2 nak hadiahkan untuk aku? 
:P
Huuuuhuuuu


Tuesday, December 11, 2012

BuKu PiNK...



-credit to Cik Kiah-

Nampak buku pink tu?
Sampai sekarang aku tak pergi buat lagi buku tu
Padahal kandungan dah nak masuk 5 bulan..huuu
Sebelum ni aku pergi klinik swasta (panel)..
Pergi lambat2 ni confirm kena marah dgn doktor @ nurse kat klinik kesihatan tuuu
Orang cakap kalau takde buku pink ni tak boleh bersalin dekat hospital kerajaan..
Harap2 tak kena marah la bila pergi KK nanti =__=
First time pergi kena bawak salinan i/c suami isteri & sijil nikah.. bawak ni je ke??
Huuu

*rindu bangat sama kamu baby..*

=)


Friday, December 7, 2012

SEMAK TARIKH LUPUT LESEN MEMANDU


Salam..
Kalau korang dah lupa tarikh dapat lesen @ lupa tarikh luput lesen
korang boleh semak dekat SINI


Nanti akan keluar macam ni

Masukkan jer no.k/p & klik semak
Selesai
=)



Thursday, December 6, 2012

IBu HaMiL & DuRiAN


credit to goole


Sebelum ni aku tertanya-tanya boleh ke makan durian masa mengandung
Ada orang cakap boleh makan..ada yg cakap tak boleh..
Nak confirmkan boleh makan ke tak aku tanya doktor masa scan baby last week
Doktor cakap BOLEH MAKAN tapiii... 3 ulas jer sehari..
Jangan makan lebih sebab durian panas..
Bila kandungan dah besar boleh ke makan lebih sikit? lupa plak aku nak tanya :P
Semalam aku makan 3 ulas lepas tu terus minum air cap badak
Start dari ari Sabtu lepas hari2 aku makan..tapi sehari 3 ulas jela..huhuuu
3 ulas pon xpa..janji dapat makan..


^__^


TuDuNG SYRia


Tengah semangat nak buat sendiri tudung syria
Sekarang ni dah makin malas nak pakai shawl
Pakai syria sarung jer terus..tak payah nak tarok jarum peniti byk2 =P
Nak g ambil wuduk pon rasa mudah.. tak payah nak mengadap cermin lama2
Banyak jer alasan aku yerr.. padahal aku malas nak belit2 shawl :P
Harap2 jadi la tudung syria aku buat nanti
Dulu tudung sekolah pon buat & jahit sendiri
Takkan sekarang ni tak pandai buat kot kan :P
Kawan2 opis pon nak buat sendiri jugak
Good luck yer korang!
^____^


Tataa!!

Tuesday, December 4, 2012

SaKiT GiGi =(




Huuuwaaaa
Sakit gigiii =(
Dulu bila sakit slumber jer tarok myk cap kapak kat gigi tuu
Sekarang ni tak boleh la nak tarok sesuka hati
Hukkkkhukkk =(
Takdak mood la macam ni.......

Ok la..
Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee



** last week g scan baby..nampak jari jemari baby yg comelll tu!!!
Tak sabo nak tunggu baby keluar & peluk cium dia puas2!!
^___^