Tuesday, January 22, 2013

CuCuK KaNCiNG GiGi..HuKHukk +__+





Pagi tadi kena cucuk kancing gigi @ ATT (Anti Tetanus Toxoid)
Sampai sekarang lenguh tangan kiri ni
Memang tangan kiri aku dok diam jela ari ni
Betul la kawan2 aku cakap..kena cucuk ATT sakit..huhuu
Bulan 3 nanti kena cucuk lagi utk kali ke 2
Baby plak alhamdulillah sihat.. tapi ari ni dia taknak tunjuk 'tut' dia..
Saje je taknak tunjuk kat ummi & abi yer sayang..
Berat baby pon ok =) 
Nampak jari2 dia yg comelll tuuu rasa tak sabo gila nak genggam!
Rinduuuuunyaaaa kat anak ummiii
^__^
Emmm
Sejak aku stop minum susu mamil mama dah mula balik sakit2 kat 
belakang.. peha..betis..
Nak tido pon sakit sana sini
Kadang2 tu bgenang air mata menahan sakit
Sok nak mula balik minum susu tu
Bagi aku memang penting minum susu masa mengandung
Aku dah boleh rasa kesan minum susu & kesan bila tak minum..
Semangat nak minum bkobar2
Semangat nak beli barang2 baby pon bkobar2
Seronoknyaa bila nak dapat anak
^________^



Wahai ibu2 & bakal2 ibu..jaga diri & baby yer!!
Byee
^___^


Monday, January 21, 2013

1st Giveaway By Puterikasih.com


Semangat aku join GA petang2 ni :P
Korang pon kena la semangat macam aku yerr
Kali ni aku join GA anjuran blog Puteri Kasih
Kalau ada rezeki dapat la hadiah =)
Klik banner kat bawah kalau nak join ok..


Tag :


“1st Giveaway By Puterikasih.com ini dianjurkan oleh Puterikasih.com dan ditaja bersama oleh All About CraftDikbiAzie NamicoJosrevalution @JRNurul SyarafinaAzziamiza, ZuhanifKiosk Vitamin, Cik YayaKimmie Serembanmaya.com dan Kaspersky Malaysia


Tarikh tutup :
31 Januari 2013

^____^

NT | Mini GA Topup RM30





Jom join GA lagi =)
Klik banner kat atas tu ok..


Tag :



Tarikh tutup :
25 Februari 2013


NEW YEAR GIVEAWAY by SHAZREENA SHUKRI




Jom join GA ni..
Klik banner ok =)


Tarikh tutup :
29 Januari 2013


^_____^



Friday, January 18, 2013

DaH DaPaT HaDiaH =)



Yeyeee..pagi tadi dah terima hadiah dari blog Green Apricot
Tak sangka dapat secepat ni... kelmarin baru bagi alamat..
Tq akak!! sukeee sangat baju tuu!! 

ni la bajunyee ^__^


Hari ni dapat hadiah baju & makan free
Alhamdulillah.. rezeki..
^____^



FoLLoWeR ke 500 =)




Alhamdulillah..bilangan follower blog comot aku ni dah mencecah 506
Bagi aku bukan senang nak dapat follower sampai 506 ni..
Blog aku pon tak semegah sangat +__+
Huhuuhuu
Terima kasih banyak2 coz korang sudi follow blog comot aku ni ^__^
Sayang korang ketat2!! >__<



Terima kasih Kutooo Bamboo sudi jadi follower ke 500
Jom usha2 & follow blog Kutoo Bamboo
^___^


Tataaa!!



Thursday, January 17, 2013

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu



Jom join segmen ni!!
Mudah-mudahan kita dapat ramai kenalan
Klik banner kalau nak join ok =)




Segmen bermula 15/1/2013-15/2/2013
Cepat join tau
^___^




YEYEE..MENANG =)


Alhamdulillah..rezeki
^____^



(1)

Menang Topup RM20
Tq to Cikgu Naman
*dah dapat topup*
^__^



(2)

Menang baucer pakaian RM40
Tq to Green Aprikot
*dah pilih baju*
Jom shopping dekat blog ni! banyak pakaian cantik2 tau!!
klik SINI (blog) & like SINI  (FB)
^___^

Segmen Top Up by Blogger Emas Putih



Jom join segmen ni!
Klik banner kat bawah ni ok =)


Segmen Top Up by  Blogger Emas Putih



Tarikh tutup :
30 Januari 2013



^___^


Tuesday, January 15, 2013

CHoCoBo RaCiNG







Rindu nak main game niiiiiiii
Dah lama gilaa kot tak main..
Aku dok search kat google tapi tak jumpa coz lupa tajuk dia..
Nasib baik paksu aku ingat..tq Cupa!! =)
Aku dah suruh En.Suami belikan game ni..
Arap2 ada jual la..
Pas ni en.suami tak boleh main game bola..:P
Aku plak nak mengadap game chocobo tu..hohoo
^____^


Friday, January 11, 2013

MaKaN FRee



Ice Blended Mocha Dr.Cafe superrr sedapp.. tq dr.cafe bagi free =)

Nasi ambeng..kawan office belanja sempena bezday dia.. first time makan..  

Nasi beriani.. ex bos Hj.Yahaya yg baikkkk sesangat belanja..
tq bos!! selamat bersara.. =)



Alhamdulillah..rezeki dari Allah =)


FIVERS HIJABIS GIVEAWAY BY MV


Jom join GA lagiii!
GA ni dianjurkan oleh blog MV Little Bloggie
Klik banner kat bawah ni ok =)




Tag :


Tarikh tutup :
23 Januari 2013

^__^





CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'



Nak skirt free??!!
Cepat join contest ni!
Kalau ada rezeki dapat la skirt tu
Klik banner kat bawah ni ok ^_^





Follower ke 608
Like page ke 19,100

Tag :


Tarikh tutup :
25 Januari 2013


^__^

Giveaway by Dazh's Craft



Jom join GA anjuran Dazh's Craft
Klik banner kat bawah ni ok..



Copy penganjur punya 
I
I
V

Syarat penyertaan yang simple :

1. Follow  blog diana Lee.
2. Like page terbaru Dazh's Craft. Klik button ::

3. Buat 1 entry bertajuk "Giveaway by Dazh's Craft".
4. Letakkan banner di atas di dalam entry korang dan linkkan kepada entry ni.
5.Tinggalkan link entry korang + link facebook di dalam ruangan comment di bawah.

*p/s : link fb bertujuan untuk memudahkan sy menghubungi para pemenang :) 

Hadiah :

10x pemenang bertuah akn mendapat barangan daripada Dazh's Craft

*Bergantung kpd stok item yang ada :)

Tarikh tutup penyertaan :  
20 Januari 2013


GREEN APRICOT FOLLOW & MENANG


Salam..
Hari ni semangat bkobar-kobar nak join GA!
Happy jer hati bila nama tersenarai sebagai pemenang cabutan bertuah blog Cikgu Naman.. dapat RM20.. syukur alhamdulillah ^__^ ikutkan hati nak hadiah pertama tu photobook & photoshoot!!!! tapi takpe..RM20 pon bukan senang orang nak bagi kan..
Tq Cikgu Naman!! =)
-
-
-

Jom mcuba nasib lagi!! mana tau bertuah dapat hadiah lagi ^_^
Klik banner kat bawah ni kalau nak join =)




Tarikh tutup :
13 Januari 2013


^___^



Thursday, January 10, 2013

BaBy ExPo 2013

Link FB klik SINI
_
_
_
_

Link FB klik SINI

_
_




klik SINI

_
_
_


klik SINI

_
_
_



Link FB klik SINI

_
_
_


klik SINI

_
_
_




klik SINI




*sejak nak jadi ibu..ni la kejenyee..tengok pasal baby jer.. >__<



BaBy KiKo-WaReHouSe CLeaRanCe!





Cepat-cepat serbu sebelum stok tinggal seciput!!

^________^


Like FB Baby Kiko kat SINI


*aku masih tertunggu-tunggu pureen punye warehouse.. 
harap2 pureen buat sebelum aku sarat =___=*



Wednesday, January 9, 2013

NaSi AyaM PLaNTa




First time buat sendiri nasi ayam ^__^
Rasa pon sedap (puji diri sendiri..hoho)


Resepi :

sumber : blog masam manis


Bahan Ayam
1 ekor ayam - dipotong 10
3 sudu besar kicap pekat
1 senduk kicap manis
1/2 senduk gula
1 kiub ayam
3 sudu minyak bijan
3 biji bawang putih - dikisar
5 inc halia - dikisar

Rebus ayam yg telah di potong dan di cuci bersih hingga empuk.
Air rebusan ayam jangan di buang kerana akan di gunakan untuk menanak nasi.
Campurkan semua bahan- bahan di atas.
Lumurkan pada ayam yg telah di rebus tadi. Perap sekejap.
Panaskan minyak yg banyak dan goreng ayam tadi.

Bahan Nasi
4 cwn beras - cuci bersih toskan
air rebusan ayam secukupnya untuk menanak nasi
1 senduk planta
5 ulas bawang putih - dikisar
1 inc halia - dikisar
2 batang serai - dititik *aku tak letak sbb malas nak p beli :P
sekuntum bunga lawang
3 biji buah pelaga
5 ulas bunga cengkih
garam secukup rasa.

Masukkan planta dalam periuk nasi dan tumis sekejap bahan2 untuk menanak nasi.
Masukkan air rebusan ayam dan beras.
Tanak nasik sehingga masak.

Bahan Sos Cili
3 ulas bawang putih - kisar
1 inc halia - kisar
6 biji cili merah -  dikisar
2 senduk sos cili
1 senduk sos tomato
garam dan gula secukup rasa
3 sudu besar planta

Campurkan semua bahan untuk membuat sos.
Masak atas api dan kacau.
Bila dah 3/4 masak masukkan 3 sudu besar planta, untuk mendapatkan aroma dan sos yang berkilat.
Perasakan dengan garam dan gula.

Bahan Sos Kicap
1 sudu besar planta
2 ulas bawang putih - kisar
1 inc halia - kisar
1 senduk kicap manis
3 biji cili padi - dihiris

Tumiskan semua bahan sos kicap dgn planta.
Tambahkan hirisan cili padi untuk menambahkan kepedasan.

*bahan hiasan : tomato
*daun salad aku lupa beli :P

-
-
-
-sup tu jer aku buat cara sendiri ja..
- aku masak untuk 2 orang.. jadi, aku kurangkan bahan2 tu..





Aku memang tak pandai nak hias2 bagi nampak menyelerakan..
gambo pon aku main ambil jer :P


Korang tengok blog ni Masam manis banyak resepi best2 tau!


Ok la..
Selamat mencuba!!
^___^




BUY 1 REGULAR PAN PIZZA FREE 1 REGULAR PAN PIZZA





AGaR-AGaR MiLo OReO





Cantik tak agar2 aku buat tuuu :P huuuu
Sedih laa agar2 tu tak berapa nak jadi
Agar2 tu agak keras..
Pas tu bila aku letak oreo..oreo tu terapung kat atas..
Kononnya nak buat 2 warna.. tapi warna tu bercampur plak..
Jadi comot la rupenyeeeeeee
Hmmmmm
First time buat..kira ok la tuuu.. =)
Nanti aku nak cuba buat lagi..
Harap2 tak huru hara macam ni..huhuuu

*agar2 aku tak berapa jadi sebab aku tak ikut sukatan resepi tu..aku hentam jaa..haha :P



RESEPI AGAR-AGAR MILO OREO



Bahan-bahan :

1 bungkus serbuk agar-agar (10g)
750 ml air 
160 gula
1 tin susu cair (400ml)
3/4 cawan serbuk milo
1 bungkus oreo - aku buang cream, taknak buang pon takpe


Cara-cara :

Masukkan air & serbuk agar2 ke dalam periuk. Masak hingga agar2 larut
Masukkan gula & masak hingga gula larut
Masukkan susu cair, kacau sebati hingga mendidih

Asingkan 2 cawan ke dalam periuk lain, masukkan serbuk milo & kacau sebati. Pastikan api kecil supaya agar2 tidak membeku

Tuangkan 1 cawan campuran milo ke dalam acuan
Apabila agar2 mengeras sedikit, tuangkan semua adunan putih.
Taburkan biskut oreo

Apabila permukaan putih tadi mengeras sedikit, tuangkan baki adunan milo.
Biarkan membeku seketika sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk.


 TIPS UNTUK MELAPIS :

* Jangan tunggu sehingga lapisan membeku sepenuhnya sbb takut lapisan tidak melekat
Jika membeku semua, guris2kan permukaan dgn garfu sebelum tuangkan lapisan seterusnya

* Pastikan adunan masih panas apabila menuang ke atas lapisan sebelumnya supaya ia melekat dgn baik


pic - credit to blog HomeKreation - (cantik kan agar2 tu ^_^)