Friday, November 15, 2013

Wednesday, November 13, 2013

Izz Mikhail 7 bulan! ^__^


Assalamualaikumm

Hari ni 13/11/2013 Mikhail genap 7 bulan! 
Dah semakin besar anak ummii..
Cepat betul masa berlalu 
Masih terbayang-bayang saat berada dlm bilik bedah huuhuu
^__^

Muhammad Izz Mikhail Ilman..
Abi & Ummi sayanggg Mikhail sangat2!!
Semoga Mikhail menjadi anak yang soleh =)
Luv u so muchhh sayangg!!!
Muaahhhh!!



credit to google

credit to google





Monday, November 11, 2013

MaGiC BuLLeT vs BaBy BuLLeT



Assalamualaikumm..

Sebelum Mikhail nak masuk 6 bulan ari tu aku dah sibuk buat 
persiapan untuk Mikhail  nak mamam..
First skali aku cari blender



Hati ni bekenan gilaaa kat baby bullet!! comeii!!! Kalah kak tonn!!
Hampir2 dah nak beli..
Pas tu terjumpa plak Magic Bullet!


credit to google


Hati terus berbelah bagi.. nak beli baby bullet kee... magic bullettt...
Kalau beli baby bullet guna kejap je
Kalau beli magic bullet boleh guna untuk buat macam2
Akak aku beli dia kata memang bestt
Aku tanya pendapat suami tercinta dia cakap beli magic bullet
Ok! aku pon belilahh magic bullet ni secara online =)

Serius aku cakappp...
Memang besttttt guna magic bullet nii
Blend kejap je terus halus makanan Mikhail.. tak perlu nak tapis2 dah..
Puas hatii..
 Pas ni ummi nak buat makanan ummi plak guna magic bullet..heeee

Walaupun ada magic bullet.....
Hati ni masih teringat-ingat baby bullet yang cute miut tuuu +__+
Boleh tak nak beli jugak baby bullet tuuuuu
Tapi awal2 lagi suami dah pesan.. jangan nak membazirrr.. T____T
huhuuu

Ok la...
tataaa...

Friday, November 8, 2013

Izz Mikhail 6 bulan ^_^


Assalamualaikum..
Sihat ke sahabat2 blogger?
Sekarang ni susah beno nak update blog..
Masa tak mengizinkan...huhuu
Emmm
13/10/2013 genap putera kesayangku 6 bulan!
Cepat masa berlalu.. rasa macam baru jer lahirkan Mikhail 
Hidup bertambah bahagia sejak kehadiran Mikhail
Anugerah yang terlalu indahhhh buat aku dan suami =)
Semoga aku & suami dapat menjadi ummi abi yang terbaik untuk Mikhail
^__^


Makanan pertama Mikhail.. puree carrot & kentang
Mula2 aku bagi kentang.. tapi Mikhail macam tak berminat jer
Mungkin masa tu Mikhail tengah meragam sebab mengantuk..

Puree carrot+susu ebm.. yg ni memang Mikhail suka =)

Sekarang ni aku bagi bubur+carrot+susu ebm
Aku selang seli dgn nestum beras+soya
Bila bagi nestum ummi pon ngappp skaliii..heheee



Pic kat bawah masa kat kampung..balik raya haji =)
Pic 6 bulan!
^__^















Kesayangankuuuu!!





LOVE ABI!!
LOVE MIKHAIL!!


byee
^__^