Tuesday, December 28, 2010

JaLaN-JaLaN KaT MeLaKa

25/12/2010 - Aku n family aku p Melaka coz sepupu aku kawin.. dah dekat 5 tahun aku x jmpa sepupu aku ni.. berhubung pon xpenah.. bila aku p umah dia kat Pahang  dia x pernah ada sbb dia kja kat Singapore. Kami bertolak kol 10 am, sampai kat Nilai jalan jem giler.. padahal xcdnt x teruk pon.. Kami sampai umah pengantin kol 1 pm.. pas makan n bersua muka ngan keluarga sblah pompuan kami p rehat jap kat umah sapa xtau.. aku dah siap salin baju sbb nak p jalan2 lak..


KaMi MaKaN BaHuLu & MiNuM AiR KoSoNg JeR! (awal2 lgi dah mlantak nasi. he2)

Kol 4 pm kami p A'Famosa Water Theme Park, kami jalan2 ja kat situ.. pas pusing2 kat kawasan 2 kami p tempat yang ada Menara Taming Sari lak.. jauh gak tempat 2 dari A'Famosa.. Kami singgah jap kat pantai apa ntah.. anak buah aku nak mandi, 
tapi xleh mandi lak kat pantai 2.. kami tgk org main wau (layang2) n naik kuda jela.. K.Long aku beli goreng pisang, tapi g.pisang 2 rasa pedas.. x prnah aku makan g.pisang pedas..len la cicah dgn sambal.. mgkin m.cik g.pisang 2 nak boh garam ckit tapi terboh serbuk cili.. mgkin jgak m.cik 2 rabun warna.. xpela m.cikk.. kami xkisahh.. pas dok dlm keta kami nampak org kulit hitam (negro) ntah btol ke x aku eja.. sakit hati yang amat sgt bla tgk depa ni!! bodo!! depa bleh plak dok minum arak ramai2..dh la mabuk.. botol arak 2 buang merata! dah la kat pantai 2 org Islam ramai. Mmg xguna depa ni.. mai tempat org tapi jadi setan. xreti nak hormat negara org! wek!! 




PeaCe!!


KeSiaN xDaPaT MaNdiii

KaMi KeCeWa X DaPaT MaNdi!! KaMi Nak MoGoK!!
Ok..emosi aku dah stabil balik.. Pas 2 kami p kat Menara Taming Sari, kami usha2 dulu barang2 yg ada jual kat c 2.. aku xbeli apa pon time 2..  kat Menara Taming Sari org punya la ramai..niat kat hati mmg nak naik tapi kami xsanggup nak beratur panjang2.. kami lepak2 ja dpan menara 2.. tgk org naik...tgk org turun.. jam kat hp dah kol 10pm.. kami wat keputusan nak bmalam kt Melaka ja..dah xlarat nak balik KL.. dari pagi tadi xsempat nak rehat.. rehat pon jap2 ja.. kalau dapat baring lagi la bez. Kami pon pusing2 cari hotel.. bila dah jumpa, hotel penuh la plak.. depa cakap hotel byk dah penuhhhh...waaaa... kepala aku dah bdenyut2... masing2 muka keletihan.. Kami singgah makan kat gerai tepi pantai (aku lupa nama pantai 2) pas oder abg aku pon tanya la kak yg ambik oder 2 ada x hotel @ umah2 tumpangan kat c 2..  akak 2 cakap umah kawan dia ada.. umah teres..umah 2 kawan dia x dok lagi tapi perabot semua ada.. pas dia gtau kat kawan dia.. kawan dia mai kat kami... Alhamdulillah.. dia bagi tumpang kat umh dia.. bab harga dia x kisah kami nak bagi bapa pon.. tp kami suruh dia yg cnfrmkan hrga.. pas 2 dia cakap 'saya bukan nak ambik kesempatan time ni.. (dalam hati aku : dup dap dup dap.. jgn la 300..jgn la 200.. 150 xpa) emmmm.. dia diam jap.. pas 2 dia cakap 80 dah la.. HAHHHH!!!!! 80????? bolehhhh sangatttt!!!! senyum lebaq la kamiii... dapat umah teres siap dgn perabot, tv, tilam, kerusi malas, kerusi kayu, meja makan dll.. dengan harga 80!!! berbaloi-baloi wei!! syukur sgt2!! p.cik 2 siap suruh anak2 dia kmas umh 2 ckit... mmg p.cik ni baiikk gilerrr!!! tabik springg p.cikk!!! jasamu ibarat setitik peluh petani! pas bayaq duit kat p.cik 2 kami pon rehat puas2.. 


26/12/2010 -  Kami kua umah kol 11 am.. p lunch terus..pas 2 kami p balik kat MTS 2.. prking penuh plak.. pas 2 kami pusing kat tmpat bsejarah apa xtau.. ingatkan nak benti tapi prking penuh gak.. kami pusing balik kat MTS 2.. tmpat prking 2 depa tutup lagii.. tapi keta dok kua ja.. mesti la prking byk kosong.. pas 2 dgn slumberrrnya M.M kua keta p angkat kon kat jalan nak masuk prking 2 letak tepi... abg aku pon masuk la tmpt prking 2.. pas 2 kami follow dia.. elok nak letak balik kon 2 org len dh masuk.. bia jela.. janji dapat prking.. nasib bek org yg jaga prking 2 xmarah... pas 2 kami p naik MTS 2.. hrga tket dewasa RM10, kanak2 RM5.. kami kena RM65.. dewasa 5 org.. 
AKu DuDuK DgN SoPaN  K
kanak2 3 org.. bratuq pnya la pjg, lenguh kaki aku dok bdiri ja.. lagi panas hati bila org blkang kami dlm 5 org tba2 ada kat depan.. wooo! main kotoq la hampa ni!! org len leh bratuq hampa suka2 hati ja potong! mula2 2 laki dia dok borak dgn spa ntah kat dpan 2.. pas 2 anak2 n bini dia plak p dok dpan.. xpa.. bguih sgt la wat nanya kat org... suka hati hampa la! puas kami bratuq akhirnya dapat naik MTS.. mmg cantik pmandangan dari atas 2.. tapi gayat gak la aku... aku rasa jap ja dok kt atas 2..pas 2 dah turun.. xpuas aku nak tgk pmandangan Melaka ni.. xpa.. nnti aku mai lagi... pas turun kami p shping..aku beli baju shlai ja.. pas 2 tulis nama kat blakang baju 2.. baju RM5.. tulis 1 nama RM5.. aku tarok 2 nama RM10 la..total RM15.. sgt murah! aku suka! habis shping kami pon balikk.. highway plus jem giler! alamak! time aku drve ja jem.. bosan tol. Kami exit tol Senawang.. Pas 2 kami ikut highway LEKAS.. Alhamdulillah.. xjem.. sampai kat Ampang kami p makan sambil tgk bola Malaysia vs Indonesia.. yahuuuuuuu Malaysia menang!!!! Tahniah pemain Malaysia!  Ok, perut dah kenyang.. mata dah ngantuk.. balik  umah wat apa yang patut, pas 2 cari katil & TIDO!! OK...dah penat menaip.. bye2!

----- aku rasa ni cerita aku yg paling panjang----- 
---Kalau rajin baca, x rajin xyah baca---
    ^_^


BeRaTuR SeBeLuM NaiK MeNaRa TaMiNg SaRi

K.LoNg, DiNa & ALoNg
BiBiR aKu NaMpaK x SiHaT!
DaLaM TaMiNg SaRi

MuKa CuaK

BeCaMu BuKaN BeCaKu

...........................abisss


2 comments:

  1. titot, ni entry ke essay? aku kompius..
    lagi satu, bibir tak sihat ker nak tayang bibir seksi mu tu.. aku lagi kompius! hahahahahahaha..

    ReplyDelete
  2. mastot.. haha..hah, ambik ko aku mmbebel pjg2.. bkan senang nk karang 2..huhu. bibir nmpk pucat la yg.

    ReplyDelete