Tuesday, December 17, 2013

Haii!!


Haii!!! 
Saya Mika kembar Mikhail!! :P





Ummi suka buli Mikhailll!!


^___^



Love u anakkk!!!
Muahhh!!!




Friday, December 13, 2013

MeRaJuKKK





Maajookk!! Ummi kite taknak dukungggg!!
+____+

OK Bai!!



**Yeee anak Abi Ummi dah 8 bulan hari nii ^____^


PoWeR BaNK FRee!! ^__^



Hooyeee dapat power bank freee
Baru usha2 nak beli.. dah dapat free x payah beli dahh
rezeki..Alhamdulillah =)
Suka warna kuninggg!! smarttt!!
Terima kasih kepada yang memberi


**tak sabo nak p bercutii minggu depannn *__*

Tataa


Friday, November 15, 2013

Wednesday, November 13, 2013

Izz Mikhail 7 bulan! ^__^


Assalamualaikumm

Hari ni 13/11/2013 Mikhail genap 7 bulan! 
Dah semakin besar anak ummii..
Cepat betul masa berlalu 
Masih terbayang-bayang saat berada dlm bilik bedah huuhuu
^__^

Muhammad Izz Mikhail Ilman..
Abi & Ummi sayanggg Mikhail sangat2!!
Semoga Mikhail menjadi anak yang soleh =)
Luv u so muchhh sayangg!!!
Muaahhhh!!



credit to google

credit to google





Monday, November 11, 2013

MaGiC BuLLeT vs BaBy BuLLeT



Assalamualaikumm..

Sebelum Mikhail nak masuk 6 bulan ari tu aku dah sibuk buat 
persiapan untuk Mikhail  nak mamam..
First skali aku cari blender



Hati ni bekenan gilaaa kat baby bullet!! comeii!!! Kalah kak tonn!!
Hampir2 dah nak beli..
Pas tu terjumpa plak Magic Bullet!


credit to google


Hati terus berbelah bagi.. nak beli baby bullet kee... magic bullettt...
Kalau beli baby bullet guna kejap je
Kalau beli magic bullet boleh guna untuk buat macam2
Akak aku beli dia kata memang bestt
Aku tanya pendapat suami tercinta dia cakap beli magic bullet
Ok! aku pon belilahh magic bullet ni secara online =)

Serius aku cakappp...
Memang besttttt guna magic bullet nii
Blend kejap je terus halus makanan Mikhail.. tak perlu nak tapis2 dah..
Puas hatii..
 Pas ni ummi nak buat makanan ummi plak guna magic bullet..heeee

Walaupun ada magic bullet.....
Hati ni masih teringat-ingat baby bullet yang cute miut tuuu +__+
Boleh tak nak beli jugak baby bullet tuuuuu
Tapi awal2 lagi suami dah pesan.. jangan nak membazirrr.. T____T
huhuuu

Ok la...
tataaa...

Friday, November 8, 2013

Izz Mikhail 6 bulan ^_^


Assalamualaikum..
Sihat ke sahabat2 blogger?
Sekarang ni susah beno nak update blog..
Masa tak mengizinkan...huhuu
Emmm
13/10/2013 genap putera kesayangku 6 bulan!
Cepat masa berlalu.. rasa macam baru jer lahirkan Mikhail 
Hidup bertambah bahagia sejak kehadiran Mikhail
Anugerah yang terlalu indahhhh buat aku dan suami =)
Semoga aku & suami dapat menjadi ummi abi yang terbaik untuk Mikhail
^__^


Makanan pertama Mikhail.. puree carrot & kentang
Mula2 aku bagi kentang.. tapi Mikhail macam tak berminat jer
Mungkin masa tu Mikhail tengah meragam sebab mengantuk..

Puree carrot+susu ebm.. yg ni memang Mikhail suka =)

Sekarang ni aku bagi bubur+carrot+susu ebm
Aku selang seli dgn nestum beras+soya
Bila bagi nestum ummi pon ngappp skaliii..heheee



Pic kat bawah masa kat kampung..balik raya haji =)
Pic 6 bulan!
^__^















Kesayangankuuuu!!





LOVE ABI!!
LOVE MIKHAIL!!


byee
^__^


Friday, September 13, 2013

KaMPuNG GiRL / MiKHaiL



Kampung girl? errkkk
Ummi pon kampung girl jugak..=)

same tak dgn abg tu? heeee


Tumpang sedih dgn si Ain tu..tp air liur yg kluar..bukan air mata..



Macam2 aksi bila dah makin besaq
Sekarang dah pandai kuar suara kuat2 bila takdak org layan dia..
Bangun tido tengok ummi terus senyum!! comell!!
Miss u sayang!!
^____^



Abi ♥ Ummi ♥ Mikhail
 





Thursday, September 12, 2013

RaYa KaMi =)



Assalamualaikum...
Fuhhh..rasa dah berkurun tak update blog bucuk ni =__=
Kali ni nak share gambo raya ja..
Dah abis Syawal baru nak share +___+


Family aku

Family Hubby

Tahun ni raya bertiga!!! Happy!! ^_____^

Abi & Mikhail

Cinta hati Abi & Ummi
Love u baby!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Muuuuaaahhhh!!!!!!!
^____^


Tak banyak pon gambo kami.. huhuu

Ok la
Byee
=)


Friday, July 5, 2013

SaLe!! - 5 & 6 July 2013 - KL SoGo


FB


Keadaan Sogo tengahari tadi =__=
Ramai benoo orang p shopping
Aku sekadar p jamu mata ja..huuuhuu
Tak sanggup nak berebut2 & beratur panjang time nak bayar tu..








Gambo memang buruk benoo.. maklum la hp murah :P maaf yerr.. =)


Silalah serbu Sogo yer 
Kalau nak bawa anak jaga baik2..
Tadi dah ada budak kehilangan mak ayahnyer..


ok la..
Byee


Friday, June 28, 2013

RiNDu KaMuu WaHai Anak..






RINDUUU KAMUU SAYANGG =(
17/6/2013.. first time bpisah seketika dgn anak sebab dah kembali bertugas..hukhukk
Perasaan? sedihh sangattt...tak sampai hati nak tinggalkan si comell ni..
Huwaaa...rinduunyaa kat kamu sayanggg
Sabtu & Ahad ja ummi dapat jaga kamu sepenuhnya =(

To sayang ummi..
Maafkan ummi & abi sebab terpaksa tinggalkan kamu seketika..
Ummi & abi keje la sayang..malam je dapat jaga kamu..
Jangan sedih2 ye sayang...
Ummi & abi sayang kamu sangat2!!
Luvvvv u baby!!



*tak sabo nak balik umah jumpa si kecik ni =(
*7.30am hantar baby umah maklangnyer..7.30pm baru ambikk =(


=__=


Friday, June 21, 2013

LaHiRLaH SeoRaNG PuTeRa di BuMi ALLaH iNi =)


Alhamdulillah..
Izzati selamat melahirkan seorang putera =)
Muhammad Izz Mikhail Ilman bin Muhd Muhaimin
Tarikh : 13/04/2013
Jam : 10.07am
Berat : 2.5kg
Tempat : Hospital Sungai Buloh

Cinta hati Abi & Ummi ^__^









Hari pertama Mikhail melihat dunia =)


Semoga kamu menjadi anak yang soleh sayang..
Terima kasih Ya Allah atas kurniaan ini..





**baru sempat update..huhuu


Wednesday, April 10, 2013

TaRiKH MeNGuNDi 5/5/2013..



5/5/2013????
Time tu aku tengah berpantang.. baru plak tuu..
Macam mana la aku nak g mengundi..
Kena beratur panjang2 ke? kena diri ke?? lama ke kena dok kat  situ??
Emmm.. arap2 aku ok la time tuu
First time nak mengundi ni =)
Balik mengundi & berpantang terus kat kedah =)
Ok laa...


SELAMAT MENGUNDI YER!
SELAMAT MENGUNDI & BERPANTANG JUGAK UNTUK AKU! 
^____^


Tata!!


Monday, March 18, 2013

^___^


18 Mac 2013

1 tahun
1 minggu
1 hari


Love u so much hubby!!

^____^


Monday, March 11, 2013

HaPPy ANNiVeRSaRy






Alhamdulillah..10 Mac 2013 genap setahun aku & en.suami bergelar suami isteri
Syukur sangat2 orang yang aku cinta & sayang akhirnya menjadi suami aku..
Bahagia & seronok sangat bila dah jadi suami isteri..
Time bercinta dulu teringin nak basuh baju dia..nak sidai baju..nak lipat baju..
Sekarang ni hari2 boleh buat semua tu...hari2 ada depan mata >__<
En.suami aku ni suka sangat kenakan aku
Kadang2 tu rasa geramm sangatt
Pernah jugak  masa aku tengah mandi.. tiba2 aku dengar tingkap bilik sebelah bilik air umah aku  diketuk2.. cuak jugak masa tu..takut gak ada orang mengendap ke.. jembalang ketuk ke..dah la malamm.. tapi aku rasa laki aku yang nak takutkan aku..
Bila kuar aku terus tanya dia.. mmg taknak ngaku laa..aku paksa jugak baru dia mengaku :P Kadang2 tu tersembul muka dia depan pintu bila aku kuar bilik air.. silap hari bulan memang hilang hidung dia tu..suka sangat buat aku terkejut +__+  Macam2 la dia kenakan aku sepanjang kami kawin ni.. kadang2 tu aku pon kenakan dia jugak :P
Emmm..sekarang ni hidup kami semakin bahagiaa..
Dah semakin hampir si comel ni nak lahir.. sekarang ni dah 32 minggu =)
Tak saboo sangat nak peluk cium baby kami!
Semalam dah siap jahit barut..comei jerr barut tuu =)
Set tilam kekabu pon dah siap toknya buatkan =)
Huuuuu...panjang plak aku ceritaa..udah la yerr :P
-
-
Last skali
Semoga ikatan perkahwinan ni kekal buat selamanya..
Semoga cinta & kasih sayang ni mekar mewangii..cewahh 
Semoga segala ujian dapat ditempuhi dgn tabah & sabar..
To suamiku tercinta..
Terima kasih sebab bahagiakan kite
Terima kasih sebab sayangg kite
Terima kasih sebab banyak bkorban utk kite
Terima kasih selalu masak utk kite >_<
Terima kasih untuk segalanyaaa!! 
Love u so much B!!
Happy anniversary!!
^____^

Terima kasih Ya Allah kerana berikan suami sebaik dia..
Terima kasih Ya Allah atas kurniaan zuriat yg bakal lahir ini kepada kami..
TERIMA KASIH YA ALLAH..



Monday, February 18, 2013

BaBY FaiR - SoGo KL


FB SOGO



JOM SERBUUU!
^_________^



Friday, February 8, 2013

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013



Salam..
Sebelum melangkah kaki ke Jalan TAR aku nak join dulu GA ni..
Korang pon jom la join skali ok..
Klik banner kat bawah ni yer
=)




Link sponsor :


Tarikh tutup :
28 Februari 2013


^__^


Tuesday, January 22, 2013

CuCuK KaNCiNG GiGi..HuKHukk +__+





Pagi tadi kena cucuk kancing gigi @ ATT (Anti Tetanus Toxoid)
Sampai sekarang lenguh tangan kiri ni
Memang tangan kiri aku dok diam jela ari ni
Betul la kawan2 aku cakap..kena cucuk ATT sakit..huhuu
Bulan 3 nanti kena cucuk lagi utk kali ke 2
Baby plak alhamdulillah sihat.. tapi ari ni dia taknak tunjuk 'tut' dia..
Saje je taknak tunjuk kat ummi & abi yer sayang..
Berat baby pon ok =) 
Nampak jari2 dia yg comelll tuuu rasa tak sabo gila nak genggam!
Rinduuuuunyaaaa kat anak ummiii
^__^
Emmm
Sejak aku stop minum susu mamil mama dah mula balik sakit2 kat 
belakang.. peha..betis..
Nak tido pon sakit sana sini
Kadang2 tu bgenang air mata menahan sakit
Sok nak mula balik minum susu tu
Bagi aku memang penting minum susu masa mengandung
Aku dah boleh rasa kesan minum susu & kesan bila tak minum..
Semangat nak minum bkobar2
Semangat nak beli barang2 baby pon bkobar2
Seronoknyaa bila nak dapat anak
^________^



Wahai ibu2 & bakal2 ibu..jaga diri & baby yer!!
Byee
^___^


Monday, January 21, 2013

1st Giveaway By Puterikasih.com


Semangat aku join GA petang2 ni :P
Korang pon kena la semangat macam aku yerr
Kali ni aku join GA anjuran blog Puteri Kasih
Kalau ada rezeki dapat la hadiah =)
Klik banner kat bawah kalau nak join ok..


Tag :


“1st Giveaway By Puterikasih.com ini dianjurkan oleh Puterikasih.com dan ditaja bersama oleh All About CraftDikbiAzie NamicoJosrevalution @JRNurul SyarafinaAzziamiza, ZuhanifKiosk Vitamin, Cik YayaKimmie Serembanmaya.com dan Kaspersky Malaysia


Tarikh tutup :
31 Januari 2013

^____^