Friday, December 21, 2012

Cabutan Bertuah Menggapai Gadget Impian



Jom ramai2 join cabutan bertuah ni
Hadiah menarik menanti anda!!
Syarat2 pon senang je =)
Cepat join tau!
Klik banner kat atas tu ok =)



Tarikh tutup :
31 Disember 2012




'' Cabutan bertuah ini dianjurkan cikgunaman.com sempena contest iPhone 5 Gadget Impianditaja oleh mrsfiza.comjurugambar perkahwinanPhotoshoot Murah dan Kedai Online Mrs Tuah''



^__^


Thursday, December 13, 2012

NT | 1ST END YEAR GA





Jom join GA ni
Ada hadiah menarik menanti korang! 
Klik banner kat atas ni kalau nak join


Tarikh tutup :
31 Disember 2012

^____^



segmen : year end giveaway by shu-sya



klik banner kalau nak join =)


Tarikh tutup :
31 Disember 2012


Cepat-cepat join ok!
^_^


1st GiVeAwaY By CiKJi



Jom join GA anjuran CiKJi
Klik banner kat bawah ni ok =)





Tarikh tutup :
31 Disember 2012


Cepat2 join tauu
^____^


MaSaK2 SuaMi IsTeRi


Menu semalam
I
I
V

Gulai ikan En.Suami masak

Aku buat sambal belacan & tolong potong apa yg patut jer :P



Menu lepas2
I
I
V
Ikan bawal 3 rasa.. En.Suami masak

Sayur apa ntah..macam taugeh je rupanya.. lupa sapa yg masak..huhu

Sambal sotong..aku masak =)


Aku & En.Suami memang suka makan kat umah..
Sekali sekala ja makan kat luar
Selalunya En.Suami yg masak..huhuuu >__<
Aku tolong potong2..tengok2.. komen2 ja..hohoo
Makan kat umah lagi puas kann 
Syukur sangat dapat suami yg ringan tulang..termasuk la kerja2 umah dia selalu tolong aku..tq sayang! luv u so much!!


Byee
^___^



Wednesday, December 12, 2012

12.12.12



credit to google



Ramai dok post kt FB..blog.. pasai tarikh cun melecun ni..
Aku pon nak post jugak >_<
Tapi tak tau nak tulis ape..hohoho
Taip jela apa pon aku nak taip kann 
Emmm
Pagi tadi aku makan bihun goreng..en.suami masak..sedap tauu =)
Tengahari makan laksa penang.. ni kedai masak :P
Balik kang en.suami nak masak gulai ikan temenung/kembong
Kalau makan gulai ikan aku suka mkn dgn kicap, sambal belacan & sayur
Tak sabo nak makannnn >___<
Hari ni dah 9 bulan 2 hari aku jadi isteri orang tau
Emmm..apa lagi nak taip ekkk
Ha, balik kang aku nak p pasar malam..nk ikut? Hahaha
Ok la..tak mau merapu dah!


Byeeeeeee!!
>___<



SaMSuNG NX1000

klik SINI







Nampak kamera kat atas tu???
Yuyu Zulaikha dah beli kamera ni ok +__+
Pas tengok kat blog dia terus bekenan gilaaa =___=
Aarrrgghhh dah sama harga dengan kamera akuuuu
Boleh tak jual balik kamera aku tu dgn harga yg sama?
Pas tu beli kamera pink ni plak =_________=
Ada sapa2 nak hadiahkan untuk aku? 
:P
Huuuuhuuuu


Tuesday, December 11, 2012

BuKu PiNK...



-credit to Cik Kiah-

Nampak buku pink tu?
Sampai sekarang aku tak pergi buat lagi buku tu
Padahal kandungan dah nak masuk 5 bulan..huuu
Sebelum ni aku pergi klinik swasta (panel)..
Pergi lambat2 ni confirm kena marah dgn doktor @ nurse kat klinik kesihatan tuuu
Orang cakap kalau takde buku pink ni tak boleh bersalin dekat hospital kerajaan..
Harap2 tak kena marah la bila pergi KK nanti =__=
First time pergi kena bawak salinan i/c suami isteri & sijil nikah.. bawak ni je ke??
Huuu

*rindu bangat sama kamu baby..*

=)


Friday, December 7, 2012

SEMAK TARIKH LUPUT LESEN MEMANDU


Salam..
Kalau korang dah lupa tarikh dapat lesen @ lupa tarikh luput lesen
korang boleh semak dekat SINI


Nanti akan keluar macam ni

Masukkan jer no.k/p & klik semak
Selesai
=)



Thursday, December 6, 2012

IBu HaMiL & DuRiAN


credit to goole


Sebelum ni aku tertanya-tanya boleh ke makan durian masa mengandung
Ada orang cakap boleh makan..ada yg cakap tak boleh..
Nak confirmkan boleh makan ke tak aku tanya doktor masa scan baby last week
Doktor cakap BOLEH MAKAN tapiii... 3 ulas jer sehari..
Jangan makan lebih sebab durian panas..
Bila kandungan dah besar boleh ke makan lebih sikit? lupa plak aku nak tanya :P
Semalam aku makan 3 ulas lepas tu terus minum air cap badak
Start dari ari Sabtu lepas hari2 aku makan..tapi sehari 3 ulas jela..huhuuu
3 ulas pon xpa..janji dapat makan..


^__^


TuDuNG SYRia


Tengah semangat nak buat sendiri tudung syria
Sekarang ni dah makin malas nak pakai shawl
Pakai syria sarung jer terus..tak payah nak tarok jarum peniti byk2 =P
Nak g ambil wuduk pon rasa mudah.. tak payah nak mengadap cermin lama2
Banyak jer alasan aku yerr.. padahal aku malas nak belit2 shawl :P
Harap2 jadi la tudung syria aku buat nanti
Dulu tudung sekolah pon buat & jahit sendiri
Takkan sekarang ni tak pandai buat kot kan :P
Kawan2 opis pon nak buat sendiri jugak
Good luck yer korang!
^____^


Tataa!!

Tuesday, December 4, 2012

SaKiT GiGi =(




Huuuwaaaa
Sakit gigiii =(
Dulu bila sakit slumber jer tarok myk cap kapak kat gigi tuu
Sekarang ni tak boleh la nak tarok sesuka hati
Hukkkkhukkk =(
Takdak mood la macam ni.......

Ok la..
Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee



** last week g scan baby..nampak jari jemari baby yg comelll tu!!!
Tak sabo nak tunggu baby keluar & peluk cium dia puas2!!
^___^



Wednesday, November 28, 2012

KaT KaMPuNG =)



Pic masa aku & hubby balik kampung Maal Hijrah hari tu =)
Kebetulan masa balik tu ayah aku buat mesyuarat kg & tahlil
Menu malam tu
Sate ayam, ayam bakar, pulut kuning & gulai ayam
Habis semua makanan mlm tu =)






kawan2 adik aku yg tlg bakar sate ni




En.Suami sibuk mbakar ayam =)


=)


Pic aku jer takde coz sekarang ni aku tak suka bgambo +__+

Tak puas balik kg 4 hari =__=
Bsalin nanti boleh la duduk kat kg puas2.. 
bpantang kat sana 2 bulan..tinggal la En.Suami sorang2 dekat sini
Aku & baby akan rindu dia nanti..huhuhu >_<


Byeee
O___O




DiaNa AMiR CuNN!! =)


Salam..
Pagi tadi aku pergi dengar Forum sempena Maal Hijrah
Antara panel yg dijemput ialah Diana Amir
Serius Diana Amir memang cun melecun!
Teruja jer tengok kecomelan dia =)





Sumbangan untuk Gaza
Panel yang pakai baju putih bsongkok tu akan ke Gaza malam ni..
Semoga selamat sampai di Gaza & semoga dilindungi Allah S.W.T
Aminn..

Diana Amir.. sweeettt kannn =)


* Pic-credit to Jurufoto MARA


Ok la..
Bye
=)


Wednesday, November 21, 2012

DOA SOLAT DHUHA



Tuesday, November 20, 2012

CaNTiNG BaTiK



Cantik kann.. ^_^


Mencanting batik with Cik Ika..kawan office aku
Kiteorang warnakan jer batik tu.. corak diaorang dah sediakan =)
Memang best!! rasa nak buat lagi!
Jemput la datang ke Medan Mara KL
Ada pameran lukisan..nak beli lukisan tu pon boleh..

^___^

Wednesday, November 14, 2012

SaLaM Ma'al Hijrah 1434H


credit to google



Semoga hidup kita sentiasa diberkati Allah S.W.T
=)



DuMeX MaMiL MaMa PiLiHaNKu =)







Dumex Mamil Mama
RM30.-- sen kat belakang tu aku lupa :P
Perisa Coklat (tak berani beli perisa biasa..takut tak sedap)
Aku beli dekat Giant.. kat tempat lain mahal sikit
Rasa memang sedap.. takde bau hanyir
Semalam bagi hubby rasa..dia pon cakap sedap :P
Sepanjang aku pregnant ni aku mengalami..
Sakit bahagian kiri dari tulang pinggul sampai kaki..
Rasa menyucuk-nyucuk peha ni 
Time naik motor rasa nak tercabut ja belah kiri ni
Sakit di tempat yg sama sampai la nak tido..
Bila dah baring memang susah nak bangun.. sakittt
Nak tido pon kena cari posisi yg betol2 selesa.. kalau tak.. tahan la sakit sampai tertido..
Hari2 meleleh air mataku menahan sakit
Apa-apa pon aku akan tempuh semua ni demi si comel tersayang ^__^
To suamiku tercinta..tq selalu jaga isterimu ini..huhuu
To bakal2 ibu.. Jangan lupa minum susu
Banyak khasiatnya ^__^

-
-

*Mak Mrtua & A.Long  dah selamat sampai di KLIA tengahari tadi dari Makkah..Alhamdulillah.. =)
* Tak sabo nak balik kampung malam ni


Tataaa
^____^

Friday, November 9, 2012

SEGMEN 2: Terjah, Follow, Menaik!!!


Jom join Segmen Terjah, Follow, Menaik!!!
Segmen ni dianjurkan oleh Cik Ain
Klik banner untuk join!
=)




Tag :


Tarikh tutup :
29 November 2012

^___^


Wednesday, November 7, 2012

CoMoT =(



credit to google

Tengok post Lyssa Faizureen dekat FB pasai nama-nama kucing
Emmm
Tiba2 teringat COMOT
Tak salah aku tu la nama kucing yg family aku pernah bela
Rasa sedih plak bila teringat Comot..
Si Comot kena langgar dengan motor
Orang kampung aku jugak yang langgar
Time tu memang aku marah gila dekat orang tuu
Menangis meraung aku dibuatnyaa
Dia pon nangis skali & mintak maaf..huhu
Si Comot selamat ditanam kat belakang umah aku =__=
Aku pon dah lupa sapa yang tolong tanam.. mak..tok..@ abg aku
Emmmm
Last aku tengok Comot masa dia tengah lepak2 kat tepi carpet dlm umah
Tak sangka tu kali terakhir aku tgk masa dia hidup
Walaupun masa tu aku tak sayang sangat kat Comot
Tapi bila dia dah takde baru aku rasa kehilangannn
Dah takde baru nak dikenanggg  =____=
Kejadian ni pon dah lama berlaku..rasanya masa aku sekolah rendah..
Emmm
Sampai sekarang aku tak minat nak bela kucing
Takut perkara yg sama berulang..


*sebak dalam hati ni*
RINDU COMOT!!!

=(



*Hargailah apa yang ada di sekeliling kita.. 
tak kira la manusia..haiwan @ lain2*


Monday, November 5, 2012

DuRiaNNNN =__=



credit to google

BETUL KE ORANG MENGANDUNG TAK BOLEH MAKAN DURIAN????
KENA TUNGGU 7, 8 BULAN BARU BOLEH MAKAN KE??
=_______=

HUKHUKHUKKKK
HARI-HARI BAU DURIAN TIME BALIK KEJE.. 
TERGUGAT IMAN NI...

=___=


Friday, November 2, 2012

RaYa HaJi KaMi =)


Raya Haji family aku =)
Tahun ni kali kedua Raya Haji kat Rawang
Kalau raya kat kampung tak dapat la kumpul ramai2 macam ni..


Ikutkan ramai lagi.. tapi ni jer yg sempat tangkap =)



With Ayah, Mak & En.Suami

Kesayanganku =)





Bihun Sup Rusa 

Nasi Ayam.. gambar nasi lupa ambil :P

Banyak lagi makanan yg ada..ni ja aku sempat tangkap  =_=

Kepala lembu.. ayah aku dapat masa sembelih lembu tu..
Tak pernah2 dapat kepala lembuu.. rupa2nya kepala lembu ni banyak betul isi..
kot leher dia tu lagi la banyak.... best jugak dapat =)
Tapi rumit sikit la nak proses.. mak & along aku uruskan kepala ni ^_^

Nampak tu isi diaa..=)


LOVE!
Raya yang menyeronokkan!! =)

^___^

**ujan lebattt..main ujan lagi la nampaknya ari ni =___=


Ok la..
Byeee




Thursday, November 1, 2012

BR1M 2.0




SYARAT-SYARAT 


Isi rumah yang layak (RM500)

(i) Warganegara Malaysia

(ii) Lelaki @ perempuan yang menjadi ketua rumah kepada ahli yang
tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan 
isi rumah RM3,000.00 dan ke bawah

(iii) Berkahwin

(iv) Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah

(v) Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun 
ke bawah (dalam rumah yang sama)

(vi) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada
tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar 
bulanan RM3,000.00 dan ke bawah



Individu yang layak (RM250)

(i) Warganegara Malaysia

(ii) Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur
21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah)
dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000.00 dan ke bawah


*Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucer Buku 1 Malaysia
*Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran



Klik SINI untuk daftar secara online atau muat turun borang



Permohonan boleh dibuat mulai hari ini 1 November 2012


***kalau tak pasti DUN & PARLIMEN tempat tinggal korang.. boleh call Pejabat UMNO area rumah kita.. tadi aku call Pejabat UMNO Hulu Selangor..korang cakap la pasai BRIM tu & bagitau alamat rumah kita..pas tu diaorg akan bagitau DUN & PARLIMEN =)


SuSu UNTuK Ibu HaMiL



Anmum

Dumex

Friso


Yang mana satu paling ok ek??
Aku confuse@____@


Ada orang cakap Anmum Martena kandungan gula tinggi..
Aku dah try susu Friso.. tapi tak lalu nak telannn =__=
Susu dumex.. ramai yang cakap susu ni lagi ok


Anmum @ dumex???
Hati aku cakap beli susu dumex
Emmm
Paling penting ada perisa coklat
Dua2 dah ada depan mata baru aku pilih..senanggg


=___=