Thursday, January 26, 2012

Persiapan Perkahwinan 1

Salam..
Rasanya sempat lagi aku nak ucapkan 
Selamat Tahun Baru Cina untuk sapa2 yang
menyambut Raya Cina ^_^

Sempena Tahun Baru Cina
Dah tentu cuti pon panjang kan..
Bila dah cuti panjang dah tentu la aku balik kampung..
^_^

Isnin lepas aku & Mr.M p cari Butik Pengantin
Pening jugak nak cari butik pengantin ni
Mula2 cari dekat Yan.. lepas tu Guar.. lepas tu Gurun..
Lepas tuuu... three.. hiii
Last skali aku p Butik Pengantin dekat Pendang
Pakej kat situ aku rasa ok jugak
Untuk majlis akad nikah aku dah booking makeup & bantal nikah
Untuk kenduri mungkin ambil pakej dekat situ jugak
Sebelum ni aku nak ambil pakej kahwin dekat Jitra
Tapi Mr.M & mak aku cakap jauh..
Terpaksa la cari butik yg dekat dgn umah
Harap2 ok la butik tu =)

Sempat jugak aku p buat rawatan resdung 
First time kot aku buat rawatan resdung ni
Alhamdulillah resdung aku tak banyak.. =)
RM15.00 ja buat rawatan tu..
Harga asal RM18.00

Ok..
Bab borang nikah plak..
Borang nikah ayah aku yg ambilkan dekat Tok Imam
Ni la borang nikah untuk negeri Kedah Darul Aman..
I
I
V

Borang Nikah ni warna kuning..
Ambil gambar guna camera hp cikai
sebab tu warna borang pon tak nmpak..huhu

Borang 2

Borang 6
Ni borang ikrar
Kawan aku cakap kena baca ikrar masa p pejabat agama
Kalau tak pandai baca jawi akan didenda!!! hihi
Jangan risau ok..kalau tak pandai baca jawi
nanti org pjbat agama tu akan tolong bacakan
& kita kena ikut apa yg dia baca..
*Alhamdulillah..aku tergolong dalam golongan
yg boleh membaca tulisan jawi..
Syukur =)
Bulan February nanti kena balik kampung lagi
sebab nak submit borang2 ni dekat pejabat agama 
Semoga segala urusanku dipermudahkan..
Aminn..

^_^

7 comments:

  1. semoga dipermudahkan segalanya cik T... neway.. happy to c u happy! =)

    ReplyDelete
  2. hr tu kmi tgk dh butik kt gurun ni utk abg kmi,mcm xsyok ja.....bju xcomey pun.....hehe...pendang murah ka??? bleh la try nnti....hehe
    borang yg no2 tu kmi besa tgk sbb abg kmi bwk blk....hehe

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah Mas.. tq drling..=)

    Jasmin : Dekat pendang tu ada pakej yg bleh design bju sndri tau.. kira dpa bgi bju bru la.. pkej 2 bwah 3k.. pkej bwh 2k pon byk.. abg hmpa nkah bila?

    ReplyDelete
  4. huihh syok r no klau cm tu...hmpa buat baru ka atau ambk yg siap dh???? abg kmi hr tu xtau...klau dk bleh ambk kt pendang r...abg kmi bln 3 ni....nnti kmi jmput dlm fb k...hehe

    ReplyDelete
  5. rsanya ambk yg bru.. blan 3? 11/3 ka? klau 11/3 kami ada la kt kg =)

    ReplyDelete
  6. Hey there! Someone in my Myspace group shared this site with us so
    I came to check it out. I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be tweeting this
    to my followers! Wonderful blog and wonderful design.
    Also visit my web blog Bodyweight Burn Review

    ReplyDelete
  7. Thanks so much. Tried fairly awhile and various
    sights, yours was remarkable.

    Feel free to visit my web page :: xerox phaser 8560 ink

    ReplyDelete