BAHAN-BAHAN :
1 ikat bok choy
1 ulas bawang merah *
1 biji bawang besar *
2 ulas bawang putih *
2 biji cili padi *
4 sudu besar sos tiram
1 sudu tepung jagung (bancuh dgn sedikit air)
Garam (jika perlu)
Sedikit air
CARA-CARA :
Didihkan air dalam periuk. Kemudian masukkan bok choy. Biar sehingga batang agak lembut (potong ujung batang bok choy tu yer). Angkat dan toskan.
Tumbuk bahan-bahan yang bertanda *
Tumiskan bahan2 yang ditumbuk sehingga sedikit garing & naik bau. Kemudian masukkan sos tiram & air. Kacau rata.
Masukkan tepung jagung & garam secukup rasa. Masak hingga kuah agak pekat.
Susun bok choy atas pinggan & tuang kuah atas bok choy.
Siap untuk dihidangkan.
^___^
No comments:
Post a Comment