Thursday, June 28, 2012

MaSaK-MaSaK SuaMi isTeRi =)



Hubby masak :
Sambal ayam & hati,pedal & jantung ayam masak minyak

Cik Izzati masak :
Sup cendawan + carrot

yang senang2 jer aku masak
yang susah2 hubby aku masak
aku nak masak dia tak kasi..dia cakap lambat
uiittt Mr.M sayang! sy bukan masak lambat la
sy masak dengan penuh lemah lembut..penuh kesopanan..
penuh kasih sayang..tu yang lambat ckit.. heheheeee

-
-

Tak dinafikan orang lelaki memang masak cepat
+_______+




Indahnya hidup bila suami isteri saling bekerjasama 
^______^




Sekiann...
TataaaaaaaaaTaaaaTaaaaTaaaaa




SaYaKaH FoLLoWeR BeRTuaH iTu?



Klik banner kalau nak join =)


Tag :


Tarikh tutup :
20 Julai 2012

^___^

1st GiVe AwAy by ALiaNa



Klik banner kalau nak join =)

Tag :

Tarikh tutup :
17 Julai 2012


cepat join yer
^___^


Wednesday, June 27, 2012

BIRTHDAY GIVEAWAY 2012



Salam
Jom join GA anjuran
klik banner kalau nak join



Copy penganjur punya
I
I
V

SYARAT YG MUDAH  SEPERTI BERIKUT :
  • Buat entry simple Birthday Giveaway 2012 , jangan lupa link kan banner ke entry ini, [tak wajib -kalau sudi tuliskanlah ucapan Harijadi ea =) ada hadiah khas ]
  • Sila tinggalkan link entry anda pada kolum Komen entry ini.
  • Tarikh giveaway ini adalah dari 23 April sehingga 31 May 2012 sehingga 30 June 2012.
  • Pemilihan semua pemenang  menggunakan Random.org, jadi semua peserta ada peluang adil utk menang.Kecuali Pemenang Ucapan Harijadi Terbaik akan dipilih berdasarkan ucapan yg paling saya suka.
  • Sila follow blog ini  dan like page saya untuk maklumat terkini giveaway,terima kasih :
  • Sila semak nama peserta .saya akan update sentiasa.maklumkan sy jk nama anda tiada.



^_^


Segmen :Bloglist Julai Pecinta Pink


Salam..
Jom join Segmen anjuran
Blog Gadis Pecinta PiNK
kite pon pecinta pink jugak..huhu ^___^
klik banner kalau nak join





Blog Pilihan :

Tarikh tutup :
30Jun 2012
2.00 pm

Cepat join yer

^___^


Monday, June 25, 2012

LuNCH ToDaY =)


Fast food lagiii


IZZATiiiiii
Fast food is not good for uuuuu!


kena makan jugak sebab orang belanja
*_______*


Huhuhuuuuu


BReAKFaST ToDaY =)


CHiCKeN MuFFIN + CoFFee RM 4.50


^_____^


Nak sambung buat keje..

Byeeee


Friday, June 22, 2012

Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida


Meh join GA anjuran blog
sila klik banner kalau nak join yer




Copy penganjur punya
I
I
V

SYARAT-SYARAT SEPERTI BERIKUT :
1. Follow blog penganjur dan sponsors GA ini (senarai sponsors seperti dibawah) :
E'S OnlineShop (21)                       - OdahoneBiz (105)  
Muhammad Saiazuan (1875)        - Lyssa_Secret (50568) 
Fiz Graphic (7680)                         - Arol Mubin (1584)  
Nur Damia                                     - Arra Ahmad (2323)   
Zinnia Z A Shop (FB)                      - IntanBerlian (1320)   
Nakira's Collection (FB)                - Qatratun Al-Khairi   
Qat_Bawal Shop (8)                       - Eza_stories   
Irwani Zulkifli                                 - Eqbal Zack (6010)   
Nurul Yui (2270)                             - Bui Junaidi (1332)   
Nur Athirah (575)                           - Puan Azizah (3852)   
- Eca_Dwinky Asha (1233)               - Ain Zulaikha (3666)   
- Puan Ummi (480)                            - EGTV.com.my (FB)    
EMTV.com.my (FB)                        - Muaz Faris  
Peyan (503)                                    - Shida sendiri (3003)
DhiyahShoppe                               GAnContest
Rahayu Izaima                              - Gula-gula Kapas (822)
Marliyana (138)                             - Rafhanah Blogshop (96)
Nurnie (14)                                     - Nurjamal83 (234)
2. Like Fanpage sponsors disini -->> Fanpage Sponsors *shida sudah sediakan dalam satu page kesemua FP sponsors untuk memudahkan para peserta LIKE! mudahkan? LIKE saja ok :)
3. Buat entri bertajuk "Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida" letak banner GA serta backlink kan ke blog shida dan letak juga list sponsors dalam entri korang. (boleh copy list sponsors dari syarat 1, pastikan ada link ya)
4. Tag beberapa kawan lain. Lagi ramai lagi meriah hadiah pun makin banyak :)
5. Link entri GA hendaklah di paste pada ruangan SUBMIT LINK yang telah shida sediakan dibawah syarat-syarat. (cuma perlu letak nama peserta/blog dan link entri GA sahaja)
6. Setelah link entri korang submit berjaya dilakukan, dapatkan no.peserta/ blog (kalau boleh selepas submit korang refresh dulu untuk dapatkan no.peserta/blog dengan betul)
7. dah buat syarat 5 dan 6, komenkan pada entri GA ini Nama dan No.peserta/blog sahaja untuk semakan shida nanti. (ingat cuma NAMA dan NO.PESERTA/BLOG sahaja) sebarang link yang korang komenkan pada entri GA ini tidak akan dilayan dan akan di delete dengan serta merta. Shida nak mengelak dari SPAM LINK.
8. Untuk lihat Hadiah-hadiah yang ditaja oleh sponsors boleh lihat sini -->> Hadiah GA
9. GA ini bermula pada 3 JUNE 2012 dan akan tamat pada 17 JULY 2012  *jika ada sebarang pertukaran akan shida inform :)
10. Pemilihan pemenang menggunakan Random.org saja. Segala update tentang GA ini akan shida update dari masa ke semasa. Terima kasih semua :)

*dah selesai like & follow sponsors =)*
Cepat-cepat join yer
^____^


Byeee

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara



Minggu ni minggu kerajinan aku join GA & Segmen
Jangan menyampah bila tengok entry aku penuh dgn semua tu jer..huhu
ok.. kali ni aku nak join
'Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara'
Ramai jugak join GA ni..maklumla hadiah kebommm..hehee
korang klik banner kalau nak join yer




Copy penganjur punya
I
I
V

Syarat :


1. Follow Blog MizzsNinieCikMun dan DrFara.
2. Like Page  dan  .
3. Buat satu entry yang bertajuk ' Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara '.
4. Tampalkan banner diatas di dalam entry anda dan linkkan ke entry ini.
5. Tag minimum 5 orang blogger dan pastikan mereka tahu tentang giveaway ini.
6. Komen link entry anda di ruangan komen *cbox tak diterima*
7. Sebagai tambahan, korang boleh letakkan banner giveaway di sidebar blog anda juga.
8. Klik semua link ni [WAJIB]
1) http://blin.gd/4eQY
2) http://blin.gd/4eR0
3) http://blin.gd/4eR1


Hadiah :
* Sebuah MP3 Player
* Sebuah Phone Samsung
* Sebuah Kamera Lomo
* Kpop Merchandise
* Inner Neck
* 30 Bloglist Selama Sebulan
* 10 Banner

Cara Pemilihan Pemenang :
Pemenang dipilih 100% berdasarkan ' TOP REFFERAL '

Nota :
* Jangan sesekali menipu. Pastikan anda iku semua syarat yang telah diberikan!
* Gambar hadiah di banner hanyalah sekadar hiasan semata-mata.
* Top Refferal ialah rujukan/blog yang mendatangkan banyak visitors kepada salah satu blog penganjur.






Tarikh tutup :
30 Jun 2012

^____^



FiRSt GiVeAwAy by ALia


GA anjuran
Alia
nak join?
klik banner yer




Copy penganjur punya
I
I
V

SYARAT-SYARAT :
Buat satu entry mengenai giveaway ini.
Letak banner di atas pada entry dan link kan banner dengan entry ini.
Tag 2 orang rakan dan pastikan mereka tahu.
Follow blogshop ini untuk mengetahui perkembangan lebih lanjut :)
Like fanpage Alia's Blogshop.
Letak link entry di comment bukan link blog

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI :

Dress,blouse, top up, voucher and much more.


Tarikh tutup :
24 Jun 2012



SeGMeN HuJuNG MiNGGu : AkU FoLLoW KaU FoLLoW


Segmen anjuran blog
kalau nak join sila klik banner




Copy penganjur punya
I
I
V

Syarat-syarat:
  1. Ikut suka korang sama ada mahu follow blog ini atau tidak (aiman tak kesah)
  2. Buat tajuk entri korang - "Segmen Hujung Minggu: Aku Follow Kau Follow"
  3. Copy paste banner segmen di atas dan link ke entri ini
  4. Dah siap semua, hantar link entri ke kotak komen di bawah (link entri bukan link blog ye)


Tarikh tutup :
24 Jun 2012

SaRaPaN ARi Ni =)



Bihun-jamuan office
Burger McD-jamuan utk diri sendiri
Banyak aku makan pagi ni..huhu

McD ada buat promotion utk breakfast
Sausage McMuffin with egg.. RM 2.50 ja
Ada coupon ja boleh dapat harga tu
promotion dari 18-24 June 2012

klik SINI untuk dapatkan coupon tu


Nak sambung buat kerja..
Byee
^___^


Thursday, June 21, 2012

DiNNeR SeMaLaM


Salam..
Sejak aku kawin ni dah jarang makan kat luar
En. Hubby lebih suka masak sendiri
Aku lak lebih suka orang tolong masakan & suapkan..hihihi

Daging burger masak blackpepper
Hubby masak
Sayur bayam masak hentam jer
Aku masak
Rambutan masak suka2 hati
Aku masak jugak
kihkihkih
*___*



Menu malam ni? Emmm
rasa nak makan ayam masak minyak..
Balik kena singgah pasar malam cari ayam
^__^

Ok la
Byee2

Birthday GiveAway And Up Your Follower by Ainie


Salam..
Silalah merajinkan diri anda join GA ni
banyak hadiah menanti anda (kalau bertuah la..)
GA kali ni dianjurkan oleh
klik banner kalau nak join..



Dah like & follow sponser2 GA =)


Tag :


Tarikh  tutup :
15 Julai 2012


Beres!

Byee2
^___^


GiVeAwAy AKu SuKa SaYa BeNci by DieYa


Salam..
Pagi ni aku nak join GA anjuran
nak join?
klik banner yer


5 Perkara Aku Suka

- Bersiar-siar ke mana pon
- Blogging
- Tengok resepi masakan (tengok jer masak tak pon..huhu)
- Makan spaghetti bolognaise
- Cari pasal dgn hubby..hahaha


5 Perkara Saya Benci

- Tengok cacinggg..ularrr..belutt...eeewwww
- Makan ikan sungai (padahal aku orang kampung..huuu)
- Jumpa orang yg suka usha atas bawah lepas tu buat muka tak puas hati! 
- Tergigit @ termakan Buah Pelaga (slalu ada dlm nasi minyak/beriani/ayam)
-Bau jalan raya lepas hujan..macam bau hanyir jaa..huhh

-
-

Tarikh tutup :
30 Jun 2012


Cepat2 join yer!


Byeee2!!
^___^


Wednesday, June 20, 2012

SeGMeN BLoGLiST by AFIQAH KAMAL


Jom join segmen lagi
kali ni segmen anjuran
macam biasa..klik jer banner tu kalau nak join



Copy penganjur punya
I
I
V

Syarat-syarat:


  • korang follow blog fika
  • Copy dan paste banner atas tu dan linkkan ke entry ini.
  • Buat tajuk- “Segmen BLOGLIST by AFIQAH KAMAL”.
  • Dan siap then jangan lupe tinggalkan link korang dkt Comment tu so senang sikit kite nak jenguk awak, sweet hearts.


Tarik tutup:
30 Jun 2012


ReZeKi..




Rezeki dapat duit 50 ringgit
Timbalan Pengarah bahagian sebelah office aku bagi
Hadiah kawin katanyer...huhuhu
Maluuu dah besaq2 dapat duit..
>_____<
Ari tu officer bahagian aku bagi 50 ringgit jugak..

Alhamdulillah rezeki..syukur..

^__^

Tuesday, June 19, 2012

SeGMeN : TaMBaH FoLLoWeR BLoG


Salam..
Jom join segmen sampai lebam
Ntah apa penyakit aku kena asyik nak join benda2 ni ja..huhuu
Segmen kali ni anjuran blog
Klik banner kalau nak join
=)



TARIKH TUTUP: 
24 Jun 2012 
Pukul 6 Petang

Ninja Boy - Hemu-Hemu Jadi Lanun



Ninja Boy - Banyaknya Buah Labu.flv


Jom layan Ninja Boy!!
^___^



SeGMeN BloGWaLKiNg dan FoLLoW


Salam..
Selamat pagi..
Mood nak join segmen tak hilang lagi ni..
Pagi ni nak join
anjuran
klik banner kalau nak join..




Tarikh tutup :
30 Jun 2012


Sekian
Byeeee2