Thursday, November 1, 2012

BR1M 2.0




SYARAT-SYARAT 


Isi rumah yang layak (RM500)

(i) Warganegara Malaysia

(ii) Lelaki @ perempuan yang menjadi ketua rumah kepada ahli yang
tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan 
isi rumah RM3,000.00 dan ke bawah

(iii) Berkahwin

(iv) Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah

(v) Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun 
ke bawah (dalam rumah yang sama)

(vi) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada
tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar 
bulanan RM3,000.00 dan ke bawah



Individu yang layak (RM250)

(i) Warganegara Malaysia

(ii) Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur
21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah)
dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000.00 dan ke bawah


*Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucer Buku 1 Malaysia
*Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran



Klik SINI untuk daftar secara online atau muat turun borang



Permohonan boleh dibuat mulai hari ini 1 November 2012


***kalau tak pasti DUN & PARLIMEN tempat tinggal korang.. boleh call Pejabat UMNO area rumah kita.. tadi aku call Pejabat UMNO Hulu Selangor..korang cakap la pasai BRIM tu & bagitau alamat rumah kita..pas tu diaorg akan bagitau DUN & PARLIMEN =)


7 comments:

  1. nak daftar tadi tp bila ditanya DUN mana,sy xjd daftar..hehe..lupa lah DUN mana..ahakss!!!

    nk tanya,kalau dah daftar on9,perlu ke ambil borang kt cawangan LHDN??

    ReplyDelete
    Replies
    1. zty pon xtau dun apa coz baru pindah rumah.. kena cari dulu la sbelum daftar..heee
      kalau dah daftar on9 x perlu dah g ambk borang =)

      Delete
  2. waahh...nk isi jugak la..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. isi la =) pas 2 bcer bku tu kasi kt zati =)

      Delete
  3. K.fza nnt laki bini dpt g baucr buku..dua2 smbg stdy..tq...pd krajaan

    ReplyDelete