Thursday, March 24, 2011

PeNgaLaMaN

OMG!
Ternganga la aku ari ni
Kena jaga kaunter pelanggan kat lobi
Sah2 la orang mai tanya macam2
Termasuk la tanya pasai benda yang aku xtau
Nganga la sorang2 kat cni
Tadi aku dah gagap2 dah nk jawab
Aku kena lebih confident!
Alahaiiii confident la sangat
Nak ja jerit2 kat cni
Pas 2 buat2 pengsan
Pas 2 mesti x kena jaga dah kan.. huhu

Xpa... ni 1 pengalaman buat aku
X la aku terperap ja kt office
Skali kena jaga kaunter pelanggan ni
Memang padan muka aku.. haha
Tapi aku happy gak
Aku dapat belajaq benda baru
Pengalaman 2 yang akan mematangkan kita
^_^

Ok
Bye!

Wednesday, March 23, 2011

LuLuS Ke TaK?

Salam…
Hari ni rasa kelam kabut sangat
Ntah apa yang aku buat
Nak kata aku sibuk pasai keja office x pon
Huh… mungkin aku sibuk berfikir hal 'itu'
Lulus ke x.. lulus ke x.. lulus ke x.. lulus ke x..
Alahaiii… runsing aku dibuatnya
Arap2 lulus laa..
Kalau x lulus kecewaa tahap  nangka busuk
Doa2kan utk aku tau
Bismillahir rohmaanir rohimm..
“Ya Allah.. permudahkanlah segala urusan Nur Izzati binti Ramli”
Aminnn.. Ya Rabbal 'alamin..

^_^

Ha, tq tau doakan untuk aku..
Sorry la sayang2ku.. aku x leh bagitau ‘lulus’ untuk apa
Yang pastinya untuk perkara yang baik2 ajaa..
Rasa dup dap dup dap tunggu panggilan dari  ----------
Lalalalalala… menyanyi  utk hilangkan kerisauan + ketakutan + kegelisahan + bla bla bla
Teeeeeeeeeeeetttttttttttt
Masa update blog dah tamat
-
Bye Bye Bye 


Ambikk PiC kat Google..huhu
^_^

Monday, March 21, 2011

SoB SoB SoB

Aku demam.. 
Btambah demam bila kat offce sejuk gilaa
Rasa nak nangis ja
Tekak sakit
Kepala sakit
Badan lemah
Mak... Ayah..orang demam.. hukhuk :'(
Tiba2 rasa  nak jadi budak manja..
Nak update blog pon xdak mood
Ggrrrr... sejuknyaaa
Ok la
Bye2
:'(



Tuesday, March 15, 2011

DaH JaDi TUNaNG ORaNG

Salam...
Petang ni nak tunjuk gambo kat hampa..
Gambo masa aku bertunang..
Aku wat simple ja..



Hahahaa..
Aku berangan lagii..
Bukan aku yang tunang..
Kawan aku yang tunang lorrhh..
Huhu..
Suka sangat berangan Cik Izzati ye..

Ok2
Sila tatap gambo2 di bawah..


SuKa Ria DePaN MARA

=)

I LoVe FooD!! =)

SeLaMaT BeRTuNaNG K.AzA & HaNaFi
FReNzz 4 EveR

HaNTaRaN uTk PoMPuAN

HaNTaRaN uTk LeLaKi




SELAMAT BTUNANG K.AZA!!
^_^

BYEEE

Monday, March 14, 2011

BiLa EmoSI TeRGanGGu..

Bila emosi aku terganggu..
Aku mula lapar..
Banyak makanan berlegar2 kat kepala aku..

Chicken chop..
Secret Recipe..
Pizza Hut..
Cadbury..
Ayam Penyet..
Kuih Seri Muka..
Kentang Goreng..
Mee Kari..
Laksa Utara..
Laksam Utara..

Tolong belanja akuu..
Tolong...
Tolong...
Adooiii... boleh ke suruh org belanja mcm ni?

Ohhh.. amat darurat skali aku kali ni..
Terlampau tamak HaLooBaa
Mungkin aku terlalu emosii..
Maaf sekali lagi..

Emosi dah membuatkan aku xdak selera nak buat keja..
Bukan xdak selera nak makan..
Ini sangat melampauu..
Habislah kalau boss aku tau..

Esok aku akan kembali dengan emosi yg stabil..
Dengan semangat yg membara mcm bara apii..
Dengan beg yg penuh dgn makanan..
Supaya aku x lapar lagi..
Ok la..
Tataa..




TiBa2 TeRBeNGaNG

Maaflah...
Tiba2 aku TERbengang..
Ntah kenapa... aku tertinggi suara tanpa sedar..

Tapi..
Aku memang marah..
Kenapa ko boleh tanya aku soalan yang ko dah tau jawapannya
Ko boleh buat macam x tau apa2
Padahal surat yang aku hantar 2 'surat berdaftar'
Ko yang terima surat 2

Bila aku call ko tanya aku macam2
Seolah2 ko x baca langsung isi kandungan surat 2

Tiba2 ada aura naik kat kepala aku
Tiba2 aku tinggi suara dengan ko..
Lepas 2 boleh plak ko ckp
'boleh x call balik jap lagi..ada orang call ni'
Ko pon letak..
Ohhh... ko ingat aku nak hadap ko je ke??
Banyak lagi org aku nak call..
Huhh..
Maaflah..
Aku cuma nak ko bagi feedback secepat mungkin..
Dah 2 bulan aku tunggu..
X kan susah sangat nak bagi kerjasama..

Plezz.. jangan buat macam ko x tau membaca..
Huh..

Maaf aku TERbengang..

Bye..


Friday, March 11, 2011

Aku TeRKiLaN

Camat Petangg...
Aku tengah terkilan tau x..
Terkilan sebab x dapat balik kampung..
Kawan baik aku & sepupu aku kawin..
Sob Sob Sob

Bukan x nak balik kampung sebab 'malas'
Tapi sebab -tuuuuttt-
Memang sebab 2 x dapat dielakkan
Aku x leh bagitau la sebab apa..
Huhu..

Baru ja lepas call Ida (My Frenzz)
Mintak maaf sangat2 kat dia x dapat balik..
Huuwaaa... kesian kat diaa..
Aku betol2 mintakk maaffff Idaaa..
:'(

Apa2 pon aku nak ucap...
SELAMAT PENGANTIN BARU
to
 Siti Nor Hasida Johari & Noor Suzieta Kamis
Semoga bahagia disamping suami tercinta
Semoga dapat anak2 yang soleh & solehah
Semoga kekal hingga akhir hayat
~Jangan marah aku nooo~


My FReNzzZ IDA... ^_^

Ok
Bye
^_^

Thursday, March 10, 2011

BLoG AKu CaNTiK, ADe AkU KiSaH??



Salam cik/puan/encik/datuk/dato'/datin DLL
Wahh... siap datuk datin lagi yee...
Macam la blog aku depa yang baca..huh

Hari ni aku nak join lagii segmen akak Khumaera
Sangat rajin akak kita buat segmen ye.. =)
Kali ni segmennya tajuk seperti tajuk entry aku nii..


~ KLiK BaNNeR ~


Haaa...
Dah tiba masa untuk aku jadi riakk.. hahaha
Berani aku riakk yee.. memang nak makan penumbuk aku nii
Huhu

ok..ok..
X mau merapu lagi..

Nak bagitau kat hampa ni..
-
BLoG aku CanTiK SeBaB....
Dah tentu la sebab colour PINK!
Siap ada bintang dok kelip2 kat sebelah lagi tauu..
Yang penting bintang 2 pon colour pinkk..
Jam sebelah 2 pon pinkk
Lagi pentingggg...
Hantaran aku nanti pon colour pinkkkk.. (berangan)
Itu je sebabnyaa...
Asyik2 PINK je kan..
X bosan ke??
Hampa bosan?
Aku TAK...

Boleh ke bagi sebab macam ni??
Eh, suka hati aku lerrrr
ADE AKU KISAH????
Huhuhu
^_^


Syarat2 kalau hampa nak join ialahhhh

Taaaraaa!!

1) Buh header maera kt atas nun
2) Buat entry dengan title "Blog aku Cantik, ade aku kisah??"(yang pompuan guna CANTIK, yang lelaki guna SMART~)
3) Buat ayat promo blog anda contoh :: "Blog sy CANTIK sebab design sendri..."
4) Tinggalkan link entry kt sini ea..

* syarat2 2 aku copy kat entry akak Maera tauu..

OK
BYE!

Wednesday, March 9, 2011

YuYu ZuLaiKHa??? ~PeNGSaN aKu~

Salam...
Hari ni aku gembira gilaa
Gembira pon x gilaa macam aku..huh

Sebenaqnya..
Aku pelikk...
Tiba-tiba follower bertambah..
Slalunya susah bebenoorr orang nak follow
Puas aku fikir..
Puas aku carii..

Pas 2 aku p melawat blog famous Yuyu Zulaikha
HAH??? dia wat entry untuk aku????
Aku terus cubit pipi
Awww!! sakit!! 
Kalau dah sakit maknanya aku x mimpi laa..

Terkejuttt...
Gadis popular dalam dunia blog wat entry utk aku!
~ Sewel aku dibuatnya ~
Semua ni gara-gara aku jadi follower dia yg ke 3333
Cantik kan no 2.. 
Secantik Yuyu Zulaikha..
X dinafikan dia sangat cantik.. 
Tengok mata dia terus pengsan

Alahaiii... kenapa kamoo secomel itu Cik YuYu...
Kenapa aku x jadi kembar kamoo lorrhh.. huhu
~ Sewel lagiii ~

-
-
-

Ok.. dah x sewel

-

Jom serbu blog YuYu Zulaikha !!!


Ini la Yuyu Zulaikha.. sila pengsan bila tgk mata dia..
* Copy gambar dari blog yuyu... jgn marah yee  ^_^ *


KLik SINI KaLaU NaK teNgoK EnTRy iTuu..

OK
Bye Bye Bye
^_^




HaTiii....

Hati ini kau sering sakiti..
Apa salah aku?
Jahat sangat ka diri aku?
Hina sangat ka diri aku?
Apa lagi yang kau nak
X cukup lagi ka tengok kesakitan yang aku tanggung selama ni
X abis2 lagi ka nak sakitkan hati aku
Kenapa x pernah nak kesian kat aku
Jangan pergunakan aku lagi..
Jangan pergunakan aku lagi..
Aku dah letih nak tanggung semua ni..
AKu dah letihh..
:'(

Tuesday, March 8, 2011

NaMa SaYa NuR IzzaTi!! KeNaL TaK??

HooLaaa...
Nak bgitau hampa niiii...
Aku join segmen yang diciptaa oleh akak comel KHUMAERA.
Tajuk segmen ni macam tajuk entry aku ni la..


SiLa KLiK BaNNeR


Meh aku nak promot sambil memuji blog aku ni.. hihihi

Hampa mesti tengok blog aku sebab.........
-
-
-
JeNgg JeNggggg!!
-
-
-
SeBaBbb...
SeBaBbb..
-
-
BLog aku colour PINKKK... hihi
SeDaP MaTa MemaNdaNg.. SeDaP BaHu MeMiKuL
Aku banyak citer pasai life aku jer..
Segala entry yang aku wat tulus & ikhlas dari hati aku yg suci murni nii.. ^_^
Kadang2 aku selit pasaii info2 yg menarik sampai hampa tertarik-tarik
Hampa x kan jemu memandang blog aku ni..
Kalau hampa jemu sila keluaq dari sini sikalang!! haha


Blog aku xde la glamor macam blog orang lain..
Follower pon bawah 100... 
Soodiihhh betoiii.. sob sob sob
Apa2 pon blog aku memang best!!
Kenapa aku puji memuji blog aku?? 
sebab blog ni aku punya..hak aku..suka hati aku ler.. =)
Ok..
Dah habis memuji dengan riaknya.. hehe
^_^

Sapa2 yang nak join.. baca syarat-syaratnya kat bawah 2 dulu..


*Copy dari entry akak Maera..
I
I
V
1) Buh header maera kt atas nun
2) Buat entry dengan title "Nama Saya .........!! Kenal tak??"(letak la name korang jgn letak name maera lak..muhahaha~)
3) Buat ayat promo blog anda contoh :: "Blog sy best sb byk tutorial dan awek-awek cung..=P"
4) 
Tinggalkan link entry kt sini ea.. (bukan kat entry Cik Izzati ye)

Monday, March 7, 2011

Ke ARaH YaNg LeBiH BaiK

Masa kian berlalu..
Usia kian meningkat..
Kita semakin dewasa..
Segalanya berlalu begitu pantas..

Dan kita...
Mula berbicara ke arah masa hadapan..
Mula berbicara tentang kehidupan..
Mula berbicara tentang masjid yang bakal dibina..

Saat itu..
Pasti akan tiba...
Dengan izinNya..
Semoga impian  kita untuk bersatu akan tercapai..

Dengan restu kedua ibubapa..
Semoga ikatan ini kekal hingga ke alam syurga..
Terima kasih kerana menyayangi diri ini sepenuh hatimu..
Terima kasih kerana mencintai diri ini seikhlas hatimu..

Semoga kita tabah dalam menempuhi ujian mendatang..
Semoga kita lebih menghargai antara satu sama lain..
Semoga Allah sentiasa merahmati & melindungi kita..
 
Hanya awak di hati saya..
Dulu... Kini.. Selamanya..
-izzmin-



Saat ini terasa begitu indahh..








Aku MeNYeSaL

Petanggg...
Aku nyesall tol ari niiii... Huhu
Aku nyesal x sarapan pagi tadii..
Padan muka aku..
Punya malas nak p beli makanan
Dekat tengahari tadi badan aku dah lemah..
Pening... nak muntahh...
Pas 2 aku p minum susu..
Hahh.. ambik hang... perut terus sakitt
2 la akibatnya bila  x SARAPAN
Masa lunch aku p beli nasi ayam kat SOGO
Makan punya makan.. pas 2 loyaa..
Perut masuk angin la 2..
Cian perut aku kan..
Maapp yee perutt.. pas ni aku sarapan ari2 tauu..
Hang jangan wat perangai tauuu..
Hang sayang aku kann..
X mau sakit2 noo..
Sayanggg hangg peruuttt..
^_^

Thursday, March 3, 2011

SeTiaP PeRTeMuaN PaSTi AdA PeRPiSaHaN

Salam...
Aku baru ja dapat berita gembira + sedih
Kawan office aku Si Fitri dapat keja kat tempat lain
Dia dapat keja kat BSN Seremban
Jawatan tetap plak 2
Memang rezeki dia..
Rezeki nak kawin..

Sedih gak la aku & kawan2 yang len..
Dah x dak orang kami nak buli2..hehe
Si Fitri ni memang rajin wat keja.. ringan tulang plak
Mintak tolong apa pon dia mesti wat
Apa2 pon kami gembira dia dapat keja tetap
Semoga dia gembira kat tempat baru

* Jangan lupa jemput kami kenduri ko nanti
Bez la 2 dapat dok dekat dengan tunang tersayang..huhu
Good luck ye!
Ok
Bye2


Si Fitri sebelah akak baju biru + tudung biru 2..

Wednesday, March 2, 2011

SaYa NaK GeMooK


Hai kawan2 yg cantik2 & hensem2
Ari ni baru aku tau ramai jugak Sahabat Blogger nak gemOOk yerr
Ingatkan aku sorang jaa.. huhu..
Gilerr susah nak naikan berat badan ni
Masa aku kecil montel btoll
Bila dah besaqq kurus pulakk

Bosan pulak bila orang asyik teguq..
Kurus salah gemOOk salah..
Kang bila aku terlebih gemOOk hampa sibuk2 nak mengata plakk
Kadang2 yang teguq 2 badan macam tlebih makan
Tapi ada hati nak teguq aku.. 
Kang aku cakap hang macam belon terasa plakk
Huhh.. susah nak puaskan hati semua orang



Sejak aku minum susu dutch lady full cream, vitamin C & B Complex

Berat aku dah 45kg.. sebelum ni 40kg ja
X sabo nak capai 50kg!
Baru kena dengan ketinggian aku.. huhu
Hampa bleh cuba cara aku 2
Kalau hampa ada cara len bgtau kat aku yerr
^_^
SuSu KoTaK BeSaQQ PuNYaaa... SANGAT SEDAP!!!!!
-pic from google-
250ml -pic from google-

Izzati Montel


Ok!
Bye Bye Byeeee!
^_^



Tuesday, March 1, 2011

MaKaN-MaKaN Di Al-AnSaR

Setelah beberapa bulan aku kempunan..
Akhirnya semalam dapat gak aku makan chicken chop!
Yummyy!!!




Aku p makan kat Restoran Al-Ansar, Keramat
Wat masa sekarang kat restoran ni ja aku suka makan
Black PePPeR C.Chop dia memang kena dengan tekak aku ni
Rasa memang sedap sehingga menjilat pisau & garfu.. 
Kalau boleh skali pinggan aku nak jilat. hahahaha
Harga pon murah.. RM9.50 ja.. 




Tapi semalam aku makan xkenyang..
Mesti aku lupa baca doa makan kan.. huhu
Uiihh.. melampau la kalau aku x baca doa mkn
Siap ada orang tolong bacakan lagi semalam..
Aku ingat lagi aku aminkan doa 2
Mungkin sebab aku xmakan masa lunch.. 
2 yang aku xkenyanggg..




En.MM.... saya nak makan c.chop lagi..
Nak...nak...nak mkan lagiiii
X aci ayam kamoo besaqq..
Ayam saya kecikk..
Kamoo bleh plak gelak bila tengok ayam saya kecikk
Kamoo jahattt
Huhh.




Ok laa..
Bye Bye Byeee














^_^